|
||||
|
||||
![]()
ok νερακια ετοιμα...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σταδιακα αρχισαν να πεφτουν οι σκληροτητες και το πεχα. Σωστη ερωτηση. Ετρεξαν καθολου τα υλικα σε ενυδρειο με αφρικανες πχ? Παράθεση:
Ερωτηση: ποσο καιρο εχεις να αλλαξεις τυρφη? Σημειωση: Μια ανοδος και μια πτωση του πεχα μερικων δεκατων της μοναδας, κατα την εναλλαγη απο φως σε σκοταδι, δικαιολογειται. Κατα τη νυχτα λογω της εκπομπης διοξιδειου απο την αναπνοη των ψαριων και φυτων (το διοξειδιο κατεβαζει το πεχα) και ανοδο πεχα κατα την ημερα με την καταναλωση του διοξειδιου απο τα φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
μήπως δηλαδή φταίνε τα φυτά; η μήπως η μπάλα αλγης;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα την ποσοτητα φυτομαζας και των ψαριων.
Για να γινουν μετρησιμες οι μεταβολες πρεπει να υπαρχουν μεγαλες ποσοτητες.
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτησω ;
Εγω πχ που εχω ενα εξωτερικο φιλτρο που ετρεχε σε Μαλαουι και σε λιγο θα μπει σε ενυδρειο χαμηλου PH ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ωστε να απαλαγει απο την ιδιοτητα να ανεβαζει το ΡΗ ;;;
|
||||
|
||||
![]()
έκανα την μέτρηση με το νερό της βρύσης και του ενυδρείου..της βρύσης βγήκε 8.6 και του ενυδρείου ενυδρείου 8.2.... Εποφέληθηκα αν την ασταμάτητη βροχή με 6.8 και άλλαξα το 95% του νερού του ενυδρείου...τα ψαράκιά είναι σε έναν κούβα με το παλιό νερό,αν κάποιος θέλει και μπορεί να έρθει σήμερα , μπορώ να του τα χαρίσω ,διαφορετικά όταν ζεσταθεί το νερό στο μικρό ενυδρείο θα τα βάλω εκεί με μέθοδο προσαρμογής και θα μπει σχετική αγγελία για να δωθούν.απ ότι κατάλαβα μόνο με απιονισμενο νερό αλλαγή από εδώ και πέρα ε;θα βάλω ψαράκιά μέσα που να θέλουν 7.6 όταν ρυθμιστεί το νερό.βέβαια εχω κρατήσει σε 2 μπετόνιά αλλά 40 λίτρα νερό βροχής και θα κάνω μια έρευνα ,αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το κρατήσω για αλλαγή.ελπίζω να είναι το νερό της βρύσης όντως η αιτία και να μην χρειαστεί να ξανάαλλάξω υπόστρωμα..
|
|
||||
|
||||
![]()
100 λιτρα ενυδρειο να κατεβαζεις το ph με απιονισμενο δεν συμφερει με τιποτα...
Βρες μια μεταχειρισμενη ή μια φθηνη Α.Ο γιατι με το νερο της περιοχης σου και τα λιτρα του ενυδρειου μονο Γκαπυ και Μικροκιχλιδακια Ταγκανικα μπορεις να φιλοξενησεις.
|
||||
|
||||
![]()
το να χρησιμοποιείς νερό βροχής δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί το νερό πέφτοντας παρασέρνει μαζί του και ό,τι βλαβερό υπάρχει στην ατμόσφαιρα και έπειτα το βάζεις στο ενυδρείο σου
![]() Εκτός αυτού δεν μπορείς να περιμένεις πάντα την βροχή για να κάνεις αλλαγή ![]() Η αγορά μιας Α/Ο είναι η λύση σε όλα σου τα προβλήματα ! υπάρχουν αρκετά οικονομικές πλέον .....
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να αφησεις να βρεξει αρκετη ωρα για να κατεβασει καθαρο νερο.
Ομως οπως σου ειπαν δεν μπορεις να στηριζεσαι στην βροχη για να κανεις αλλαγη. Το καλοκαιρι δεν θα κανεις αλλαγες? Επισης ειναι επικινδυνο να βαζεις ψαρια απο 8,2 σε 6.8 πεχα. Πρεπει να κανεις μεγαλη κσι προσεκτικη προσαρμογη και παλι δεν εινα οτι καλυτερο
|
||||
|
||||
![]()
μου έχουν σπάσει τα νεύρα!το υγρό τεστ μου λέει ότι το νερό της βρύσης είναι 8,6 και του ενυδρείου 7,2 και τα χαρτάκια μου λένε 6,4 του ενυδρείου και 7 της βρύσης...από την άλλη πλευρά όσο περνάνε οι ώρες το ph πάλι φαίνεται να ανεβαίνει σταδιακά.υπάρχει κάτι που να έχει στάνταρ ph για να το μετρήσω και να δω πιο τεστ είναι το σωστό;εχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι το υγρό τεστ δεν πάει καλά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον το αντιθετο. Το χαρτακι δεν μας τα λεει καλα.
Δυσκολο το βλεπω να εχεις 8.6 στη βρυση
|
||||
|
||||
![]()
μα το υγρό μου λέει το 8,6 ... Λέτε να τρέχω τσάμπα τόσες μέρες ; η αλήθεια είναι ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε από τότε που μέτρησα με το υγρό τεστ και αντιλήφθηκα ότι ήταν τρελλα ανεβασμένο το ph πάντως κάθε κάποιες ώρες που το μέτραω είναι και πιο σκούρο.άρα πάλι κάτι το ανεβάζει.εκτός αν η τυρφη και τα φυτά το πάνε σε κάποιο στάνταρ ph. Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
|
|
||||
|
||||
![]()
please answer....
|
||||
|
||||
![]()
μα το υγρό μου λέει το 8,6 ... Λέτε να τρέχω τσάμπα τόσες μέρες ; η αλήθεια είναι ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε από τότε που μέτρησα με το υγρό τεστ και αντιλήφθηκα ότι ήταν τρελλα ανεβασμένο το ph πάντως κάθε κάποιες ώρες που το μέτραω είναι και πιο σκούρο.άρα πάλι κάτι το ανεβάζει.εκτός αν η τυρφη και τα φυτά το πάνε σε κάποιο στάνταρ ph. Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανοιξε αλλο θεμα.
@ Zweet Ποιο τεστ ειναι? ------------------------- Παράθεση:
Υπαρχουν τυρφες (ανθοκομικες) που εχουν συγκεκριμενο πεχα. Ομως ολες κατω απο 6.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 25-09-10 στις 21:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
η αλήθεια είναι ότι τώρα που το κοιτάω καλύτερα βλέπω ότι δεν γράφει καν μάρκα.μου το έφερε ένας φίλος που ασχολείται με πισίνες και περιέχει τεστ ph και χλώριο , τα χαρτάκια που εχω πάρει είναι τα esha Και λήγουν το 2012 .απλά εχω διαβάσει πολλές φορές ότι είναι καλύτερα τα υγρα τεστ και θεώρησα ότι ήταν το σωστό.δευτέρα παω να πάρω ένα ακόμα να βγάλω συμπέρασμα.στο μεταξύ με την αλλαγή νερού το kh πήγε 0 και το gh πήγε 6 .. ¶ντε να δω πως θα τα παω φυσιολογικά καμία πέτρα που να ανεβάζει μόνο αυτα και όχι το ph υπάρχει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Οποτε καταλαβες
![]() Κατι αλλο, τα χαρτακια μπορει να ληγουν το 2012 αλλα απο τη στγμη που ανοιχτει η συσκευασια και μπει οξυγονο αρχιζουν και χαλανε μεχρι καποια στιγμη να δειχνουν τελειως λαθος. Τελειωσε τα μεσα σε 1-2 μηνες και μην αφηνεις ανοιχτο το κουτι τους οσο μετρας. Παρε καποιο αλλο υγρο τεστακι για σιγουρα ή κανενα οικονομικο ηλεκτρονικο. ΥΓ αφηνεις στο χαρτακι να περασει ακριβως ενα λεπτο μεχρι να δεις τη μετρηση ετσι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοεις "το μετρας ακριβως"?
|
|||
|
|||
![]()
Το σημαντικοτερο πραγμα για οποιαδηποτε ψαρια ειναι οι σταθερες τιμες του νερου. Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να γινονται αποτομες μεταβολες στην οξυτητα και την σκληροτητα. Ειναι προτιμοτερο να προσφερουμε στα ψαρια μας περιβαλλον σταθερο με pH 8 παρα να πειραματιζομαστε προκαλωντας διακυμανσεις.
Στο θεμα σου τωρα. Φαινεται μαλλον οτι το υγρο τεστ δεν ειναι στα καλα του. Παρε καποιο αλλο (προτιμησε tetra ή ΑΡΙ) και ξανακανε δοκιμες να συγκρινουμε. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
![]() αυτο ειναι το ενυδρειο μεχρι στιγμης... αν αλλαξω υποστρωμα παει ![]() μηπως το εχω παρακανει με τα φυτα και δημιουργουν αυτα προβλημα? ------------------------- παρειγγειλα το Seachem pH Alert Freshwater και το Seachem Ammonia Alert για να μου φυγει λιγο απο το αγχος μελοντικα με τις καθημερηνες μετρησεις ![]() ![]() ![]() ![]() αλλα τα πηρα απο ebay 15ευρω και τα 2 μαζι οποτε θα κανουν καποιες μερες να ερθουν. μεχρι τοτε... θα παρω και κανενα ακομα υγρο τεστ απο εδω ![]() αν και πλεον εχω αρχησει να πιστευω οτι μια χαρα τιμες δειχνουν τα χαρτακια που ειχα και οτι εχει προβλημα το υγρο τεστ (οτι με συμφερει πιστευω ![]() ------------------------- ερωτηση : πως λεγεται το μηχανημα αντιστροφης οσμωσης στα αγγλικα? για να κανω μια ερευνα αγορας στο ιντερνετ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zweet : 26-09-10 στις 01:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με 15 ευρω θα προτιμουσα να επαιρνα κατι σαν αυτο
Τη ΑΟ θα την βρεις σαν Reverse Osmosis ή R/O Κοιτα και πιο κοντα εδω. Εχει καλες τιμες και γρηγορη εξυπηρετηση ακομα και μεσω φορουμ.
|
||||
|
||||
![]()
το ειδα και εγω αλλα προτημησα να μην κανω εγω το τεστ αλλα να εχω μια μονιμη ενδειξη,τουλαχιστον μεχρι να ληξει
![]() λοιπον τελικα το τεστ ηταν χαλασμενο ![]() τσαμπα οι απειρες αλλαγες νερου και το τρεξιμο που εκανα και οι προβληματισμοι σας ![]() τωρα εκανα παλι αλλαγη νερου 80% για να το φερω στο 7+ και να ανεβουν και οι σκληροτητες , γιατι σημερα εβαλα τα καινουρια μου ψαρακια μεσα για τα οποια θα κανω αντιστοιχο θεμα οταν δω οτι ειναι ολα οκ να το παρουσιασω και εγω επιτελους ![]() οποτε το θεμα εδω μπορει να κλεισει ![]() σας ευχαρηστω ολους για την υποστηρηξη !τελος καλο , ολα (ελπιζω) καλα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Test-p...49669041278447 |
|
||||
|
||||
![]()
αναξιοπιστα τελειος
αν ηταν ολοι θα περναμε τετεια και δε θα σκαγαμε 100+ευρα για τα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=503
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τα 100 δε τα πετας τα 9 τα πεταξες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με την φράση 'δεν πετάω' εννοώ δεν μπορώ να ξοδέψω αυτή τη στιγμή 107 ευρώ για να πάρω PH digital meter.
|
|
||||
|
||||
![]()
τωρα το ειπες καλα
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πανικός: Ανεβάζει αμμωνία :-( | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 58 | 05-12-08 20:32 |