|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορει να ειναι φτηνο αν ομως δεν καλυπτει τα λιτρα μου, τοτε κατι θα πρεπει νακανω.
Αν ελεγε οτι γυριζει 1000 lt και στοιχιζει 20 ¤ , το παρεις και ανακαλυψεις οτι τελικα γυριζει 200lt τοτε τι κανεις; Εισαι ευχαριστημενος που δεν εδωσες πολα λεφτα η δυσαρεστημενος που πηρες κατι που δεν σε καλυπτει. !!!! Για να μην παρεξηγηθω το παραδειγμα μου ειναι υπερβολικο απλα για να εξηγησω τον προβληματισμο μου!!! Ξανα λεω οτι συμφωνω οτι ειναι καλο για το κοστος του αρκει να κανει για μενα Sent from my SM-T110 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
για τα 75 λίτρα που το έχεις είναι μια χαρά,εγώ το έχω σε 120 λίτρα,μην σε αγχώνει
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ροη δε λεει κατι αν καλυπτει ή οχι το ενυδρειο μονο απ τις μετρησεις μπορεις να ξερεις.
Και ενα παραδειγμα για να καταλαβετε τι εννοω τι ειναι καλυτερο για ενα ενυδρειο 200 λιτρα ενα φιλτρο με 2000lt ροη και καδο 1lt ή ενα με 500lt ροη και καδο 5lt τραβηγμενο μεν αλλα το σκεπτικο σκεφτειτε. Επισης η δουλεια του φιλτρου δεν ειναι η ροη στο ενυδρειο αυτο ειναι το αποτελεσμα ![]() Εγω προσωπικα παντα κοιταω την ποσοτητα του βιολογικου υλικου που μπορω να βαλω τις ροες δε τις κοιταω ποτε |
|
|||
|
|||
![]()
Με εχετε καλυψει.
Ευχαριστω Sent from my SM-T110 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Η ροή παίζει πιο πολύ ρόλο για το πόσο διαυγές νερό θα έχεις αν μπορώ να το πω έτσι μπακαλίστικα.
Έχω προσέξει ότι με πεσμένη ροή το νερό μου συνήθως είναι πιο θολό. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.
Επανέρχομαι με νεότερα. Σήμερα κατά την συντήρηση της εβδομάδας, μέτρησα τα λίτρα που βγάζει συνδέοντας στην θέση του spray bar έναν σωλήνα που κατέληγε σε δεκάλιτρη μπουκάλα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικά απογοητευτικό. Έκανε για τα 10 λίτρα 220 δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 164 λίτρα/ώρα!!! Εβγαλα και καθάρισα όλες τις σωλήνες και τις πράσινες και τις λαστιχένιες (και τα spray bar) και αμέσως μετά μέτρησα και έβγαλε το δεκάλιτρο σε 91 δευτερόλεπτα !!!! Δηλαδή απο τα 164 πήγε στα 396 λίτρα την ώρα. Και υπήρχε και κάποιο μικρό περίσσευμα αέρα που έφερνε απο το φίλτρο. Έμεινα άφωνος. Θα περίμενα μια κάποια διαφορά άλλά όχι και έτσι. Οπότε σαφώς και είχαν δίκιο οι xristos & KostasGR. Και δίκιο είχε και ο Λάμπορος. Το φίλτρο είναι καλό για αυτό που είναι και για τα λεφτά του. Τα 400 λιτρα ανα ώρα νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να δώσει ( και με καλύπτει). (Τωρα βέαια απο τα 710 που λέει στις προδιαγραφές είναι κάποια διαφορά.) Αλλά όπως και να χεί δεν περίνενα να υπάρχει ανάγκη για τέτοοιου είδους συχνή συντήρηση. Θυμίζω οτι το φίλτρο λειτουργεί περίπου απο Νοέμβρη. Έχω παραγγείλει τις βούρτσες και πρέπει να βρώ τώρα έναν τρόπο να κάνω τον καθαρισμό χωρίς να λύνω τελείως όλες τις σωληνες. Είναι λίγο ιστορία στην θέση που είναι το ενυδρείο. Δεν είχα ξανά εξωτερικό φίλτρο και αναρωτιέμε αν είναι έτσι για όλα τα εξωτερικά φίλτρα ( και για τις πιο γνωστές μάρκες). Μήμπως το συγκεριμένο έχει πιο μικρή διάμετρο στην σωλήνα; Μήμπως η ποιότητα των σωλήνων είναι τέτοια που ευνοεί το "βούλωμα"; Παίρνει κάτι βελτίωση; Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλια που ειχα εξ. φιλτρα , ειχα 2 μοντελα της eheim (2213 και 2222) , η ροη στο τριμηνο επεφτε αρκετα.
ετσι γινεται σε ολα...σε αλλα λιγο πιο γρηγορα , σε αλλα πιο αργα(παιζει ρολο και ο τυπος του ενυδρειου) οταν δεις οτι πεφτει, το καθαριζεις...μην αγχωνεσαι, την βιολογια δεν την χανεις απ αυτο. |
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικά και είχα δίκαιο γιατί το έχω δει, δεν έγραψα λόγια το αέρα. Είχες περισσότερο από 2πλασιασμό ροής!
Να ξέρεις ότι κανένα λίτρο δεν έχει πραγματική ροή την αναγραφόμενη. Ο χρόνος που αναφέρεις ότι μεσολάβησε μέχρι να πέσει τόσο δεν είναι πολύς. Αν ήταν πιο δυνατό και είχε μεγαλύτερη ροή ίσως μάζευε πιο αργά. Θα σε συμβούλευα να έκανες προληπτικά τον καθαρισμό ανα 2 μήνες το πολύ για να είσαι πάντα οκ. Η ποιότητα είναι οκ. Έχω δοκιμάσει και πράσινες EHEIM χωρίς κάποια αλλαγή συμπεριφοράς. |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ Ευχαριστώ.
Τώρα που ξέρω πως συμπεριφέρεται θα καθαρίζω και τις σωλήνες πιο τακτικά. Δεν είχα και ιδιαίτερη εμπειρία απο εξωτερικά και δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο να δημιουργήσει τόση διαφορά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Dophin Astro 2202 | natso | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 25-12-14 21:30 |