|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Να μην είχα κι εγώ έναν να μου δείξει από κοντά τι να κάνω τότε στο ξεκίνημα...
Θα είχα γλιτώσει πολλά ευρώ... |
|
||||
|
||||
![]()
εε για πες μου κανω κατι λαθος?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρησεις και ο ελεγχος δεν εχει να κανει με το ειδος του ψαριου ή το κοστος του.
Εχει να κανει με το νερο και την εμπειρια του ιδιοκτητη του ενυδρειου. Ακομα και ο εμπειρος πρεπει να κανει καποιους ελεγχους (ιδιως στην αρχη) στο νερο για να ξερει σε τι βαση προχωραει. Απο εκει και μετα μπορει με την εμπειρια του, να καταλαβει αν δεν παει κατι καλα και οπως πρεπει στο νερο. Ενας αρχαριος δεν μπορει να καταλαβει τι του "λεει" το ψαρι ή το νερο με την οψη του, το χρωμα του, την συμπεριφορα του, την μυρωδια του κλπ και ο μονος τροπος ειναι οι μετρησεις. Οπως καταλαβαινεις το νερο ειναι το Α και το Ω. Μεσα σε αυτο ζει το ψαρι μας. Αν μας ενδιαφερει η τυχη του ψαριου μας (οσο κι αν κοστιζει σε χρηματα το ψαρι) δεν χρειαζεται να προσεχουμε το νερο? Ο φιλος Dimitris77 προθυμοποιήθηκε μεχρι και μετρησεις να σου κανει δωρεαν. Μαλλον δεν θελει να σου ψοφησει το ψαρι και ετσι μετα να σου πουλησει κανενα αλλο.
|
||||
|
||||
![]()
το ξερω οτι ολα αυτα ειναι προς οφελος μου απλως επειδη δεν ξερω τιποτα φοβαμαι μην παει κατι στραβα ! Δηλαδη δεν θελω να βαλω αληθινο φυτο γιατι δεν ξερω τι φωτισμο πρεπει να εχω δεν ξερω τι θα κανω οταν ειμαι διακοπες και τα σχετικα! Δελτα την ανουμπια την δενω σε ενα ξυλο και αυτη μεγαλωνει? αν ναι μπορεις να μου πεις τι θα χρειαστω ακομα? δηλαδη τι φως και γενικα τι αλλο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μονο θετικα μπορει να προσφερουν στο νερο. Παραγωγη οξυγονου, καταναλωση παραγωγων του αζωτου και φωσφορικα (N3 NO2 NO3 PO4), ανταγωνιζονται τις αλγες (καταναλωνοντας τα προηγουμενα), προσφερουν κρυψωνες στα ψαρια και επιφανεια αποικησης απο τα βακτηρια αλλά και απο μικροοργανισμους (infusoria) που μπορουν να θρεψουν πολυ μικρα ψαρια και γονο που δεν εχουν αλλη πηγη μικρης τροφης και μαλιστα τοσο καλης. Τα φυτευτα οξυγονωνουν και το βυθο με τις ριζες τους. Δεν μπορουν πχ να βγαλουν κανενα τεχνητο χρωμα ή διαφορα τοξικα, οπως θα εκανε ενα πλαστικο αμφιβολου ποιοτητας. Ναι τη δενεις και την αφηνεις στην ησυχια της. Οπως και την Moss, που αυτη οοοοοοταν φουντωσει περισσοτερο απο οσο πρεπει, μπορεις με ενα ψαλιδακι να την καλωπιζεις στο σχημα που θελεις
|
||||
|
||||
![]()
τελεια δηλαδη θα την δεσω πανω στο ξυλο και αυτη θα μεγαλωνει και απλα θα της βαζω φως με το φωτιστικο που εχω απο πανω! ποσο κοστιζει?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ισως επειδη ειναι φτηνο ψαρακι δεν εχει δικαιωμα..να ζησει.
|
||||
|
||||
![]()
θα κανω μετρηση απο αλλο pet shop! αλλα σχετικα με τιν ανουμπια θελω να μαθω
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αξια της ζωης δεν μπορει να εκτιμηθει με χρηματικα κριτηρια γιατι απλα ειναι ανεκτιμητη!
Edit: Για τις ανουμπιες κοιτα εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46411
|
||||
|
||||
![]()
οκ φιλε ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εδω στο 02':55''
http://www.youtube.com/watch?v=44cDbR2YvK4 Διαβαζε και τους υποτιτλους. Το ριζωμα (rhizome) που αναφερει ειναι ευδιακριτο εδω click to enlarge ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές για στήσιμο ενυδρείου 100x40x40 160 λίτρα | John-g | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 24 | 19-07-10 21:38 |
Προτάσεις/Συμβουλές για τον καθαρισμό των τζαμιών του ενυδρείου | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 31-10-07 23:14 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |
θερμή παράκληση για συμβουλές περί 'σουλουπώματος' ενυδρείου | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 02-05-03 11:00 |