|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια που μου χάρισαν τα έχω 2 μήνες στο ενυδρείο μου και την προηγούμενη βδομάδα πήρα 2 νέα ψαράκια από το pet shop το 1 κράτησε 5 μέρες και το άλλο κράτησε 1/5 βδομάδα....Το ενυδρείο είναι πολύ καιρό στρωμένο και δεν έχει πρόβλημα.Τα πρώτα μου είναι αυτά που μου χάρισε και ακόμα ζουν.¶μα γεννήσουν τα δικά σου ψάρια θα δεις πως θα είναι τα τελευταία που θα θάψεις.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τι να σου πω ολα τα ψαρια μου ηταν απο πετ σοπ και μου ζησαν 3-4 χρονια και πολλα ζουν ακομη
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω....Πάντως το αμαξάκι είναι μόλις 7 μέρες μέσα στο ενυδρείο οπότε δεν φταίει αυτό.
|
|
||||
|
||||
![]()
το αμαξακι δεν φταιει απλα ειναι ο τροπος που βλεπεις το αθλημα, δηλαδη και εγω γουσταρω τα μπουζουκια, αλλα δεν εβαλα μεσα μπαγλαμα τυλιγμενο με moss
![]() ![]() απο που απο ηρακλειο;εγω καταγομαι απο αρκαλοχωρι αν ξερεις |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα
![]() ![]() περα απτην πλακα τωρα,μεχρι να βαλεις τα ψαρια σε σωστο ενυδρειο και να στρωσεις το φιλτρο του ετσι θα σου πεθαινουν και ειναι κριμα... το ενυδρειο του φιλου σου προφανως ειναι στρωμενο πλεον και γιαυτο του ζουνε τα ψαρια.αν και δε θελω να ξερω ποσα θα του πεθανανε κιεκεινου στην αρχη... δεν εχει να κανει με το ποσο ευαισθητα ειναι τα ψαρια των πετσοπ,αλλα με μια φυσικη βιολογικη διαδικασια που λεγεται κυκλος του αζωτου και ισχυει παντου στη φυση.ειναι ο τροπος που εχει η φυση να ανακυκλωνει τα υλικα της, και ισχυει απο τα ψαρια στο ενυδρειο,μεχρι τα φυλλα που πεφτουν το χειμωνα απτα δεντρα και για να γινω και λιγο μακαβριος,ακομα και σε εμας οταν πεθαινουμε. ειναι βασικο να καταλαβεις πως λειτουργει αυτη η διαδικασια γιατι ειναι το α και το ω στα ενυδρεια,και οχι μονο...μπορει να σου φανει χρησιμο σε διαφορα πραγματα... πχ. οταν πας σε σουπερμαρκετ και αγοραζεις κοτοπουλο νωπο,η και κατεψ/νο ![]() ![]() αν προσεξεις σημαδια στο δερμα του,κιτρινοκαφε-κηλιδες σε μερικα σημεια,συνηθως στα μπουτια η στην πλευρα της κοιλιας και του στηθους αυτο ειναι σημαδι οτι οι συνθηκες που μεγαλωσανε τα κοτοπουλα στο ορνιθοτροφειο ητανε αθλιες.τα σημαδια αυτα ειναι καψιματα απτην αμμωνια που δημιουργηθηκε απτις ακαθαρσιες των κοτοπουλων και ερχοτανε σε επαφη με το ζωο οταν καθοτανε κατω.με αλλα λογια καθοτανε στα σ...τα του για αρκετο χρονικο διαστημα... σκεψου τωρα τι επιπτωσεις εχει αυτο στα ψαρια,που οχι μονο κολυμπανε μεσα σε νερο με αμωνια,αλλα το αναπνεουνε κιολας!... κατσε διαβασε λοιπον τα υπομνηματα για τον κυκλο του αζωτου,την αμμωνια και το στρωσιμο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι νέο μέλος στο Forum και ακόμα δεν ξέρω να βρίσκω που είναι η κάθε κατηγορία...Τέλος πάντων αυτό το ενυδρείο είναι 15 λτ και το έχω για την πλάκα μου μέχρι να φτιάξω το 60 λτ και τα τοποθετήσω στο νέο τους περιβάλλον με νέα διακοσμητικά(φυσικά εννοείται όχι τεχνητά),φυτά,καλύτερο φύλτρο,φάρμακα και το σημαντικότερο καλύτερο θερμοστάτη γιατί αυτός που έχω τώρα είναι χαλασμένος και μου σκοτώνει τα ψαράκια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οσο κανεις εσυ την πλακα σου ομως,τα ψαρια υποφερουνε.διαβασε.
Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου ΑΜΜΩΝΙΑ - Τι είναι και πως την αντιμετωπίζω; Η Τοξικότητα της αμμωνίας ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) Οι λογοι που πρεπει να κανουμε μετρησεις στο ενυδρειο μας! Αρθρογραφία του GAB |
|
||||
|
||||
![]()
Μα τώρα δεν έχω ψάρια...Μόνο 2 ψάρια μου έμειναν και αυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση...Τους αλλάζω το νερό κάθε βδομάδα,τους βάζω φάρμακα,τους έβγαλα το αμάξι,τα ταΐζω συνέχεια εγώ πιστεύω είναι μια χαρά μέχρι να έρθουν στο καινούργιο τους περιβάλλον.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() σου εχουμε πει ολοι τι να διαβασεις και τι πρεπει να κανεις.απο σενα εξαρταται.αλλα σου ξαναλεω,τα ψαρια δεν φταινε σε τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Που θα τα διαβάσω όλα αυτά;Έχω ψάξει πάρα πολλά θέματα για αρχάριους στο Forum αλλά δεν είναι εύκολα να λύσω όλα τα προβλήματα με την μία....Έβγαλα το αυτοκίνητο και για το στρώσιμο δεν έχω καταλάβει ακόμα πως γίνετε και όσο για τα φάρμακα δεν βάζω κάθε βδομάδα,βάζω 1 φορά κάθε 1-2 μήνες όπως μου είπαν στο pet shop.Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει ακόμα που κάνω λάθος με το ενυδρείο μου και τα ψάρια...Χθες έβαλα έναν νέο βράχο στο ενυδρείο και πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα και με αυτόν.Όπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με γιατί όπως λέω "είμαι αρχάριος".
|
|
||||
|
||||
![]()
πατα πανω στα γραμματα που ειναι παρακατω και θα δεις!!!
Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου ΑΜΜΩΝΙΑ - Τι είναι και πως την αντιμετωπίζω; Η Τοξικότητα της αμμωνίας ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) Οι λογοι που πρεπει να κανουμε μετρησεις στο ενυδρειο μας! Αρθρογραφία του GAB |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Περα απο την πλακα, ελπιζω να αλλαξες τον τροπο σκεψης σου μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα.. ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |