|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι βρε την έχω κλειδωμένη το υπόγειο και έτσι δεν βλέπει τα ενυδρεία και δεν υπάρχει μουρμούρα χαχαχαχαχαχα.
κάτσε μην δει κάνα ποστ και πάω εγώ στο υπογειο τελικα ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχα είσαι θεούλης
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη τι είναι αυτό ??????????
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βρε τι μαθαίνω
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το λοιπόν παιδιά, η δοκιμή έγινε σήμερα με τα υλικά φιλτρανσης και απέτυχε πανηγυρικά
![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν ανοιγεις κι αλλη τρυπα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το σκέφτηκα Γιάννη αλλά υπάρχει 90 % πιθανότητα πάλι να μην γίνει τίποτα . ¶σε που έχει γεμίσει το μέρος σωλήνες ..... 3 φίλτρα 2 αντλίες και μια στον κατάρακτη , εργοτάξιο είναι από πίσω ......
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Τι διάμετρο σωλήνα έβαλες Αρτεμησία ;
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδη υπερχιλιζει τοσο γρηγορα;
Κανε ακομα δυο ιδιες τρυπες τοτε.. Ποσες εχεις τωρα; Τις σωληνες δεν χρειαζεται να τις τραβας πολυ , κρατα τες κοντες και ενωσε τες με σταυρο μεταξυ τους ωστε στην λιμνη να πηγαινει μια η το πολυ δυο σωληνες(αν ειναι πανω απο 3 οι τρυπες) |
|
||||
|
||||
![]()
φ63 έξοδο Τάκη . Αυτή εννοείς? ? άσε που αυτή η σωλήνα δεν είναι καθόλου εύκαμπτη μας βγήκε η πίστη να την φέρουμε εκεί που θέλαμε, στο περίπου.
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς τα υλικά λειτούργησε κανονικά χωρίς πρόβλημα ;
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη κατάλαβα τι λες αλλά Τ για αυτή την σωλήνα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Έχω παραγγείλει στο παρελθόν για το άλλο μου φίλτρο και έχω 2 εξόδους . Τι εύκολα που είναι όλα στα ενυδρεία. Έχω φάει τρελή ήτα. ..... με τις λίμνες. Αν δεις από κοντά θα καταλάβεις ......
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Τάκη χωρίς τα υλικά δούλευε απλά έκανε δίνη και τραβούσε και αέρα. ....
|
||||
|
||||
![]()
Αρα δεν φταίει η τρύπα, αλλά τα υλικά μπουκώνουν. Και άλλη τρύπα να κάνεις πάλι θα έχεις πρόβλημα.
Δες μήπως με τα υλικά κάνεις κάτι, αλλαγή διάταξης κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε μια φωτογραφία να δω πως είναι τα υλικά και η τρύπα
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη είμαι στην δουλειά
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πωπω... τέτοιο φίλτρο που ετοιμάζεις και δεν θα δουλέψει σωστά?
Είναι αυτό που λένε "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει" !!! Στεναχωρήθηκα. Ελπίζω να την βρεις την άκρη. Πάντως μια φωτογραφία θα βοηθήσει. Επειδή δεν κατάλαβα πως δημιουργείται το πρόβλημα.... Τα υλικά φίλτρου βρίσκονται κάτω από τον σωλήνα εξόδου? Αν ναι, πως υπερχειλίζει? Σου μπλοκάρουν την έξοδο? Αν ναι τότε μπορείς να κάνεις κάτι σαν αυτό που έχω κάνει με το Κ1 αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. π.χ. μπορείς να βάλεις μια τεράστια γλάστρα (με μπόλικες τρύπες) μπροστά από την έξοδο οπότε να έχει και βάθος για να κάνει και την δίνη ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα την βρώ την άκρη Παναγιώτη
![]() ![]() ![]() όχι Παναγιώτη μου τα υλικά αν και πολλά (300 λίτρα ελαφρόπετρα , 150 λίτρα λάβα , φύλλα Ιαπωνικής ψάθας , 40 Κιλά Κοράλλια σπασμένα όλα σε τσουβάλια που έφτιαξα μόνη ) , είναι κάτω απο την σωλήνα εξόδου απλά δεν προλαβαίνει το νερό . Παίζει και αυτό με την διάταξη των υλικών που λέει ο Τάκης αλλά θα βάλω την μικρότερη αντλία να δουλέψει, και άντε γειά ![]() ![]() ![]() Αυτή η αντλία δουλευει μόνο με το φίλτρο της (μηχανικό) τίποτα άλλο δεν την σηκώνει .
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ακριβώς Aliens, για αυτό ειπα της Αρτεμησίας να βγάλει φωτογραφίες. Δεν είναι δυνατό χωρίς υλικά να μη ξεχειλιζει και με υλικά να ξεχειλίζει, φοβάμαι μήπως τα υλικά κλείνουν τη τρύπα, επομένως με κάποια σήτα θα το λύσει το πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη μου όλα υλικά είναι κάτω απο την σωλήνα εξόδου του νερού , όλα ακόμα και οι Ιαπωνικές ψάθες .
|
||||
|
||||
![]()
Δοκιμασε να βαλεις λιγο λιγοτερα υλικα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα όταν σχολάσω , δευτερη δοκιμή και βλέπω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι, γιατί επέλεξες να έχεις την είσοδο στο φίλτρο κάτω και όχι επάνω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Είχα δοκιμάσει παλαιότερα αλλά πάλι δεν τα κατάφερα
![]() ![]() Λές να κάνω κάτι λάθος ???Πές μου αν σκέφτεσαι κάτι ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ λάθος να έχει είσοδο από κάτω, βασικά γιατί θα είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί το φίλτρο.
Πιθανά και η αντλία να είναι πολύ δυνατή αλλά πιστεύω ότι με έξοδο(ή εξόδους) κάτω, το νερό θα φεύγει λόγω βαρύτητας πιο εύκολα και με μεγαλύτερη πίεση. |
|
||||
|
||||
![]()
Κλεόβουλε αυτο για το καθάρισμα το είχα σκεφτεί , πάνω απο τις σωλήνες έβαλα σκάρα πλαστική και έχει κενό , έτσι ώστε με την πίεση του νερού όταν άνοιγα την βρύση θα πετούσε όλη την βρωμιά έξω .
Μπορεί και να λειτουργήσει έτσι όπως προτείνεις αλλά θα πρέπει να βάλω την δεξαμενή ακριβώς πάνω στην Λίμνη , και θα είναι λίγο χάλια αισθητικά ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτό δεν είναι απαραίτητο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευή φίλτρου 150 λιτ. | κ.ω.σ.τ.α.ς. | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 29 | 28-11-17 11:18 |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | st@vros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 89 | 17-10-14 12:29 |
Κατασκευή φίλτρου - προ φίλτρου για Αντλία λίμνης | Yiannis59 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 20 | 15-05-11 12:30 |
Κατασκευή νέου ενυδρείου | nOeL24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 17-09-10 18:36 |
Κατασκευή νέου περίπου 50L | spirosta | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 08-03-06 07:26 |