|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι να μην έχεις το μικρόβιο φίλε!!!! Και εγώ για κάτι απλό ξεκίνησα, αλλά τώρα ψάχνομαι για multichip 5 channel led και τα ρέστα. Αυτή τη στιγμή είμαι με 4Χ39 watt T5 που τις έχει ταράξει η σκουριά. Σκέφτηκα να πάρω έτοιμο φωτιστικό μιάς και οι τιμές δεν είναι και τόσο απαγορευτικές. Είδα όμως τι μπορείς να πετύχεις με λίγα παραπάνω χρήματα και αν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου. Οπότε προτίμησα να μείνω εδώ που είμαι και να αρχίσω έρευνα και οικονομίες!!!! Αυτό που είδα είναι ότι άμα ψαχτείς πααααάρα πολύ δεν είναι και τόσο ακριβό σαν υλοποίηση, ανάλογα με το τι ζητάς πάντα. Ένα παράδειγμα: Καλη ψύξη για τα led μπορείς να πετύχεις και με μαμίσια ψύκτρα από cpu. Κόστος 5-10 ευρώ. Καλό πάντος θα ήταν να ανοιχθεί ένα θέμα ειδικά για φωτισμό led, με σκοπό να βοηθήσει ο ένας τον άλλον με εξοπλισμό, τιμές, σχεδιάγραμμα και ιδέες ώστε να γλιτώσει ο καθένας όσα περισσότερα μπορεί. Όπως και να το κάνουμε τα led είναι το μέλλον.....
Στάλθηκε από το HTC One μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't." |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία αν και το δάσκαλοι εμένα δεν μου αρέσει.
χόμπιστες είμαστε όλοι. Πότε πιστεύεις ότι θα έχεις μαζέψει τα βασικά για να μπεί το νεράκι; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ψάξε λίγο να δεις έχουν πολλές πληροφορίες. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λοιπόν όπως είπα το φωτιστικό το πήρα,από σκίμερ έχω ένα εσωτερικό το DELTEC MXC300 , A/O 3 σταδίων πήρα , 15 κιλά ΝΒ έχω , αραγωνίτης δεν θα μπει , θερμοστάτης 150W υπάρχει από το προηγούμενο επίσης ανεμιστηράκια και controller stc , έχω παραγγείλει και περιμένω δυο κυκλοφορητές sun sun με συνολική κυκλοφορία 6000lt/h . Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι άλλο. Sump ήθελα ένα εσωτερικό αλλά δεν το βλέπω καθώς επίσης η επιλογή sump εξωτερικά έχει απορριφθεί. |
|
||||
|
||||
![]()
Παμε γερά Σταύρο,αλατι,τεστακια της salifert και εισαι έτοιμος!
Μια αυτ. αναπλήρωση και εισαι κομπλέ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Το γέμισμα όμως θα γίνει κυρίως με νερό από την θάλασσα ,μιας και στις ρουτίνες αλλαγής έχω αυτό κατα νου... Τεστ έχω αμμωνία,Kh,Ph,Gh (sera) και ΝΟ2,ΝΟ3 (aquili) τι άλλα θα χρειαστώ? edit:Μέχρι Απρίλιο έχω στόχο να έχω πάρει αυτόματη αναπλήρωση και δοσομετρική αν βρω κανέναν οδηγό για DIY αλλιώς σε έτοιμη... |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τεστακια καλό είναι να τα αλλάξεις.
Πάμε να ριφαρουμε.... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επισης τι τεστ πρεπει να εχω σε θαλασσινο? |
|
|||
|
|||
![]()
Στο θαλασσινό οι πλειοψηφία δουλεύουν σάλιφερτ σε no3kh,mg,Ca,ph,
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αμμωνια,Gh,No2? |
|
|||
|
|||
![]()
Gh δεν μετράμε.
νο2 μόνο γιαπό την αρχή αλλά και πάλι περιττό. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία θα παραγγείλω καινούρια λοιπόν
|
|
|||
|
|||
![]()
Αύριο,μεθαύριο θα πάω για κυκλοφορητή/-ές κι είμαι σε σκέψη.
Το ενυδρείο είναι μήκους 110εκατοστών,να πάω για ΔΥΟ sun sun συνολικής κυκλοφορίας νερού 6000lt/h ή σε ΕΝΑΝ jebao κυκλοφορίας νερού 8000lt/h.Οι αριθμοί ξεκάθαρα λένε για jebao απλά δεν ξέρω αν καλύπτει το μήκος του ενυδρείου μου.Αν πρέπει να πάω σε δύο τότε είναι μονόδρομος τα Sun Sun. Περιμένω τις προτάσεις σας ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=omx9O6wB60c
εχω ενα μεγαλο κομματι πλεξι,μπορω να κανω εσωτερικο σαμπ στο πλαι του ενυδρειου με αυτο τον τροπο,τι λετε?Να κρυψω θερμοστατη,εσωτερικο σκιμμερ,ανθρακα,αντιφωσφορο. Τι άλλο θα χρειαστώ εκτος απο το πλεξι? |
|
|||
|
|||
![]()
με δύο jebao θα είσαι κομπλέ!
με έναν όχι. |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο γιατί να κανεις χωρίσματα στο σαμπ; δεν θα μπορείς να βάλεις το σκιμερ. Ποιο σκιμερ έχεις;
|
|
|||
|
|||
![]()
Λόγω του μήκους δεν θα είμαι κομπλέ;
Αν ναι τότε πάω αναγκαστικά για 2 sun sun ------------------------- Παράθεση:
Ψάχνω να βρω κατασκευές εσωτερικού σαμπ αλλά τίποτα Δημήτρη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη st@vros : 11-01-17 στις 17:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκέψεις για F.O | st@vros | Fish Only | 123 | 24-01-18 10:57 |
Σκέψεις; | Hlio | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 20-05-15 20:45 |
Σκέψεις για καπάκι-φωτισμό! | nkmyrtos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 08-03-12 14:11 |
σκέψεις | pipis | Δίσκοι | 8 | 18-06-07 07:52 |
σκέψεις | drakoulis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 2 | 22-11-05 14:07 |