|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
και σε εσενα μπραβο σου geotron.μου αρεσει οταν ανχωνονται οι χομπιστες σημαινει οτι ειναι πραγματικα χομπιστες που αγαπουν τα ζωντανα τους..
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τιποτα
![]() οταν ξαναπαρεις αντιχλωριο παρε prime γιατι ειναι χρησιμο να υπαρχει.και ειναι και πιο οικονομικο στη δοσολογια του λογω συμπηκνωσης.(5ml/200lt) καλο θα ειναι να εχεις και λιγο ζεολιθο για ωρα αναγκης. οπως και ενυδρειακο αλατι,ανθρακα,και αλατα epsom. ενα μπουκαλακι μελαφιξ και πιμαφιξ επισης ειναι καλο να υπαρχουν οπως και μια αεραντλια( μπαταριας κατα προτιμηση-για περιπτωση διακοπης ρευματος). δεν ειναι βιαστικο τωρα,απλα καλο ειναι να υπαρχουν αυτα. απλα εχε το νου σου στο ψαρι που ταλαιπωρηθηκε,γιατι μπορει να βγαλει προβληματα αργοτερα. μπορει και οχι αν το προλαβαμε εγκαιρως.ο καιρος θα δειξει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφέρουσα η σύσταση, αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες ξεχωριστά για το καθένα που προτείνεις να μας πει και που σκοπεύει να έχουμε ένα μπούσουλα;
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 23-07-16 στις 17:59 |
|
||||
|
||||
![]()
τα περισσοτερα υπαρχουν ηδη στα υπομνηματα του φορουμ η στη χειροτερη σε θεματα εδω μεσα.με μια αναζητηση βρισκονται ολα.
θα βαλω λινκς και εδω,απλα υπομονη γιατι ειμαι με το ταμπλετ και ειναι λιγο "ιστορια" το μπρος πισω στις σελιδες... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Α οκ δε βιαζόμαστε, το κάνεις με την ησυχία σου απ το σπίτι να γίνει και νοικοκυρεμένα, ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
Το seachem prime ειναι ειναι αντιλχωριο για τις αλλγες νερου, αλλα κανει κι αλλη δουλεια.
Το βρισκουμε στα πετσοπ. Απο αλλο θεμα Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
αντιχλωριο prime http://www.seachem.com/prime.php τα περισσοτερα μαγαζια το εχουν-εκτος ισως απο καποια συνοικιακα)
ειναι το πιο οικονομικο στη δοσολογια του και αποτοξικοποιει και την αμμωνια.(το alpha παλι της seachem-κανει την ιδια δουλεια και ειναι ακομη πιο συμπηκνωμενο) το μελαφιξ ειναι ηπιο αντιβακτηριακο βασισμενο σε λαδι τειοδεντρου(tea tree oil). http://www.apifishcare.com/product.p...wnloads&id=629 δεν ενοχλει τη βιολογια του φιλτρου. το pimafix ειναι το αντιστοιχο φυσικο αντιμυκητιακο,βασισμενο σε ελαιο δαφνης. συχνα χρησιμοποιουνται και τα δυο μαζι σε θεραπεια για ελαφριες περιπτωσεις φινροτ,εκδορων,τραυματισμων κλπ.και αυτο,δεν επηρεαζει τη βιολογια. http://www.apifishcare.com/product.p...0#.V5OCyCNRVJ8 ο ζεολιθος κανει χημικη φιλτρανση στο νερο και μπορει να κρατησει την αμμωνια και τα υπολοιπα παραγωγα του κυκλου του αζωτου,αλλα και αλλες ουσιες.εχει και "παρενεργειες" ομως και θελει προσοχη.ειναι ομως χρησιμο να υπαρχει στο ντουλαπι για τετοιες περιπτωσεις οπως εδω... σχετικη συζητηση εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EB%E9%E8%EF%F5 για το ενυδρειακο αλατι εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 και για τα epsom salts εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77905 δεν ειναι το ιδιο με το ενυδρειακο αλατι,θελει προσοχη.το ενυδρειακο αλατι χρησιμοποιειται για αντισηψια και επουλωση πληγων κυριως αλλα προκαλει και κατακρατηση υγρων.αν θελουμε να αποβαλει υγρα το ψαρι(και να ξεπρηστει) πρεπει να χρησιμοποιησουμε αλατα epsom.αυτα πολυ χοντρικα τωρα.αναζητηση στο φορουμ για λεπτομερειες... για τον ανθρακα βλεπω τωρα πως δεν εχουμε αρθρο συγκεκριμενο εδω μεσα και μου κανει εντυπωση... η εχουμε και δεν το θυμαμαι/δεν μπορω να το βρω... σε γενικες γραμμες και ο ανθρακας κανει χημικη φιλτρανση του νερου αλλα τον χρησιμοποιουμε κυριως για να απομακρυνουμε ουσιες οπως φαρμακα κλπ μετα απο θεραπειες....η αν μας πεσει κατι κατα λαθος στο ενυδρειο... η αεραντλια μπαταριας ειναι αυτο ακριβως.αεραντλια που δουλευει με μπαταρια ![]() αν και ειναι οφτοπικ εδω,θα το γραψω.στο σεμιναριο-παρουσιαση της seachem πριν απο 2-3 χρονια,ειχα ρωτησει τον αμερικανο που εκανε την παρουσιαση γιαυτο ακριβως το θεμα της δοσολογιας και της δρασης του prime.η απαντηση του ηταν πως η δραση του prime σταματα στο 24ωρο.οχι μονο σαν δεσμευτικο της αμμωνιας αλλα γενικα εξαφανιζεται απτο νερο.οχι πως εχει διαφορα στο αποτελεσμα,απλα αυτη ηταν η απαντηση του. οσον αφορα τη δοσολογια για την αποτοξικοποιηση της αμμωνιας,η απαντηση του ηταν πως δεν υπαρχει οριο. το οριο στις οδηγιες το βαλανε για να γλυτωσουν απτις περιπτωσεις που θα εριχνε καποιος ολο το μπουκαλι μεσα χωρις λογο. αυτα τα ειπε η ιδια η seachem στην επισημη ενημερωση της,δεν τα λεω εγω.ετσι ενημερωτικα τα γραφω τωρα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 23-07-16 στις 17:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ βασικά για τα φάρμακα ήθελα να τα αποθηκεύσω, τα άλλα τα ξέρω οπότε σ ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
Και μια που έγινε αναφορά στα "βασικά και απαραίτητα" που πρέπει να έχουμε στο ντουλάπι μας, να αναφέρω πως το ενυδρειακό αλάτι βοηθάει αν υπάρξουν νιτρώδη.
Αναφέρεται στο λινκ που έβαλε ο Γιώργος για τ αλάτι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(και πολλα ειναι και ακριβα, για να τα πεταω αχρησιμοποιητα οταν ληξουν) Μονο το αλατι και το epsom salt (που δεν ειναι και φαρμακα) δεν ληγουν ![]() Εγω τα μονο που ισως αποθηκευα και που ειναι και φτηνα, θα ηταν το esha2000 και η μετρονιδαζολη (καψουλες flagyl)
|
||||
|
||||
![]()
Εsha2000 εχω ευτυχως κι εχει αρκετο μεχρι να ληξει αχρειαστο να ναι. Να τ αποθηκευσω εννοουσα ως γνωση οχι να τ αγορασω με παρεξηγησατε χαχαχα.
Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο έκανες μετρήσεις σήμερα ;
Πως είναι τα ψάρια ;
|
||||
|
||||
![]()
Έκανα ναι, είναι πολύ καλές. Μηδέν τα ΝΗ3 και ΝΟ2, κάτω από 5 τα ΝΟ3. Έπιασε για τα καλά το βιολογικό σου!
Τα ψάρια καλά. Βέβαια, δεν σφυζει από ζωντάνια το ενυδρείο όπως πρώτα. Τα ψάρια κάνουν ελάχιστες βόλτες αλλά οκ θέλουν μάλλον τον χρόνο τους. Ο tailor είναι καλύτερα, έφαγε και κάτι ψιλά σήμερα. Σταθερά στην επιφάνεια να παίρνει καμία τζουρα αέρα. Σαν να κάνει συντήρηση δυνάμεων...! Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία
να το έχεις υπό παρακολούθηση για καμιά εβδομάδα τουλάχιστον
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι,
μετά από δέκα ημέρες, όλα φαίνονται φυσιολογικά στο ενυδρείο. τα ψαράκια είναι μια χαρά και οι μετρήσεις είναι καλές. Ευελπιστώ να έχω σύντομα στιγμές όπως στο παρακάτω βίντεο με τον Tailor και την Scarpa. https://youtu.be/E3F5Cnw0764 σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο το βίντεο, να σου πω επί τη ευκαιρία, είδα ότι έχεις cherry barb όπως κι εγώ, πως τα πάνε στη συμβίωσή τους με τα gourami; Εχει ακουστεί ότι ίσως τα cherry χτυπάνε τις κεραίες των gourami, έχεις δει κάτι τέτοιο; Θα θελα να βάλω ένα ζευγάρι κι εγώ αλλά δεν είμαι σίγουρος οπότε μ ενδιαφέρει η άποψή σου, ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
Η συμβίωση των ψαριών είναι απολύτως αρμονική. Τα gourami βέβαια είναι κυριαρχα στο ενυδρείο αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα cherry barb. Αλωνιζουν όλη την ώρα με τον γνωστό 'ξεβιδωμενο' τρόπο τους! Τρώνε και μαζί χωρίς κανένα θέμα.
Δεν έχω δει και δεν νομίζω να δω ποτε cherry barb τσιμπάει gourami. Δεν τα παίρνει... Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγή ψαριών από εξωτερικό | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 84 | 03-09-11 08:58 |
SOS, θάνατοι ψαριών.....!!!!!! | giorxatz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 10-08-11 09:03 |
Θάνατοι ψαριών (ίσως νυκτική κύστη) | sakis1976 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-03-06 22:48 |