|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Mπράβο Λουκά τι ομορφιές
![]() ![]() ![]() ![]() Γέλασα με τα ονόματα η κουμπάρα , η νύφη ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι Γιάννη, η ροή θα σταματήσει όταν οι 2 σταθμες του νερού, σωλήνας και ενυδρείου, είναι στο ίδιο υψος αλλά και κάτω από το χαμηλότερο σημείο που φευγουν οι σωλήνες υπερχειλισης
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Λοιπον παιδια μην αρχισετε να με βαρατε.. Τα πραγματα εχουν ως εξης..ανοιγω το σαμπ να τσεκαρω τι γινεται και παρατηρω οτι στο αμεσως επομενο χωρισμα απο την εισαγωγη νερου εχει σηκωθει προς την επιφανεια ενα "σακι" με 5-6 λιτρα ελαφροπετρα+ενυδρειακο βαμβακι egg crate +5 λιτρα ελαφροπετρα σε αλλα σακουλακια τζαμπο..με αποτελεσμα να περναει το νερο αφιλτραριστο.. Το πιεσα προς τα μεσα εβαλα και κανα 2 σακουλακια ακομα.ελαφροπετρα ωστε να εμποδισουν τυχον ανωση του μεγαλου ογκου ελαφροπετρα που βρισκεται στον πατο του χωρισματος...το νερο εγινε κρυσταλλο μεσα σε καποια ωρα.. Θα το τσεκαρω βεβαια για να.ειμαι σιγουρος..πιθανολογω οτι με το που πηγα στο μαξιμουμ την ροη η πιεση του νερου στην ελαφροπετρα την εκανε να.ανεβει στην επιφανεια με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρκετη φιλτρανση...αυτα... Πιθανολογω ομως παντα... Βλεποντας και κανοντας...αυτα προς το παρονν ![]()
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 26-01-16 στις 22:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο εξηγείται, και δεν είναι ακριβώς άνωση, αλλά η επιστροφή εχει μεγαλη ροή, το νερό χτυπάει με δυναμη στο κάτω μέρος του σαμπ, και με ορμη ανεβαινει προς τα επανω, με αποτέλεσμα να ανασηκώνει ότι βρει στο πέρασμα του
|
||||
|
||||
![]()
το θελεις το καντηλι σου
![]() ![]() ![]() βαλε κατι βαρυ απο πανω ή κανε καμια πατεντα να μην τα αφηνει να ανεβαινουν. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Εβαλα τωρα βεβαια θα το εχω και στο νου μου.. ![]() ![]() κραταω τις επιφυλαξεις μου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη απο τις φωτο των ψαριων βλεπεις τπτ περιεργο???Αναλογικα το μεγεθος με τα ματια πτερυγια??κτλ κτλ
------------------------- Και εσενα ηθελα να ρωτησω σπυρο αν βλεπεις κατι παραξενο στις φωτο...
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 28-01-16 στις 18:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερο καθάρισε ;
|
||||
|
||||
![]()
Το calico μου φανηκε "αρπαγμενο"
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εκανα και αλλαγη νερου..
![]() ------------------------- Τι εννοεις???Σε μεγεθος σε συγκριση με ολα τα σχετικα...αυτα που κοβει το ματι σου ???
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 28-01-16 στις 19:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
fin rot
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ολα και ουρα
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω τι μπορω να κανω??Τι ειναι το φιν ροτ?
|
||||
|
||||
![]()
Σε καραντινα με αλατι και αλατολουτρα
Αν επιεμενει, τοτε Tetracycline
|
||||
|
||||
![]()
Αμεσα?
|
||||
|
||||
![]()
Κοιταζω προηγουμενες φωτογραφιες
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() είναι αυτο που ειχε προβληματακι οταν το πήρες και μάλλον δεν βελτιώθηκε πολύ ποσο καιρο το εχεις ;
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα τα βλεπω τα ψαρακια , εκτος απ το shubunkin που ειπε ο Σπυρος...
Νομιζω ειχες κανει θεραπεια , ισως δεν ολοκληρωθηκαν πληρως τα πτερυγια του. Αν εκανα θεραπεια , θα ηταν 3 μερες ,esha 2000 σε καραντινα και μετα παλι πισω ,για να μην το ταλαιπωρω και πολυ.. Ισως και καποια μπανια σε αλατι ενδιαμεσα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη για αυτό έβγαλα τις φωτογραφίες, αν το δεις 1η φορά θα πεις σίγουρα πως κάτι έχει, η ιστορία του πιστεύω να βοηθήσει, νομίζω πως δεν έχει αναδημιουργηθεί ακόμα η ουρά του. Και από την αρχή δείχνει πως είναι ταλαιπωρημένο
Λουκά , εσύ που το βλέπεις από κοντά, βλέπεις να έχει καθόλου χνούδι στην ουρά ή στα πτερύγια ; έστω και λίγο
|
||||
|
||||
![]()
Ειχα κανει θεραπεία οταν το πήρα ναι..η Αλήθεια ειναι παιδια οτι η συμπεριφορά του ειναι μια χαρα...και μου κανει εντύπωση...οταν καποιο ψαρι εχει φιν ροτ ποια ειναι συμπεριφορά του?
Κ.τακη ποσο καιρο να το εχω...κατι μηνες...3-4 καπου εκει Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως κανεις τα μπανια με αλατι... ------------------------- Οχι τπτ...επειδη προσεξα φωτο ψαριων με φιν ροτ...δεν προσεξα κατι αντίστοιχο
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 28-01-16 στις 22:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε εδω για το αλατι
και αυτο το θεμα να φυλάξεις για να το έχεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 όπως και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 τα εχω φυλάξει, αχρειαστα να ειναι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
100-150 γρ αλατι ανα 10 λιτρα νερο μισάωρα μπανια , αν δεις το ψαρι να γυριζει στο πλαϊ το βγαζεις, διπλα άλλο κουβα με 30γρ /10 λιτρα, μετα το βαζεις στο 2ο κουβα κανα μισαωρω το ψαρι και μετα στο ενυδρείο. αεραντλία στου κουβαδες , αυτο για 4-5 ημερες.
αλλα δεν νομιζω πως ειναι τοσο σοβαρο αφου είναι ετσι τοσο καιρο. το εχεις το άλλο ενυδρείο ; ή αν εχεις κουτι σαμπλα απο ικεα ;
|
||||
|
||||
![]()
Σαμπλα κουτι απο ικεα 45 λιτρα..δλδ μια ωρα εκτος ενυδρειου για μπανια και επειτα στο ενυδρειο??
|
||||
|
||||
![]()
περίμενε βρε
αν έχεις κουτί, βάλτο σε αυτό για μια εβδομάδα με 30γρ/10 λίτρα και melafix με αεραντλία, στις αλλαγές το ανάλογο αλάτι. φιλτράκι έχεις ; μετά την εβδομάδα σταδιακή αφαίρεση του αλατιού, πχ 10%-15% αλλαγή νερού χωρίς αλάτι κάθε μέρα για 1 εβδομάδα , αυτό με θρησκευτική ευλάβεια, αλλιώς το ψάρι θα πάθει οσμωτικό σοκ. Περίμενε να δούμε τι θα μας πει και ο Σπύρος
|
||||
|
||||
![]()
Καλα ναι περιμενω απόψεις..ειναι και αυτη η καραντινα μαυρη μαυριλα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ αρτεμης
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλο ειναι παντως να αποφευγουμε τα fancy κοντοχοντρα χρυσοψαρα.
Ειναι πολυ ευάλωτα στη νηκτικη κυστη. Οσο πιο λιγο παραμορφωμενα, τοσο το καλυτερο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σπιτικο φαγητο για θαλασσινο ενυδρειο | Gladiator | Μεσογειακό | 2 | 11-11-11 22:47 |