|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω μπορει να εχω 1watt ανα λιτρο αλλα 6-7 μηνες τωρα αναβω μονο 0.35 και με 50cm υψος χωρις σνακλαστηρες και καφε αλγη δεν εχω δει.
|
||||
|
||||
![]()
οι μετρησεις μου καλες ειναι μπορω να πω δεν εχω δει κατι παραξενο...οι λαμπες ειναι καινουργιες cold white φωτισμο..κακης ποιοτητα νερο πως θα το καταλαβω?!
και τι πρεπει να κανω για να το καθαρισω?!
|
||||
|
||||
![]()
Κακης ποιοτητας νερο εννοω πολλα νιτρικα φωσφορικα
Η και αμμωνία,μηπως σηκωνει αμμωνια και αργει να μηδενισει; εγω καφε αλγη μου εμφανιστηκε καποιες φορες που παραμελησα το ενυδρειο,αλλαγεςνερου, καθαρισμα φιλτρο,σκουπα βυθου κλπ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως είχες μαύρη άλγη ; Ειναι διαφορετική
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αναφέρει σαν αιτία εμφάνισης πρώτα το πυριτικό αλας που πολλες φορες περιέχεται σε κάποιες άμμους η χαλίκια και κάποιες φορες απο την βρύση (σπάνιο να συμβαίνει στην ελλαδα,εχουμε πολυ καλο νερο) Έπειτα αναφέρει την κακή ποιότητα νερου πολλα νιτρικα φωσφορικα ,αμωνια ,νιτρώδη Και κάποια αναφέρουν κ τον ελλιπή φωτισμό.Πατα brown algae στο γοογλ ![]() Αν σε εχει επηρεάσει το υπόμνημα σχετικά με τις αλγες που κατα τ αλλα ειναι ακριβές νομιζω οτι εκεί εχει γινει λάθος στην μετάφραση κ ιςως πρεπει να διορθωθεί. Ένα παράδειγμα εδω το ιδιο άρθρο μιλάει για χαμηλα νιτρικα κ ψηλά φωσφορικα http://www.aquahobby.com/articles/e_...ater_algae.php
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη λεει το άρθρο χαμηλα νιτρικα ψηλά φωσφορικα και παρουσία silicates πυριτικό αλας. Αλλο αρθρο λεει οτι οταν αργεί ο κυκλος του αζώτου με την παρουςια Αμμωνιας και νιτρωδων συν την παρουσία sillicates παλι εμφανίζεται και τέλος λεει οτι αυτη η αλγη ειναι αυτοτροφοδοτούμενη ταΐζει τον εαυτό της
Πεθαίνοντας ανεβάζει αμμωνια και συνεχίζει ο κυκλος. Να συμπληρώσω οτι υλικά οπως το phosguard για αφαίρεση φωσφορικών αφαιρούν και το πυριτικό αλας.
|
||||
|
||||
![]()
Επανέρχομαι
μπορεί να είναι κάποιες από όλες αυτες τις αιτίες , αλλά προσωπικα πιστευω πως είναι από το λίγο φως, Αυτο το λεω γιατί κάτι παρομοιο, αν όχι ακριβως το ίδιο, συμβαινει και στο δικό μου ενυδρείο, νιτρικά έχω πάντα λιγότερο απο 15 και μέτρησα φωσφωρικά και έχω με το ζόρι 0,25, αρα για μένα φταιει το λιγο φως
|
||||
|
||||
![]()
Λευκές λάμπες με χαμηλά νιτρικά (εκ πειρας).
Με την προσθήκη οποιασδήποτε μη λευκής λάμπας είτε κίτρινης είτε ροζ σιγά σιγά η αφε άλγη φευγει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρρωστια guppy | tirogalos | Ζωοτόκα | 0 | 15-07-10 13:39 |
αρρωστια γκαπυ s.o.s | αλεξανδρα | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 02-11-09 15:00 |
αρρωστια | JKS | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 11-09-09 13:18 |
Αρρωστια.... | ton12 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 39 | 03-04-08 11:36 |
Αρρωστια δίσκων. | johnny98130 | Δίσκοι | 4 | 06-01-05 21:33 |