|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίες οι κιχλίδες δε λέω, αλλά απ΄'οτι διαβάζω θέλουν πιο πολύ εμπειρία για να τις μεγαλώσεις σωστά και δεν θέλουν φυτεμένα ενυδρεία.Τώρα έχω φυτέψει μερικά εύκολα φυτά αλλά αργότερα σκοπεύω να το κάνω αρκετά φυτεμένο.
Παράθεση:
![]() όταν με το καλό στρώσει το ενυδρείο πως πρέπει να εισάγω τα neon μέχρι τον τελικό τους αριθμό?Αν βάζω 4 ψάρια την εβδομάδα είναι εντάξει? |
|
|||
|
|||
![]()
Οπως τα λενε τα παιδια παραπανω .
Ωστοσω θα προτιμουσα cardinal παρα neon. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1ον. κολυμπι. ενα ενηλικο σκαλαρι δε μπορει να κολυμπησει σε 200 λιτρα...μπορει απλως να μετακινηθει. αντιλαμβανεσαι τη διαφορα πιστευω. και η κολυμβηση του σκαλαριου λογω σχηματος και μη κινησης του σωματος του ειναι πολυ εντυπωσιακη. δε μπορεις να φανταστεις πως φαινεται οταν για καποιο λογο εκτοξευεται μπροστα με ταχυτητα...χωρις να φοβαται οτι θα "βρει" στο τζαμι ![]() 2ον. πληρης αναπτυξη των πτερυγιων του. σε χαμηλο υψος και λιγα λιτρα δεν ειχα δει τα σκαλαρια να ειναι συνεχως με πληρως ανεπτυγμενα τα πτερυγια τους. μονο οταν τους εξιταρει κατι. ειναι λιγοτερο "μαζεμενα" ομως σε αφθονο χωρο. πιο αρχοντικη εμφανιση. 3ον. συμπεριφορα. τι περιοχη να διεκδικησει ενα ενηλικο σκαλαρι απο ενα αλλο σε 200 λιτρα?? παρε 5 ποντους εσυ να παρω 5 εγω?? ![]() βαλε μια ομαδα σε 400 λιτρα και πανω..και δες τοτε τι θα πει ιεραρχια, φλερτ, ζευγαρωμα..καυγας. διαφορετικα σε λιγα λιτρα....θα εχεις 2 ψαρια που περιστρεφονται σαν χρυσοψαρα σε γυαλα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πιστεψε με τα εχω δει και σε μεγαλυτερα ενυδρεια..Καμια διαφορα στον χαρακτηρα τους,με την προυποθεση να εχεις σωστο στησιμο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μα βρε Γιαννη τι σωστο στησιμο? εδω μιλαμε για μεγαλο ψαρι και με την ιδιετεροτητα οτι ειναι και ψηλο, οποτε απλα δε χωραει εκει μεσα! (για να φτασει τελικο μεγεθος δε το συζηταμε καν)
Προσωπικα το μικροτερο ενυδρειο με σκαλαρια που εχω δει (ζευγαρι) ειναι 400 λιτρα, και βλεποντας τα δε μπορω καν να διανοηθω πως γινεται να μπουν σε κατι μικροτερο. (εχουν και την ιδιετεροτητα του υψους) Δε νομιζω πως το προβλημα ειναι απλα συμπεριφορες, αλλα καθαρα ζωτικος χωρος τουλαχιστο για να μπορει να κολυμπησει καπως. Οταν πχ προτεινω τα 60 λιτρα για betta sp. κι οχι τα 40 ειναι γιατι εχω δει διαφορες συμπεριφορας, αλλα εδω δε μιλαμε για κατι υποκειμενικο οπως οι συμπεριφορες αλλα για αντικειμενικοτατο θεμα ζωτικου χωρου
|
||||
|
||||
![]()
ελαχιστα πραγματα ισχυουν ΠΑΝΤΑ!
εγω γραφω την εμπειρια μου απλως....λες οτι ειδες σκαλαρια να περνανε καλα σε 250 λιτρα...ειδες τα ιδια ψαρια σε 600 να παρατηρησεις τη διαφορα??? εγω ειδα τη διαφορα στα ιδια ψαρια που ειχα απο ενυδρειο σε ενυδρειο. και μαλιστα τη διαφορα απο 400 σε 800 λιτρα. και δεν ηταν αγρια αλλα περουβιανα αναπαραγωγη χομπιστα. ναι μπορει να κρατησει καποιος σκαλαρια σε μικροτερο ενυδρειο....απλα εγω ΔΕΝ θα το ξανακανω..γιατι εχω δει τη συμπεριφορα τους σε πολλα λιτρα και δε συμβιβαζομαι με κατι λιγοτερο πλεον. υπαρχουν ενα σωρο αλλα ειδη να βαλω σε 200λιτρο.
|
||||
|
||||
![]()
βρε παιδια ολα τα ψαρια μπορουν να ζεισουν απο μικρα ενυδρεια μεχρι μεγαλα, το θεμα ειναι που θα νιωσουν πιο καλα και που θα μπορουν να αναπτυχθουν σωστα και να κανουν ανετα οτι θελουν.
κι εμενα αν με βαλεις σε ενα δωματιο 3χ3 και μου δινεις την καλητερη τροφη, το καλητερο νερο, nova, και μια γκομενα θα νομιζεις οτι ειμαι βασιλιας!!!! ΑΛΛΑ.... τι αλλο μπορω να κανω σε ενα δωματιο σε σχεση με οτι κανει ενα μεσος ανθρωπος???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οι διαστασεις παιζουνε πολυ μεγαλο ρολο στη συμπεριφορα.για παραδειγμα στα altum που θελω εγω να κρατησω μολις μπορεσω,αποτι διαβαζω παιζει ρολο και το βαθος/υψος.και οχι μονο λογω του τελικου μεγεθους τους, αλλα και λογο της πιεσης του νερου.και ισως αποτι λενε αυτος ειναι και ενας λογος για τον οποιο δεν γινεται αναπαραγωγη τους σε ενυδρειο η αν γινεται ειναι παρα πολυ δυσκολο.ενταξει τα εχω δει σε βιντεακια και στα 300 λιτρα και στα 400. τι να το κανω? αμα δεν τους δωσω οτι καλυτερο μπορεσω, απο 70Cm υψος και πανω, και να τριφτω εκει μηπως και μπορεσω να πετυχω εγω αναπαραγωγη(λεμε τωρα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι λέτε για την παρακάτω ψαροσύνθεση σε Rio 180. Αν νομίζετε πως χρειάζοντε προσθαφαιρέσεις σε αριθμό ή είδος, πείτε τη γνώμη σας. Ευχαριστώ!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καμία σχέση οι απαιτήσεις σε χημεία νερού των καρδινάλιων και των ροδόστομων με αυτές των γκάπι και των ξιφοφόρων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παραθέτω και την εν λόγο εικόνα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης θα προτιμουσα 1 κοπαδι 20 ατομων απο δυο κοπαδια των 10 ατομων το καθενα.
|
||||
|
||||
![]()
αν θες ευκολες κιχλίδες,βάλλε 4 λιφαλίλι και 20harlequin rasboras και θα εισαι ενταξει...(θα δεις και χρώματα και συμπεριφορές απο τα λιφαλίλι,ειναι ευκολα ψάρια θα πάρεις και γεννες ενδεχομένως..)και τα ρασμπορα εχουν ωραια χρωματακια και κοπαδιάζουν.....δοκιμασμένη σύνθεση!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Λίγες πατατούλες και έτοιμη η ψαρόσουπα.. (για την εικόνα)
|
|
||||
|
||||
![]()
σκαλαρι,γκαπυ,ροδόστομοι,hatchet fish,πλάτυ,μολυ,sherpae tetra....αλλατάκι να βάλλω ή αλλοιωνει τη γεύση?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Recommended temperature range: 24 - 26 C. Recommended pH range: 5.5 - 7.5. Recommended hardness range: 1 - 15 dH. ------------------------- Παράθεση:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 20-09-12 στις 21:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το είπα όταν κάποιος φίλος το ζητούσε αυτό το site, ότι δεν είναι να το παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς!
Η επιλογή των ψαριών είναι τόσο σύνθετη υπόθεση που για να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που να τα λέει όλα σωστά θα έπρεπε κάποιος να αφιερώσει τη ζωή του για την ανάπτυξή του και τη συντήρησή του. Τουλάχιστον για τις παραμέτρους νερού άμα ξέρεις που ζουν στη φύση αυτόματα ξέρεις πάνω κάτω και ποιες είναι!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οκ φίλε! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι την σύνθεση με lifallili και rasboras την εννοώ..την είχα και ηταν απλή ευκολη και ευχάριστη....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εγω δεν θα εμπλεκα ψαρια αφρικης με ψαρια ασιας λογω οτι δεν ξερεις τι μπορει να συμβει σε περιοδο αναπαραγωγης αν και ταιριαζουν σε συνθηκες...το ιδιο ισχυει και για κριμπς και εχω ακουσει επιθεσεις σε περιοδους αναπαραγωγης..
και ειναι σαν να λες βαλε γκαπυ με λαμπιντο αν και εχουν ιδιες σχεδον απαιτησεις... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μερικες απο οπου μπορεις να ξεκινησεις αν δεν τις εχεις δει, ειναι εδω: badmans tropical fish planet catfish seriously fish fishbase και φυσικα και εδω μεσα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη γιατί μπερδεύομαι πάλι. Όταν λέμε κοινωνικό ενυδρείο, τι ακριβώς εννοούμε;
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 20-09-12 στις 21:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχουμε ενα 500λιτρο για παραδειγμα και θελουμε να το κανουμε κοινωνικο θα εβαζα 8 αγγελοψαρα-σκαλαρια 20-30 emperor tetra 1 ζευγαρι apistogramma cacatoides και τα λοιπα ενω Species tank ειναι να βαλεις μονο ενα ειδος ψαριου π.χ. σε 500λιτρα μονο αγγελοψαρα... Πaντως η δικη μου αποψη ειναι οτι μπορεις και να συνδεσεις ψαρια αμερικης με ψαρια ασιας εφοσον ζουν σε ιδιες συνθηκες(π.χ. γκουραμι με αγγελοψαρα).. Αλλα απο αφρικη προτιμω να ειναι μιας περιοχης αφου ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν ψαρια (λιγα ειναι)που ζουν σε μαλακο νερο...Το ιδιο προτιμω και για τα ψαρια Αυστραλιας.. Αυτα. |
|
||||
|
||||
![]()
την υπαρξη παραπανω του ενος ειδους ψαριων στο ιδιο ενυδρειο.
υπαρχουν κοινωνικα οπου απλα καποιος βαζει οτι ναναι μεσα και πεφτει ξυλο αναμεσα στα ψαρια,η λεγομενη "ψαροσουπα", και κοινωνικα στα οποια καποιος λαμβανει υποψη του τις αναγκες ΟΛΩΝ των ειδων ωστε να υπαρχει αρμονια,ηρεμια και να περνανε "ολοι καλα". |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 20-09-12 στις 22:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κιχλίδες γενικα με γαρίδες δεν..
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλάρια | Kleis98 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-12-11 17:10 |
Σκαλάρια και kribensis σε 160 λίτρα. Ναι ή όχι; | SlimData | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 13-09-11 14:23 |
Σκαλάρια | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-12-08 23:13 |
Σκαλάρια | nsi | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 21-11-08 19:10 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |