|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι Γιάννη. Η αλήθεια είναι ότι είχα ψάξει και ήταν όλα απο Αμερική και αμελησα μετά να ψάξω. Θα παραγγείλω τώρα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο οτι κι να πάρεις να ξέρεις οτι η HonkgKong post κάνει αιώνες , η China post είναι απο τις πιο γρήγορες. Και φυσικά απο Ευρώπη έρχονται πολύ γρήγορα .Αν δεις Malaysian απέφυγε την!
Αυτά! |
|
|||
|
|||
![]()
Παράγγειλα απο Κίνα! Και να αργήσει το stc δεν πειράζει,αρκεί να έρθουν σύντομα τα ανεμιστηράκια. Αυτά τί είναι ρε παιδιά; Είναι γεμάτος και ο βυθός με τέτοια!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι σαν σκουληκακια μικρά ; κουνιουνται ; την τροφή δεν την βάζεις σε τούλι; πέφτουν υπολείμματα τροφών στο βυθο ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Η τροφή πάντα μέσα σε καλσόν,δεν περνάει τίποτα. Δεν κουνιούνται. Δεν νομίζω να είναι ζωντανοί οργανισμοί!
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσπάθησε να βγαλεις ενα να δεις τι είναι.. Εγώ νομιζω οτι είναι πλανάρια.. Περιμενε κι τους υπολοιπους να σου πουυυν!!
Οι μετρήσεις σου είναι καλές; Όπως κι να χει κάνε μια καλη αλλαγή στο ενυδρείο κι εμ σκούπα . και αν δεν φύγουν θα κανεις ενα κόλπο με το φλιτζανακι του καφέ σου! |
|
|||
|
|||
![]()
Θα κάνω αύριο αλλαγή που θα πάρω σκούπα απο έναν φίλο. Η αλλαγή να είναι μικρή ή η μεγάλη που κάνουμε όταν τελειώσει το στρώσιμο; Έχω μπερδευτεί σε αυτό το θέμα!
Επίσης ο λαθρεπιβάτης πάει κάθεται πάνω στην τροφή και σήμερα είδα αυτό. Τί μπορεί να είναι αυγά; Αμα γεννάει έτσι,σε λίγο καιρό θα χουμε 500 σαλιγκάρια μέσα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν τελειώνει μεγάλη. Αλλά γενικα θα έπρεπε να κανεις κανονικά αλλαγές...
Αυτά πρέπει να ναι αυγά σπό physas .. Έχεις τα helena μην. Ανησυχεις τόσο , δεν κάνουν κακό τα σαλιγκάρια... Τρώνε υπολείμματα τροφών άλγες... |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλησπέρα και πάλι.
Το physa έχει γεμίσει παντού αυγά. Νομίζω στο μέλλον θα το μετανιώσω. Το νεογέννητο helena δεν δείχνει σημάδια ζωής. Πως θα αφαιρέσω τα αυγά του σαλιγκαριού απο μέσα; Να πετάξω και το σαλιγκάρι ; Υπάρχει γυρισμός; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και πάλι. Δεν απαντάτε αλλά συνεχίζω τις ερωτήσεις. Πράσινη άλγη πάνω στο ξύλο. Να την αφαιρέσω ή δεν ενοχλεί;
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αφαιρείς και εσυ με το χέρι βέβαια όσα μπορείς Παράθεση:
μειώνεις το φως ή τη φωτοπερίοδο, Παραπονιάρη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι physa δεν γλιτωνεις,αλλα εχει και τα καλα του.
καθαριζουν υπολειματα, αλγες κλπ. οπως τα περισσοτερα σαλιγκαρακια δηλ
|
||||
|
||||
![]()
Θα την φάνε τα σαλιγκάρια
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον έτσι θα κάνω με τα σαλιγκάρια. Θα τα αφήσω και όταν θα γίνουν πολλά θα αφαιρώ όσα μπορώ!
Δεν ήρθαν ακόμα τα ανεμιστηράκια και έχω ξενερώσει που δεν μπορώ να βάλω ψάρια. Τα άσπρα ''σκουπιδάκια'' δεν έφυγαν. Δοκίμασα να τα κάνω με σκούπα απλά επειδή τραβούσε και το χαλίκι απο το βυθό, φοβήθηκα και δεν το συνέχισα. Φοβάμαι μην σηκώσει αμμωνία κλπ! Αλλαγή νερού έκανα ακόμα μία 20%. Μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω μεγαλύερη χωρίς αντλία. Κ.Τάκη αυτά τα άσπρα που βγαίνουν μέσα απο το καλσόν ξέρετε τί μπορεί να είναι; Στην αρχή νόμιζα οτι μούχλιασε η τροφή αλλά τελικά τα δημιουργεί ο σαλίγκαρος όταν πάει και τρώει πάνω απο το καλσόν. Είναι σαν να έχουν φυτρώσει πάνω στο καλσόν, γλιτζερά-λεπτά χορταράκια. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού δεν έχεις ψάρια γιατί φοβάσαι για αμμωνία ;
Τώρα που δεν έχει ψάρια κάνε ότι θες, μετά θα είναι αργά ![]() Μήπως είναι σκουλικάκια αυτά τα άσπρα ; Βάλε καινούριο τούλι και καινούρια τροφή να δούμε τι θα γίνει
|
|||
|
|||
![]()
¶λλαξα και καλσόν και τροφή και σε 2 μέρες πάλι είχαν δημιουργηθεί!
|
|
||||
|
||||
![]()
μήπως είναι περιττώματα σαλιγκαριών ;
|
|||
|
|||
![]()
Kι εμένα στην αρχή εκεί πήγε το μυαλό μου.Και μοιάζουν λίγο!
|
|
||||
|
||||
![]()
ε μάλλον περιττώματα είναι
|
|||
|
|||
![]()
OK δεν με ανησυχούν.
Αυτά που βγήκαν πάνω στο κερατόφυλλο τί είναι πάλι ; ![]() ![]() ![]() Δεν είμαι σίγουρος αλλά μοιάζουν με αυτά που βγαίνουν πάνω στην τροφή! Σαν ιστός αράχνης είναι ! |
|
||||
|
||||
![]()
¶λγη είναι... Να μην αμέλεις τις αλλαγές...
Νομιζω οτι οφείλεται στην ελλειψη co2 ... Θα δεις γενικά πολλά τέτοια γιατί δεν εχεις μέσα ουτε σαλιγκάρια. |
|
||||
|
||||
![]()
τα νεοστημενα ενυδρεια εμφανιζουν τετοιου ειδους αλγες.
πιθανον θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει οταν ερθει η ωρα.
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! ¶ντε να έρθουν τα ανεμιστηράκια να βάλω τα γκάπυ μου!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη!
θα βαρεθεις να μετρας!
|
|||
|
|||
![]()
Σε ένα τέτοιο νεοστημένο τι θα λέγατε οι πιο έμπειροι για μια μικρή ποσότητα αλατιού περίπου 24γρ ή 3κουταλιές του γλυκού όχι παραπάνω.
Δεν θα βοηθούσε στην προσαρμογή των νέων ψαριών; |
|
||||
|
||||
![]()
οχι.
γιατι αλατι? καταρχας δεν μας αναφερεις τι ψαρια εχεις... πολλα ψαρια απεχθανονται το αλατι. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παρεμπιπτόντως κι εγώ 60λτ φυτεμένο με γκάπι έχω και του έχω βάλει μια δύο φορές αλάτι αλλά τώρα που ο φίλος είναι σε αυτό το σημείο που σύντομα θα βάλει ψαράκια αναρωτιέμαι αν θα έκανε καλό μια τέτοια κίνηση. |
|
||||
|
||||
![]()
καθε ενυδρειο ειναι ξεχωριστο , επομενως καθε περιπτωση εξεταζεται ξεχωριστα.
στην προσαρμογη δεν βοηθαει το αλατι. χρησιμοποιειται για αλλους λογους και σε μεγαλυτερες ποσοτητες |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά. Αυτή την βδομάδα πιστεύω να μου έρθει η αντλία και να κάνω επιτέλους την μεγάλη αλλαγή νερού.
Τώρα σκέφτηκα κάτι άλλο. Θυμάστε που σας είχα πει για τον Μονομάχο που έχω σε γυάλα εδώ και 14 μήνες; Δεν τον χάρισα τελικά. Λέω να τον βάλω στο ενυδρείο μόνο του για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο προηγούμενος είχε ζήσει 18 μήνες στην γυάλα. Τί λέτε εσείς; Μπορώ να βάλω και γκαπυ μαζί ή θα τα τσακίσει; |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν μπορείς... Μπορείς να βάλεις όμως μαζί του μια θηλυκιά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΡΩΤΟΧΟΜΠΙΣΤΑΣ!!! | badbarman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 06-06-13 10:33 |