|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Μυκητας θα ειναι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ηρθε ο σουπερ θερμοστατης! Εκανα μια στηριξη απο το πλαισιο του καπακιου με ενα καλωδιο και εγινε μια χαρα. Ειναι ο HYDOR 200w και πηγε 40 ευρω το μαλλi.
Κατα τη γνωμη μου εκτος οτι κρυβεις τον θερμοστατη απο το ενυδρειο ειναι πιο σωστη λυση λογω οτι δεν εχεις τον κινδυνο να σπασει το γυαλι, να σου μεινει εκτος νερου σε μια αλλαγη και επισης χτυπα ξυλο να σου διαρρευσει ρευμα στο ενυδρειο. ![]() Εκανα και ενα μινι πειραματακι, επειδη εχω βγαλει ηδη 2 εβδομαδες στρωσιμο με αμμωνια και δεν εχω δει ακομα αναπτυξη απο τα βακτηρια (ειμαι ακομα στα 4 ml), εριξα safe start της TETRA για να δω αν θα εχω ολα αυτα τα καλα αποτελεσματα που εχουν δει ολοι οσοι το δοκιμασαν. Αναμεινατε.... Διοξειδιο και φωτισμος εκτος απροοπτου θα ειναι ετοιμα αυριο και ολας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι κι αλλιως σε 1-2 εβδομαδες το πολυ θα ησουν ετοιμος με την αμμωνια.
Τωρα αν στο ιδιο διαστημα στρωσει και παλι, δεν θα ξερεις σιγουρα αν βοηθησε το ζουμακι. Εγω παντως νομιζω οτι βοηθανε και τα ζουμακια τετοιου τυπου. Αλλα για το "πειραμα" το λεω. Κατα τα αλλα καλα εκανες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
επειδη ειχα και εγω κουλι..μου ειπαν οτι ειναι "ψαρια" για υφαλμυρο νερο και σε γλυκο μπορουν με καλες συνθηκες να ζησουν μεχρι 2 χρονια...ειναι κοπαδοψαρα και απο δικη μου περα συνηθως κυκλοφορουν οταν τα φωτα ειναι κλειστα..επισης ξερω οτι τους αρεσει να χονωνται μεσα στην αμμο..ωραια ψαρια.. καλη συνεχεια.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα κουλι παλια και ξερω οτι οταν το ενυδρειο ηταν πολυ φυτεμενο δεν φοβοντουσαν να ξεμυτιζουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το καπακι τελειωμενο! Αυριο οι φωτο κομπλε με το κυκλωμα.
![]() Η βελονοειδης που πηρα για το συστημα CO2 καθως το μανομετρο που πηρα ειναι χωρις ![]() ![]() Δευτερα θα ειναι φουλ λειτουργησιμο το CO2 , αυριο τα φωτα. Παρασκευη περιμενω φυτακια.... ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
To controler του φωτισμου πολυ "προχωρημενο" το βλεπω (στην πρωτη φωτο).
![]() Σοβαρα τωρα, τους ανακλαστηρες θα τους κανεις συστημα "γλαρο" ?
|
|||
|
|||
![]()
Οχι και ουτε το ξερω το συστημα, απλα κοιταξα να δω πως θα πανε πιο ωραια και απλωμενα στο περιορισμενο χωρο. Υπ'οψιν τα καπακια θα παραμεινουνε λειτουργησιμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφα προχωραει.θα βγει σωστο ενυδρειο μιας κ βλεπω απο υπομονη διαθετεις!Προσεξα ομως οτι οι ανακλαστηρες εχουν πιασει ολο το καπακι...ανεμιστηρακια που θα μπουν?πλησιαζει κ καλοκαιρι....
|
|||
|
|||
![]()
θα δουμε πως θα προχωρησει απο ζεστη, ολα τα καλοκαιρια την ειχα γλιτωσει χωρις ανεμηστηρακια. Στην αναγκη βγαζω μια λαμπα εχουμε αλλα 73w.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πες οτι εχεις καθαρα 47~50 εκ υψος...Οι λαμπες Τ5 με ανακλαστηρες...Ισως αν δεν θελεις να βαλεις γρασιδακια δυσκολα μπροστα μπροστα να εβγαζες τη πρωτη λαμπα...στη τελικη μη βαλεις glossostigma κ βαλε echinodorus tenellus.Μια χαρα ειναι και αυτο.Αφαιρωντας την αμμο εχεις καθαρα γυρω στα 100 λιτρα..Μετα με 0.75βαττ/λιτρο εισαι πιστευω πολυ καλα
|
|||
|
|||
![]()
Δεν παω για γλοσοστιγμα, τα φυτα που κοιταω ειναι ευκολης εως μεσαιας δυσκολιας. Θελω να εχω πολυ πλουσια βλαστηση αλλα οχι απαραιτητα δυσκολα φυτα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΕΣΤΡΩΣΕ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αμμωνια 0 . Nitrite 2mg/l , Nitrate 15mg/l Ταισα λιγο τα βακτηριδια με αμμωνια να μην πεινανε σημερα, γιατι ψαρια δεν βλεπω να βρισκω ακομα ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τελικά έκανες τη διάχυση που έλεγες???
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορω τωρα ειμαι στη δουλεια μετα γυμναστηριο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ δεν έχω πρόβλημα,κάθε μισό λεπτό ακούω και ένα τσούφ,που είναι ο αέρας που είναι μαζεμένοσ και εκτονώνεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε ρε θεόφιλε. Δώσε θέαμα στο λαό.
|
|||
|
|||
![]()
Εντος ολιγων λεπτων
![]() ------------------------- ![]() ![]() ![]() Μολις πριν λιγο εκανα μια τεραστια αλλαγη νερου και φυτεψα τα φυτα και δεν εχουν συνελθει ακομα. Τα ειχα μεσα στα γλαστρακια καμμια εβδομαδα (ελλειψη χρονου γαρ). Οπως το κοιταω θελω αλλη διαρυθμιση στις κρυπτοκορινες σιγουρα, και η hygrophila ειναι πολυ μικρη ποσοτητα για να τη βαλω αναμεσα στα κλαδια. Οσον αφορα τα τεχνικα εδω ειμαι με 2χ24 βατ μεχρι τη Δευτερα που θα βαλω τα αλλα 2. Η εισαγωγη της ΕΗΕΙΜ θα κοπει εως 2 ποντους κατω απο την επιφανεια. και το σωληνακι του CO2 θα μπει τρυπητο οπως και εδω στη φωτο περιπου 1 ποντο κατω απο την επιφανεια η και λιγο παραπανω για να μην βαζει αερα. Οπως βλεπετε η εξαγωγη κρυφτηκε τελειως ![]() Πρεπει να βαλω ψαρακια συντομα μεσα για να αρχισει και το λιπασμα.... σκεφτομαι να βαλω 6 τιγρακια μεσα που ειναι το αγαπημενο μου κοπαδιαρικο ψαρακι και μετα βλεπουμε. Μαλλον ενα Παραδεισιο αν το βρω σε σουπερ χρωματισμο. Σιγουρα θα μπουνε ενα μεγαλο κοπαδακι κουλι δευτερα πρωι πρωι. Περιμενω προτασεις και ιδεες για τα φυτα γιατι θελουμε κανα 5 - 7 γλαστρακια ακομα σιγουρα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theofilos : 31-05-08 στις 20:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο γινεται.
Φαινεται απο τωρα οτι θα ειναι σουπερ. Παράθεση:
Τι εικονα φανταζεσαι δλδ. Απο φυτα εμενα μ'αρεσουν πολυ απο τα ευκολα: HYDROCOTYLE LEUCOCEPHALA LIMNOPHILA SESSILIFLORA LUDWIGIA REPENS και απο τα πιο δυσκολα: POGOSTEMON STELLATUS και το ομορφοτερο και δυσκολο που αν δεν εχεις CO2 και χαμηλα νιτρικα δεν το "βλεπεις" ROTALA MACRANDRA. Επισης θα εβαζα στα κλαδια αφου εχω δει τρελλη ομορφια οταν "επιασε" και αρχιζε να μεγαλωνει μια moss, συγκεκριμενα τη Spiky Moss - Taxiphyllum sp. Καλο ειναι ομως να μη παρειςακομα πολλα ειδη φυτων αλλα 2-3 και να φτιαξεις "δασακια" ![]() Καλη συνεχεια, ωραια το πας ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 01-06-08 στις 04:55 Αιτία: διευκρινιση |
|
|||
|
|||
![]()
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ! αυριο θα δειξω φωτο στη πατεντα που εκανα στον σωληνα εισαγωγης του ενυδρειου. Τον εκοψα πολυ κοντο και εκανα τρυπα στη πισω μερια του για να μπει μεσα το σωληνακι του διοξειδιου. Το αποτελεσμα ειναι οτι ο σωληνας κρυφτηκε εντελως. Τωρα θα πειραματιστω λιγο στο ποσο κοντο μπορω να τον κοψω γιατι αν κοπει παρα πολυ θα αρχισει να ρουφαει αερα.
Το ενυδρειο εχει στρωσει εντελως. Αμμωνια 0 Nitrite 0 Nitrate 5 και παρολο που ταιζα αμμωνια καθε μερα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο γίνεται Τέο. ¶ντε να μπουν και τα ψαράκια...να αρχίσεις να το χαίρεσαι.
![]() Ξενοφών. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Να μια φωτο απο το πλαι. Οπως βλεπετε το σωληνακι του CO2 εχει μπει απο την πισω μερια του σωληνα εισοδου, με συνεπεια οταν το βλεπουμε το ενυδρειο απο την οψη να μην φαινεται καν το σωληνακι. Οσο για το υψος με λιγο πειραματισμο μπορω να το κοψω αρκετα πιο πανω εως 2 ποντους κατω απο την επιφανεια πιστευω. ------------------------- Μπηκαν τα ψαρια ![]() ![]() ------------------------- ![]() ![]() Δυστυχως δεν πολυφαινονται γιατι χανονται μεσα στα φυτα αλλα αυτο ειναι το ποθητο αποτελεσμα για εμενα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theofilos : 03-06-08 στις 21:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!! Κατά την ταπεινή μου άποψη άψογο!!! Μία τέλεια ζούγκλα να κάθεσαι να τη χαζεύεις ώρες να φροντίζεις τα φυτά σου και να παρέχεις χαρά στα ψαράκια σου!!! Χαρά στην υπομονή σου που έστησες ένα τέτοιο ενυδρείο με τον εξοπλισμό πραγματικά άφαντο!!! Συγχαρητήρια και πάλι!!!
Υ.Γ. Περιμένουμε φωτο μόλις αναπτυχθούν κι άλλο τα φυτά και βγουν και μερικές άλγες!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπράβο !! πολλή ωραίο.
τα φυτάκια που έχεις βάλει μπροστά τα μικρά που έιναι σκορπισμένα πώς λέγονται? |
|
|||
|
|||
![]()
Αν λες αυτα αριστερα ειναι Pogostomon Helferi. Δεξια υποθετω echinodorus tenellus.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λέω γι αυτά που είναι σαν μικρές βαλισνέριες με τα λεπτα φύλλα..
![]() έχουν πολλές απαιτήσεις?(έυκολα η δύσκολα) thanks για την άμεση απάντηση |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειχε γλαστρακι αλλα πιστευω ειναι εχινοδορος τενελους γιατι ειχα παλια και ειναι παρομοιο. Θεωρειται απο τα ευκολα φυτα. Βασικα σκεψου το σαν γρασιδι απλα το αραιο φυτεψα για να απλωθει δεν θελω να φαινεται χαλικι καθολου να νιωθουν τα κουλι πιο πριβε
![]() Nashty νομιζα οτι ελεγες τα διαφορα αλλα ειδη αλγης. Οι κορμοι εχουνε ηδη γινει πρασινη απο την αλγη και νομιζω οτι ισως να κανανε και pearling σημερα? Δεν ξερω αν γινεται αυτο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραίος ο μάστορηηηηηης
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ενυδρειο | ANEMOS | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 15 | 03-01-08 18:55 |
Το 120λ. ενυδρειο μου | AXEL | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 06-07-07 14:46 |
νεο ενυδρειο | petros | Bettas | 1 | 27-04-06 12:14 |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | tropheus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 22 | 19-07-04 18:09 |