|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
ο βραχος μοιαζει πολυ με ψοφιο.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γι αυτο λες να μην εχει στρωσει ακομα ;;;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η κοραλλίνη όχι. Η κοραλλίνη απλά τραβάει Ca και kH (που αφού δεν πας για reef δεν σε ενδιαφέρει).
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια τα λες
![]() Οποτε τι κανω με το βραχω τωρα;;; Τον στρωνω με αμμονια;;; Θα ζωντανεψει ποτε αυτο το ψοφιμι;;; ![]() ![]() ![]() Μπορω να προσθεσω βιολογικο υλικο μεσα στο Skimmer;; |
|
||||
|
||||
![]()
Αν σου μηδενίσει τα νιτρικά (δεν βγάζει πια), τότε είναι κουραρισμένος και μπορείς σιγά σιγά να βάζεις ψαράκια.
Αν θες να ρίχνεις κάτι, ρίχνε τα βακτήρια της prodibio. Βιολογικό, δεν χρειάζεται. Απλά περιμένεις να μηδενίσουν τα νιτρικά σου. Θα ζωντανέψει, αλλά θα αργήσει πολύ αν δεν βάλεις κάποιο κομμάτι ζωντανού βράχου, ή ξύσματα κοραλλίνης από άλλο ενυδρείο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αντιφωσφορο τον βαζω καθε ποτε; και τον βγαζω μετα απο 4 ημερες; Με τον ανθρακα το ιδιο; ή τον αφηνω πιο πολυ καιρο μεσα; |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε συ, αυτό έχει να κάνει με το κάθε προιόν.
Για αυτό έχει ο κατασκευαστής οδηγίες στο κουτάκι ![]() Αν και τα 2 είναι της Seachem, ο αντιφώς μετά από 4 ημέρες και ο άνθρακας μετά από 1 μήνα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Εκανα μετρησεις σημερα το πρωι... Αμμωνια 0, ΝΟ2 0, ΝΟ3 15mg/l Το παραταω να πεσουν τα νιτρικα ;;; Η να πεταξω τη πεταλουδα μεσα ;;; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Scopas Tang μπορω να βαλω μονο του ;;; Η γινεται μεγαλο ;;; |
|
|||
|
|||
![]()
το θεμα ειναι ομως αν αγορασες τον ψοφιο για ζωντανο και σε εξαπατησαν....
μην το περνας ετσι. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επειτα εχω πολυ πιο σοβαρα πραγματα να ασχολιθω αυτο το καιρο απο το να κυνηγαω καποιον που μου πουλησε ψοφιο βραχο ![]() Ο βραχος δεν ειναι τελειως νεκρος, εχει 3 κομματια γεματα χρωματα και φανταζομαι πως ειναι ζωντανα, μπορει στη φωτογραφια να μην φαινονται. Παντα φιλικα αδερφε γιατι καποιες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται ![]() Για το Scopas τι λετε μπαινει η θα στραβωσει ;;; ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η κοραλίνη δεν νομίζω να κάνει τπτ... Ίσα ίσα που "τραβάει" Ca, Mg.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως, όλα τα θαλασσινά αργούν να μεγαλώσουν, μη νομίζεις ότι θα το πάρεις το ψαράκι 8-10cm και σε ένα χρόνο θα πιάσει τελικό μέγεθος (30cm). Οπότε η επιλογή δική σου. Σχετικά με τον βράχο, τον πήρες 6¤ το κιλό, όσο πουλάνε οι χομπίστες τον ζωντανό βράχο. Αλλά μάλλον τα 2-3 κομματάκια είναι ζωντανός, γιατί τα άλλα βγάζουν νιτρικά που σημαίνει ότι δεν ήταν καν στρωμένος. Α, αν θες και άλλον ζωντανό, έχω στο μπαλκόνι!! (Ήδες, κάνω τα πάντα για να μου πάρεις εκείνη τη πεταλούδα που λέγαμε!!)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα χωραει καθετα γιατι εχω 38 περιπου ![]() Δηλαδη αυτος σε ποσο καιρο περιπου θα κανει απονιτροποιηση? κανα χρονο? ![]() Χτες το πρωι του ειχα ριξει αμμωνια 0,5 και το απογευμα ηταν στο 0,2 με 0,25 NO2 και σημερα το πρωι ολα μηδενισμενα οποτε ειναι ενταξει φανταζομαι... Φιλε θα παω σημερα το απογευμα να παρω ενα Copperband και θα στο στειλω με τα ΕΛΤΑ και μαλιστα Β κατηγορια με το αργο για να σου ερθει με πιο ζωντανα χρωματα ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τότε να σου πω και την διεύθυνση της πεθεράς μου!!
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ειναι ευκολο να μου το εξηγησεις? η να μου πεις αν το διαβασες καπου?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θυμάμαι ότι το βιβλίο έλεγε ότι αυτό το φαινόμενο εξηγεί μερικά από τα σύνδρομα παλαιού ενυδρείου και πρότεινε να αλλάζεις ένα ποσοστό του βράχου σου κάθε μερικά χρόνια για να μην την πάθεις. Σχετικά με το σπάσιμο του βράχου, έδειχνε μια φωτογραφία με σπασμένο βράχο που στο κέντρο του ήταν κατάμαυρος και γύρω από το κέντρο υπήρχαν ζώνες με διαφορετικά χρώματα, προς την επιφάνεια του βράχου πιο λευκά, και εξηγούσε στη φωτογραφία τα διάφορα στάδια απονιτροποίησης που συμβαίνουν λόγο των βακτηριδίων που αναπτύσσονται σε διαφορετικές περιοχές οξυγόνου (όσο πλησιάζεις στο κέντρο μειώνεται το διαθέσιμο οξυγόνο). Τα χρώματα που αναπτύσσονταν, ήταν σε αντιστοιχία με τα χρώματα που αναπτύσσονται σε ένα DSB. Σχηματίζονται δηλαδή διαφορετικές ζώνες εσωτερικά στο βράχο με διαφορετικές λειτουργίες. Όσο ο βράχος παλαιώνει (10-20 χρόνια μετά, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες) αρχίζουν οι "δίαυλοι" που έχουν σχηματιστεί να στενεύουν και να χάνει την λειτουργικότητά του και ή θα σταματήσει να λειτουργεί ή και μπορεί να απελευθερώσει τα βακτήρια που υπάρχουν (με την έννοια ότι αυτά δεν βρίσκουν πια τροφή και αρχίζουν να αλλάζουν υποστρώματα). Δηλαδή, δεν λέει τίποτα καινούργιο. Λέει ότι η απονιτροποίηση συμβαίνει σε περιοχές με έλλειψη οξυγόνου, το πάχος του βράχου θα σχηματίσει κάποιες ζώνες αναερόβιες και άμα τον σπάσεις, εκθέτεις τις ζώνες αυτές σε οξυγόνο και "ελευθερώνεις" τα βακτήρια.
|
|||
|
|||
![]()
Σε 10 - 20 χρονια θα εχω βαλει το βραχο σε μουσειο μαζι με τη πεταλουδα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπα, η πεταλούδα ζει παραπάνω!!
![]() ![]() Ο χρόνος είναι σχετικός γιατί η διαδικασία δεν πραγματοποιείται με την ίδια ταχύτητα σε όλους τους βράχους. Σε έναν πολύ μεγάλο βράχο, θέλει πολύ χρόνο. Σε ένα κομματάκι βραχάκι, θέλει πολύ λιγότερο, μπορεί 2-3 χρόνια. Αλλά και εγώ αυτό είχα πει όταν το διάβαζα, σιγά μην αλλάξω βράχο. Αυτό όμως που πρέπει να μείνει, είναι ότι ένα στρωμένο βράχο δεν τον σπάμε για να αλλάξουμε aquascape ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κατανοητο και σε ευχαριστω.
απλα πιο πανω ετσι οπως το εγραψες φανηκε σαν να δεσμευονται καπου τα νιτρικα και να εγκλωβιζονται και μετα με το σπασιμο η με το χρονο να απελευθερωνονται... ![]() ετσι οπως το ανελυσες μετα νομιζω το εξηγεις ωραιοτατα!
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια τα Dragonets ειναι δυσκολα στο ταϊσμα ;;; Για αρχαριο κανουν ;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κάνουν ειδικά για αρχάριο και για μικρό-ανώριμο ενυδρείο.Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεχθούν έτοιμη τροφή και βασίζονται αποκλειστικά σε κοπήποδα για να επιβιώσουν
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Περίμενε 3-4 μήνες και βάλε ένα τότε. Αυτά τα χαριτωμένα ψαράκια τρέφονται με κοπίποδα. Είναι κάτι μικροσκοπικά άσπρα ζωιφια που θα τα δεις να περπατάμε στη άμμο στο βράχο και τα τζάμια του ενυδρείου σου.
Περιπτώσεις που Μανταρίνος μαθαίνει και τρέφεται με κετεψυγμένη ή ξηρά τροφή είναι σπάνιες
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι να βαλω σαν πρωτο ψαρι μεσα, για πειτε καμια γνωμη ... εκτος απο πεταλουδες ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ξαναπες το. και μετα ξαναπες το!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Θελω να δω τι θα πει ο Μανταρινος που θα στρωσει το ενυδρειο μου!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα σου πει..."ωραια τα φυκια αναποδα"!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ένα κοπαδάκι από 5-6 chromis viridis
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκεφτομαι για Betta ... 30L | goazila | Bettas | 3 | 02-09-10 18:43 |
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ NANO REEF | asteris_veroia | Nano Reef | 10 | 25-01-10 00:23 |
σκεφτομαι μονο ενυδρεια.... | calmen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 24-09-07 13:46 |
σκεφτομαι για χαμστερακια για το μελλον... | μελινακι | ¶λλα ζώα | 3 | 23-09-07 10:37 |
σκεφτομαι..... | klaz | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 21-12-06 10:21 |