|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
βρηκα σε φυτωριο καθαρη τυρφη (ξανθια).. ελεγε ακριβη συσταση απο πισω.. δε θυμαμαι αλλα μπορω να την βρω.. οικονομικα συμφερει, λετε ομως να μην κανει για ενυδρειο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή ενδιαφέρει κι εμένα, τί τρόποι υπάρχουν για να προετοιμαστεί το νερό της αλλαγής ώστε να μην υπάρχει απόκλιση στο ph; Πέραν της αντίστροφης όσμωσης...
![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί διατηρώ καρδινάλιους! Ευχαριστώ για το link Γιώργο, αλλά δεν απαντάει στην ερώτησή μου...
|
||||
|
||||
![]()
Kαι εγώ σε ενυδρείο με ΡΗ 8.2
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν αυτή την ανοχή ναι, αλλά δε νομίζω ότι δεν ταλαιπωρούνται... Δες το edit που έκανα γιατί με πρόλαβες... χιχι
|
||||
|
||||
![]()
Αν πουλιέται ως τύρφη και όχι ως φυτόχωμα(δηλαδή πάνω να λέει τύρφη,όχι ''φυτόχωμα για τάδε χρήση'')τότε ναι είναι κατάλληλη αν και λιγότερο αποτελεσματική απ΄τη μαύρη πουχρησιμοποιούμε στα ενυδρεία συνήθως...
Blanch,μπορείς να αφήνεις το νερό που είναι για αλλαγή νερού σε ένα δοχείο για μια μέρα μαζί με αρκετή ποσότητα τύρφης σε μια κάλτσα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και με 38.5 πυρετό που έχω....πάλι καλά να λες που είμαι εδώ ... στον αγώνα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Γιώργο (περαστικά) και Κώστα!
|
||||
|
||||
![]()
θα αγορασω και θα ανεβασω αναλυτικη συσταση..
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλη αναρρωση
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως που έψαχνα για καθαρή τύρφη(για άλλη χρήση,όχι για το ενυδρείο) βρήκα μόνο σε συσκευασία 300λίτρων,πάμφηνη δεν λέω αλλά που να τη βάλω όλη αυτή;Οπότε τελικά πήρα ένα μείγμα από διάφορα είδη τύρφης που ο το πουλούσαν ως τύρφη.Όμως αυτό περιέχει και λίγο λίπασμα μέσα(πράγμα που εμένα δεν με έννοιαζε βέβαια,για να βγάλω φτέρες από σπόρια την ήθελα)...Οπότε δες καλά τη συσκευασία,εκτός και αν αναφέρεσε στις 300λιτρες που γιαυτές σου εγγυώμαι,είναι καθαρότατη τύρφη
![]() Ναι,με υδραντλεία γίνεται λίγο πιο γρήγορα και με ένα θερμοστάτη έχεις και σωστή θερμοκρασία ![]() Υ.Γ.:Περαστικά Γιώργο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν αναφερομαι σε αυτη τη συσκευασια.. ξερω ποια λες.. (που να μπει ομως ολο αυτο?
![]() ![]() αν δεν κανει το πολυ πολυ να καταληξει σε κανενα γλαστρακι!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 03-02-07 στις 14:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι,είναι πολύ καλή σαν χώμα,ιδιαίτερα για φτέρες και τροπικά φυτά...
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον την αγορασα.. δεν ειναι ομως 100% τυρφη
![]() να τι γραφει: συνθεση: ξανθια τυρφη[βαθμος αποσυνθεσης (Von Past) Η2-Η5.....90% περλιτης.......................................... .......................9,2% PG-MIX........(ξερετε τι ειναι αυτο?).............................0,18% ανθρακικο ασβεστιο.......................................... ........0,62% οργανικη ουσια επι ξηρου..........................................>85 % υγρασια........................................... .......................60% υδατοϊκανοτητα.................................... .................9gr/gr+-1 χρωμα............................................. ......................καφε ph................................................ .........................5,5-6 ηλεκτρικη αγωγιμοτητα E.C. ..........................1100-1200ms/cm αν και λεει ειδικο φυτοχωμα ο πωλητης μου ειπε οτι δεν περιεχει λιπασματα τι λετε, κανει για ενυδρειο ![]() ![]() τα 12 λιτρα 1.5¤ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
PG Mix, a basic fertiliser commonly used for adding to potting soils and substrates, is available in three NPK combinations: 15-10-20, 12-14-24 and 14-16-18. The choice to be added depends on the crop, irrigation requirements and the volume of the production unit. The effect of the basic fertiliser will last from 2 to 6 weeks. Realising an effect of 6 weeks can be achieved only by adding high concentrations of nutrients.
¶ρα έχει λίπασμα,όπως και σου είχα πει ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οποτε γιοκ.....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αληθεια που επηρεαζει το λιπασμα..?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να είναι τοξικό για τα ψάρια...Τα λιπάσματα που χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία είναι φτιαγμένα ωστε να μην είναι τοξικά στα ψάρια ενω αυτά για τον κήπο και τα χώματα απλά να είναι απορροφήσιμα από τα φυτά,δεν τους νοιάζει η τοξικότητα στα ζώα...
|
||||
|
||||
![]()
θα ψαξω μηπως βρω κατι χωρις λιπασματα τοτε..
![]() προς το παρον παω να μεταφυτευσω καμια φτερη..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν παιρνεις το Black peet tis aqua στην χαρτινη συσκευασια πολλη καλη τυρφη και δεν εισαι με το δαχτυλο στην σκανδαλη με τα υπολοιπα πειραματα.Εχει 7 ε το μεγαλο το κουτι και αντεχη πολυ περισσοτερο απο καθε αλλη τυρφη 2μηνες και.Εχει κομματια μεσα δεν ειναι κατεργασμενη σε μπαλακια.Εγω 5 χρονια την δουλευω και δεν ειχα ποτε προβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να μου δωσεις λεπτομερειες οπως που θα την βρω, και
τι ποσοτητα εχει η μεγαλη συσκευασια? εννοεις της aquarium pharmaceuticals? |
|
|||
|
|||
![]()
θα σου πρότεινα την τύρφη, να την βάλεις σε 4 ή 6 σακουλάκια (μπορείς να χρησιμοποήσεις και νάυλον γυναικείες κάλτσες...καθαρές!...), και να αλλάζεις τα μισά, και τον άλλο μήνα αυτά που δεν είχαν αλλαχθεί, για να μην έχεις απότομες μεταβολές στο pH.
Επειδή τους έβαλα πρόσφατα, έχω να σου πω ότι έχουν φρίξει τα ψάρια μου με την απότομη μεταβολή... Είναι πολύ νευρικά, δεν πλησιάζονται, πάνω που είχαν ηρεμήσει...φτου! |
|
||||
|
||||
![]()
Η τύρφη δεν κάνει απότομη μεταβολή...Κάνει κάποιες μέρες για να ρίξει το ph ενός ολόκληρου ενυδρείου εκεί που θέλεις...Εκτός και αν βάλεις πολύ μεγάλη ποσότητα,αλλά τότε σε λίγες μέρες θα στο ρίξει αρκετά κάτω από εκεί που θες.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη καθαρη | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-03-05 15:17 |
ΑΝΘΡΑΚΑΣ & ΤΥΡΦΗ | faxkosit | Δίσκοι | 3 | 17-03-04 23:23 |