|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
To ενυδρειο θα εχει χαλικι και θα ειναι full φυτεμενο... Οποτε ξεχναω τα ram? ![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
eyxaristo
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα, αυτά τα ψαράκια μπορούν να μπουν με γαρίδες ή θα γίνουν μεζεδάκι;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στη γεννηστρα τους ειχα 3-4 εκ παχος στο βυθο ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Οντως. Μπορει να παιζει αυτο που λες. Επισης, μπορει να εξαρταται και απο το ιδιο το ψαρι...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκαβουν τα ραμ αλλα οχι 4 εκ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εφοσον ειναι οπως τα λες, δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τα συγκεκριμενα ψαρια. Απλα πρεπει να τους προσφερεις καθαρο, μαλακο, οξινο νερο και τακτικες αλλαγες νερου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Oι τελευταιες μετρησεις με υγρα API ειναι:
ΝΗ3/ΝΗ4= 0 ΝΟ2= 0 ΝΟ3= 20 GH= 9 KH= 6 Εχω ενα θεμα με το pH. To κανονικο τεστ μου δειχνει 7,6, ενω το high range λεει 7,4. Ποια μετρηση ειναι η σωστη? Θα βαλω τυρφη στο φιλτρο για να πεσει το pH. Σε τι βαθμο ειναι ιδανικο για τα ram? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν εχει σημασια τοσο μικρη διαφορα στα ψαρια, προβληματιζει μονο η λειτουργικοτητα των τεστ. Για ram ενα 5.5 - 6.0 ειναι τελειο ![]() Και με 6.5 δεν θα ειναι ασχημα. Η σταθεροτητα και η αποφυγη αποτομων διακυμανσεων ειναι σημαντικοτερη (οχι μονο στο πεχα αλλα σε ολες τις τιμες pH gH θερμοκρασια) Tη gH εχε χαμηλα 3-6 και τη θερμοκρασια σχετικα ψηλα 26-28C
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ στα Ράμ μου έχω pH 6.5 και θερμοκρασία 25,5οC Ζούν σε φούλ φυτεμένο κοινωνικό ενυδρείο με ρέντ τσέρυ και αμάνο. Για τις αμάνο δεν το συζητάω, έχουν ρίξει πολύ ξύλο στα άμοιρα τα Ραμιρέζι
![]() Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δεν σκάβουν στο βυθό. Βασικά με φωβούνται, είμαι λίγη ώρα δίπλα στο ενυδρείο αυτό τον καιρό και όποτε με βλέπουν τρυπώνουν στην φωλιά τους, αλλά δεν έχω δεί ποτέ τρύπες στο χαλίκι. Το χαλίκι μου είναι πάρα πολύ ψιλό και δεν το κόβω για αιχμηρό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά είχα προσπαθήσει να τις βγάλω όλες. Υποτίθεται οτι δεν είχα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τις μεγάλες(red cherry)τις πειράζουν τα Mikrogeophagus ramirezi;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα ραμιρεζι δεν φημηζονται για τις ικανοτητες τους στο σκαψιμο οποτε μην ανησυχεις. Συνηθως απλα ψαχνουν τροφη στο βυθο παιρνοντας μια μικρη ποσοτητα αμμου στο στομα τους. Λακκουβες στο βυθο θα δεις μονο εφοσον εχουν γεννησει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δηλαδή μπορώ να βάλω στο μελλοντικό μου ενυδρείο ραμιρέζι και red cherry... |
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε τα δικά μου ράμι δεν σκάβουνε στην άμμο. Απλά τσιμπάνε τροφή από κάτω....
|
||||
|
||||
![]()
Αν γεννησουν, μη ξεχασετε να ερθετε να ενημερωσετε για τυχων διαφορετικες παρατηρησεις σας
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Aπ'οτι καταλαβα δεν ειναι κανονας οτι θα σκαψουν για να εναποθεσουν τα αυγα τους. Μπορουν καλλιστα να τα αφησουν σε μια επιπεδη πετρα ή σε ενα πλατυ φυλλο. Σωστα?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πανε τα μικρα οταν θελουν να τα προφυλαξουν απο λακουβα σε λακουβα, αφου γεννηθουν, αδειασουν το λεκιθικο τους σακο και ειναι free swimming πλεον.
|
|||
|
|||
![]()
Ξεχασα να ρωτησω το βασικοτερο. Τι τροφη δινετε στα ramirezakia?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα παντα και ποικιλια.
Απο artemia και grindal μεχρι απλο φυλαρακι και κοκκους.
|
|||
|
|||
![]()
Σπυρο, τι συγκατοικους και dither ψαρακια προτεινεις για τα ραμ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Να σου πω την αληθεια δεν νομιζω οτι (τα δικα μου τουλαχιστον) χρειαστηκαν ποτε dither.
Αυτα ειναι πιο ημερα και φιλικα απο τα dither. Τα μετεφερα να φανταστεις στη γεννηστρα χωρις αποχη .... με τη χουφτα, οπου ερχονταν και εμπαιναν μονα τους. Τα ειχα με καρδιναλιους αλλα δεν εμενα αυγο ουτε για δειγμα με αυτους του μικρους διαβολους στο ενυδρειο. Με τα cory και τα L183 δεν ειχαν προβλημα και νομιζω και τα hatchet θα ηταν ΟΚ που μενουν πολυ ψηλα στην στηλη του νερου. Με αλλες νανοκιχλιδες και κιχλιδες δεν αναφερω καν οτι ειχαν θεμα με τις γεννες. (μονο τοτε ομως) Ειναι και σε ερυχωρο ενυδρει ομως και δεν ξερω σε πιο μικρο τι θα γινοταν με αλλα ψαρια. Σιγουρα και στη γεννηστρα ομως που ηταν μονα τους, δεν ηταν τοσο θαρραλέα οπως στο μεγαλο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
Dither για το 65λιτρο θελεις;
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι θεμα λιτρων, ή συμπεριφορας? Επειδη σε ολες τις ιστοσελιδες που διαβασα αναφεροταν οτι τα ζωηρα ψαρια βοηθαν τα ramirezi να ξεθαρρεψουν.
|
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδιά. ποια είναι τα dither? συγνώμη που ρωτώ αλλά ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα ramirezi...
|
|
|||
|
|||
![]()
dither fish = ζωηρα ψαρια (συνηθως κοπαδοψαρα) που βοηθαν τα πιο ντροπαλα ψαρια να ξεθαρρεψουν και να μην κρυβονται
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|