|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
τα ειπες πολυ καλα καπιες σαυρες εχουνε την σαλμονελα οπως τα ιγκουανα και για να κολλησεις πρεπει το στομα σου να ερθει σε επαφη με τα κακα του ζωου,εγω το θεωρω καπως δυσκολο,η ακομα αν τα κακα του ζωου ερθουνε σε επαφη με το αιμα σας μεσω καπιας πληγης.
επισης σαλμονελα εχουνε οι παπαγαλοι,τα καναρινια,τα κοτοπουλα αλλα πουλια,γι αυτο αλλωστε το αυγο θελει καλο βρασιμο πριν φαγωθει. πιο πιθανον ειναι να κολησεις απο τα βρωμοφαγητα εξω παρα απο τις σαυρες η τα πουλια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η τεταρτη φωτο ειναι απιστευτη!!
Ειναι χαριτωμενος και scary looking μαζι! Μικρο τερατακη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι φατσας
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρεσουν πολυ οι original φωτο σου,κυριος, μπραβο καλη δουλεια και σκληρη να φροντιζεις τοσα δικα σου ζωα.ΑΞΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου NIKOL ! Στο avatar σου η οχια ειναι η οθωμανικη (Montivipera xanthina)? Τον περασμενο νοεμβριο στη Σαμο βρηκα μια ξαπλωμενη στον δρομο,νωθρη λογω χαμηλης θερμοκρασιας αν και ηλιολουστη μερα. Την επιασα λοιπον προσεκτικα παραβαινοντας τον δικο μου κανονα να μην χειριζομαι ιοβολα φιδια και την ακουμπησα κοντα σε εναν τοιχο γιατι αλλιως καποιο αμαξι θα την σκοτωνε σιγουρα. Εντυπωση μου εκανε οτι δεν εκανε καμια προσπαθεια να δαγκωσει. Εννοειται οτι φοραγα γαντια μηχανης και δερματινο μπουφαν. Πανεμορφο ενηλικο ατομο πολυ ανοιχτοχρωμο στο χρωμα της σταχτης με μια καταμαυρη τεθλασμενη γραμμη με καφεκοκκινες κηλιδες.
Επισης πριν πολλα χρονια καποιο καλοκαιρι ηρθα αντιμετωπος με μια τεραστιων διαστασεων οχια που παραλιγο να δαγκωσει το σκυλι μου που την ιχνηλατουσε σαν να εψαχνε λαγο. Ειχε μηκος γυρω στο 140-150 και πολυ μεγαλη διαμετρο σωματος. Ηρθα σε επαφη με την ερπετολογικη εταιρεια για την πιθανοτητα υπαρξης Macrovipera lebetina στο νησι λογω εγγυτητας με την μικρα ασια αλλα με διαβεβαιωσαν οτι μαλλον επροκειτο για καποιο πολυ γηραιο μεγαλοσωμο xanthina η ammodytes. Οσο για σκορπιους ειχα μια μεγαλη θηλυκια (ειδος δεν θυμαμαι) που ετρωγε τους γαμπρους που της εβαζα και μετα απο 1 μηνα εσκαγε μυτη με πολλα μικρα στην πλατη της! μου εζησε 6 χρονια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ήταν λίγο επικίνδυνο αυτό που έκανες με την xanthina γιατί είναι πιο επιθετικές από τις ammodytes αλλά κ πιο "πηδηχτούλες" κ ευκίνητες. Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ηλια μου στην υπογραφη μου η οχια ειναι vipera ammodytes και στο αβαταρ πριν βαλω το γκεκο μου τωρα ειχα μια δεντροβια οχια trimeresurus albolabris.
αυτο για τις vipera xanthina ισχυει οντως,ειναι πιο δυστροπες οχιες απο τους αμμοδυτες και δεν εχουνε την ιδια υπομονη απεναντι σε κατι που θα θεωρησουνε απειλη pouritanos ευχαριστω
|
|||
|
|||
![]()
Συγνωμη NIKOL,δικο μου λαθος..αυτο στην υπογραφη σου ηθελα να πω.Τα ερπετα της πατριδας μας δεν τα εχω μελετησει οσο θα ηθελα. Θελω να αγορασω καποιο βιβλιο γιατι γνωσεις πεδιου και παρατηρησεις ερπετων εχω πολλες αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις ονομασιες. Στη Σαμο εχουμε μια πανεμορφη μικρη σαυρα με τιρκουαζ ουρα ( Latserta anatolica νομιζω λεγεται) και πολλους χαμαιλεοντες. Μαλιστα καποιοι τουριστες τους παιρνουν μαζι τους λαθραια προφανως για εμποριο.
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η ενδημική σας σαύρα είναι η Lacerta anatolica (προφέρεται "λακέρτα"). Η Σάμος είναι πολύ ενδιαφέρον νησί ερπετολογικά κ σκοπεύω να σας επισκευτώ τον Σεπτέμβρη (είμαι μεταξύ Σάμου κ Λέρου, θα δείξει...) για να δω το νησί αλλά να βγάλω κ καμιά φώτο. μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό το βιβλίο κ αν ξέρεις αγγλικά αυτό όμως για να μάθεις να ξεχωρίζεις-αναγνωρίζεις τα ερπετά θα πρέπει να αρχίσεις να κατεβάζεις πολλές πολλές φώτο από ίντερνετ κ να κάνεις το δικό σου αρχείο κ με το να τις παρατηρείς πολύ συχνά στο τέλος αρχίζεις κ τα μαθαίνεις. ξεκίνα παίρνοντας την λίστα των φιδιών που έχω γράψει εδώ με την διαφορά ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις ονομασίες, έτσι ο Elaphe quatuorlineata sauromates αποτελεί πλέον ξεχωριστό είδος "Elaphe sauromates" (κάνοντας τα είδη στην ελλάδα 23), ο σαπίτης από Malpolon monspessulanus χωρίστηκε σε 2 είδη: Malpolon monspessulanus & Malpolon insignitus κ στην χώρα μας έχουμε τον 2ο κ η οχιά της Μήλου ονομάζεται Macrovipera schweizeri σαν ξεχωριστό είδος κ όχι σαν υποείδος της M.lebetina. φωτογραφίες μπορείς να ξεκινήσεις να παίρνεις από http://www.balcanica.cz/2/1/0 http://www.herp.it/ http://www.hylawerkgroep.be/jeroen/index.php?id=6 που είναι ενημερωμένα κ έγκυρα. αν σε ενδιαφέρει κ λίστα των ελληνικών σαυρών κ χελώνων καθώς κ αμφιβίων πες μου να ανεβάσω κάποια στιγμή (γράφω κ με ένα χέρι βλέπεις... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι raven κοιταξε ολα αυτα τα λινκς που σου προτεινει ο Ηλιας ειναι πολυτιμες πηγες πληροφοριων.
τα ερπετα της ελλαδας ειναι πραγματικα ξεχωριστα και ενα κ ενα πανεμορφα. εχετε πολλους χαμαιλεοντες εκει στην Σαμο? ειχα ακουσει οτι λιγοι εχουν απομεινει εκει
|
|||
|
|||
![]()
NIKOL συγνωμη αν το post σου εγινε "επιστημονικο συνεδριο ερπετολογιας"
![]() Φιλε Σταθη εχω διαβασει την αναφορα σου για τα ερπετα στο site του κ.Τσαμη και την βρηκα πολυ βοηθητικη. Το ελληνικο βιβλιο που αναφερεις το εχω δει και μαλλον με αυτο θα ξεκινησω.Μηπως εχεις να μου υποδειξεις και καποιο στα γερμανικα?Αντε μετα τα πουλια, τις πεταλουδες και τα αγριολουλουδα ηρθε ο καιρος να αρχισω και με τα ερπετα.Αρχειο φωτος απο το νετ εχω αρχισει ηδη να δημιουργω. Τις παρατηρησεις μου για τα μεγεθη που ανεφερα πριν τις ειχα καταθεσει αυτο προσωπως στο τμημα βιολογιας του πανεπιστημιου Κρητης οταν υπηρετουσα τοτε στην σχολη Δοκιμων στο Ηρακλειο. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.Αν τελικα πας Σαμο μπορω να σου υποδειξω μερη με ενδιαφερον. |
|
||||
|
||||
![]()
raven ειναι η δευτερη φορα που ζητας συγνωμη,που θα παει αυτο??
![]() φυσικα και ειναι ενδιαφεροντα και πολυ καλα κανεις που ρωτας να μαθεις και γενικα που θες να ασχοληθεις,μπραβο. ![]() επισης σευχαριστω για τα καλα σου λογια.
|
||||
|
||||
![]()
4 χρονακια εκατσα Σαμο. Στο Πυθαγορειο. Παντως στην μεγαλη φωτια τον ιουλιο 2000 καταστραφηκε πολυ μεγαλο μερος της χλωριδας και της πανιδας του νησιου. χαμαιλεοντες εχει ακομα. εβλεπα κατα καιρους μερικους στο δρομο πατημενους αλλα και ζωντανους. ειχα κρατησει και ενα για λιγο διαστημα. καλα μιλαμε πολυ γελιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αναφέρεται όμως αποκλειστικά στις οχιές της ευρώπης. Σάμο ή Λέρο θα πάω προς Σεπτέμβριο οπότε αν είσαι στο gab μέχρι τότε θα σου στείλω πμ για να μου πεις ή να με οδηγήσεις ο ίδιος σε "καλά" μέρη ![]() από Σάμο με ενδιαφέρουν κυρίως τα: Blanus strauchi Eryx jaculus Eirenis modestus Montivipera xanthina Zamenis situla Platyceps najadum σε μελανιτική μορφή Chamaeleo chamaeleon και Lacerta anatolica τα έχεις πετύχει όλα μέχρι στιγμής? υ.γ. Ηλία με λένε ![]() ------------------------- να τονίσω πως είναι προστατευόμενο είδος κ πως είναι παράνομη η αιχμαλωσία τους. Ευτυχώς τον άφησες κ πάλι, όμως κ λίγο που τον κράτησες δεν ήταν σωστό. Το λέω για τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν το ποστ κ τους μπει η ιδεα να κάνουν κάτι παρόμοιο. Εσύ προφανώς δεν το ήξερες τότε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 02-06-08 στις 13:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ηξερα τιποτα τοτε. Αλλα μην φανταστεις τιποτα φοβερο. δυο μερες. Ηταν καλοκαιρι και ειχα αλλες δουλειες τοτε.(μπαρακια - παραλια - τουρισμος) με τον χαμαιλεοντα θα ασχολουμουνα? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() τα B.strauchi, E.modestus,P najadum ,και Ζ.situla δεν μου λεν τιποτα ως ονομασιες. Ισως αν δω εικονες να τα εχω παρατηρησει.Θα το ψαξω και θα σου πω. |
|
||||
|
||||
![]()
είναι τα: αμφίσβαινα, νανόφιδο, σαΐτα κ σπιτόφιδο αντίστοιχα, την σαΐτα όμως που θέλω να βρω είναι σε μελανιστική μορφή (ολόμαυρη) κ όχι την "κλασική".
|
|
|||
|
|||
![]()
Την Σαιτα την εχω δει μονο στην κλασσικη μορφη της,κι εχω δει πολλες, θα πρεπει η μελανιστικη να ειναι πολυ σπανια..
Κι επειδη εγω δεν μπορω να εχω καποιο ζωντανο ερπετο αυτη τη στιγμη ως κατοικιδιο, καθησα κι εφτιξα ενα ζωγραφιστο.. Ειναι ενα φυσικο ξυλο που βρηκα στην παραλια βασικα,αλλα ειναι τοσο αληθοφανες με την πρωτη ματια που μπορειτε να φανταστειτε τι παθαινουν οι επισκεπτες μου που το πρωτοβλεπουν ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
στην Κερκυρα εχει παρα πολλες Σαιτες....τωρα ποιες ειναι, δεν ξερω...και να σας πω την αληθεια...δε θελω να μαθω....
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 02-06-08 στις 14:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κι επειδη σημερα ειμαι και λιγο αφηρημενος,
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο. Προσεξε μη σου φαει τα ψαρια.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχαχα raven ειναι φοβερο
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σωπα ρε συ, τοσο ομορφες ειναι? σαιτες σωστα?
παντως δε ξερω στην κερκυρα οταν ημουν μικρη με ειχαν τρομοκρατησει, να μη πηγαινω σε μερη με παααααααααααααααααααααααρα πολυ βλαστηση, γιατι υποτιθετε οτι αυτα τα φιδακια εχουν την ικανοτητα να "πετανε", μαλλον εννοουσαν να πηδανε, να πεταγονται απο τα δεντρα... οποτε ηταν επικυνδινο να σου ερθει στο κεφαλι..και να σε τσιμπησει..μυθος ειναι αυτο ηλια? τον παππου μου παντως τον ειχαν τσιμπησει πολλες φορες στο χωραφι οταν πηγαινε, ηταν τοσο πυκνοφυτεμενο που δε μπορουσες να τις δεις και να τις αποφυγεις..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δες κ μερικές ακόμα δικές μου για να καταλάβεις πόσο "επικίνδυνες" είναι: http://www.balcanica.cz/2/9/933 http://www.balcanica.cz/2/9/1315 http://www.balcanica.cz/2/9/860 |
|
|||
|
|||
![]()
Ηλια,μολις θυμηθηκα εναν Γερμανο τουριστα ο οποιος μου ζηταγε επιμονα να του βρω ενα ειδος φιδιου για να το παρει μαζι του στην Γερμανια. Μου ειχε πει δε οτι ειναι αρκετα ακριβο να το αγορασει εκει και δυσευρετο. Μου το ζηταγε στα γερμανικα ως Leopardnatter. To εχω δει πολλες φορες στη Σαμο και ειναι οντως πολυ ομορφο και ακινδυνο. Ξερεις ονομασια ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ | skourkou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 02-08-07 23:01 |