|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Την προτειναν για ενυδρειο με συνηθισμενα ψαρια.
Οχι με χρυσοψαρα. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις δίκιο, ψάχνοντας ξανά βλέπω οτι την προτείνουν σαν ΅sacrificial plant'. Οτι τα χρυσόψαρα θα φάνε αυτή και θα αφήσουν άλλα φυτά σε ησυχία.
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπήκαν ορισμένα φυτά στο ενυδρείο για να αλλάξει λίγο. Κάποια από αυτά λογικά θα αντέξουν (java fern, crinum thaianum) άλλα μάλλον θα φαγωθούν (echinodorus bleheri, hygrophila corymbosa) αλλά μπήκαν γιατί δε χωρούσαν στο φυτεμένο. Πέρασα και ένα καθαρισμό τις anubies με χλωρίνη γιατί τις είχε αρπάξει η καφέ άλγη, όλα καλά...
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και τα χρυσοψαρα σου
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ, τα χρυσόψαρα είναι κόλλημα και αν αρχίσεις δύσκολα τα αφήνεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειμαι και εγω παθων και χαιρομαι αφανταστα !!!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Όπως έγραψα σε άλλο θέμα μου, μεταφέρθηκε μέσω φυτού ένα ψαράκι στο γαριδάδικό μου και μάλλον είναι χρυσόψαρο (φωτό). Είναι μικρότερο από 2 εβδομαδών αλλά μεγαλώνει καθημερινά. Σε περίπτωση που όντως είναι χρυσόψαρο, σε τί ηλικία το μεταφέρω στο κυρίως ενυδρείο και το βασικότερο, πώς το πιάνω χωρίς να καταστρέψω τα πάντα? Δεν έχω δοκιμάσει να το πιάσω αλλά δε νομίζω να κάτσει ήσυχο και να με περιμένει...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μοιαζει οντως με χρυσοψαρο..
Αφησε το να μεγαλωσει να μην χωραει στο στομα των αλλων , αλλα μην αρχισει να τρωει και γαριδες... Παρακολουθα το ... Δεν νομιζω να δυσκολευτεις να το πιασεις.. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ότι αφορά το μέγεθος λογικά σε 10-12 μέρες θα είναι καλά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Νωρίτερα παρατήρησα ότι ένα από τα χρυσόψαρα έχει βγάλει ένα άσπρο σπυρί/μπιμπίκι. Ούτε αυτό, ούτε κανένα άλλο παρουσιάζει το παραμικρό σύμπτωμα ή συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Είναι ασθένεια, τί κάνουμε τώρα?
υγ. το νερό φαίνεται βρώμικο επειδή μόλις είχα ρίξει τροφή... |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εκανα για αρχη μερικα μπανια σε αλατονερο
Κανε αναζητηση για διαδικασια και δοσολογιες. Εχουν ξαναγραφτει
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Σπύρο, θα βρω τα θέματα και θα τα διαβάσω. Αύριο απόγευμα θα μπορέσω να το αρχίσω δυστυχώς...
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό και να πρέπει να ψαχτώ με φάρμακα? Το λέω γιατί θα πρέπει να κάνω παραγγελία από internet και αν μεσολαβήσει το 3ήμερο θα είναι αργά... |
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα πως θα αντιδρασει με το αλατι.
Αν δεν εβλεπα καποια βελτιωση μεσα σε μια βδομαδα, θα την εψαχνα με φαρμακα πλεον. Επειδη λειπουν και λεπια, υποπτευομαι οτι καπου γρατζουνηθηκε σε καμια "μαχη" ζευγαρωματος. (οι πετρες ειναι αγριες) Αυτα περνανε συνηθως ευκολα. Αν ειναι παρασιτο ή βακτηριακη, θελει φαρμακα. Ισως ειναι skin ulcers (πληγη στο "δερμα") σε πρωιμο σταδιο. Το αλατι τις "καιει" παντως και τις επουλωνει συνηθως. Απλα φοβομαστε για δευτερογενεις παθησεις (μολυνση της πληγης) μεχρι να επουλωθει και προσεχουμε την ποιοτητα του νερου και συντηρηση στο φιλτρο για να μη καταφυγουμε σε φαρμακα.
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε αγοράζω αλάτι αύριο, το ξεκινάω και από βδομάδα αν δεν έχω αποτέλεσμα βλέπουμε...
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη δεν φαινεται και τελειως καθαρα, μπορεις να αποκλεισεις μονος σου την περιπτωση αυτα που μονμιω για βγαλμενα λεπια οτι δεν ειναι carp pox σε πρωιμο σταδιο?
Δες φωτος στο ιντερνετ https://www.google.gr/search?q=goldf..._AUIBygA&dpr=1 ------------------------- Παράθεση:
Αν βρεις το τυροκομικο, ακομα καλυτερα. http://www.chionsalt.gr/index.php?ro...&path=59_66_63 αλλιως το πρασινο http://www.chionsalt.gr/index.php?ro...&product_id=65
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 10-08-16 στις 22:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δε μοιάζει με αυτό που δείχνεις στο google. Αν δεις στο 2ο post μου είχε πει και ο Τάκης, αλλά πάντα έτσι είναι. Κάποια λέπια είναι πιο ανοιχτόχρωμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
OK τοτε. Αλατι.
|
||||
|
||||
![]()
Ειχε βγαλει ενα παρομοιο στο ιδιο σημειο ενα αρσενικο μου common.
Αλατι οπως ειπε και ο Σπυρος και καλυτερα μπανια σε αλατι με μεγαλυτερη δοσολογια. Εγω εκανα 2 φορες θεραπεια με αλατι 2γρ/λιτρο στο κυριως ενυδρειο ... Αργησε να φυγει...πλεον δεν υπαρχει καθολου. Τα μπανια θα βοηθησουν καλυτερα,απλα εγω δεν ειχα τον χρονο να τα κανω. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι λιγο αλατι στο ενυδρειο προληπτικα πχ 0.1-0.2%
και πιο πολυ (1-2%) για 15-20λεπτα μπανια σε δοχειο με νερο απο το ενυδρειο κλπ Καλα προδιαλυμενο το αλατι, δυνατη αεραντλια κλπ Διαβασε αναλυτικες οδηγιες και προφυλαξεις απο αλλα θεματα.
|
|||
|
|||
![]()
Θα βρω σχετικά θέματα να διαβάσω και θα το παρουμε από την αρχή. Για να καταλάβω όμως, μιλάμε για θεραπεία σε καραντίνα ή σε όλο το ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το εγραψα
Παράθεση:
Αναλογα το μεγεθος του ψαριου μπορει να γινει και σε καθαρο κουβα.
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν θελει καραντινα ...
απλα ενα καθαρο δοχειο/κουβα/λεκανη με νερο απο το ενυδρειο , εχεις διαλυσει καλα το αλατι , βαζεις το ψαρι μεσα για κανενα τεταρτο και μετα πισω στο ενυδρειο. καθημερινα μπανια και βλεπεις πως παει.. διαβασε κι εδω , καθως κι εδω (απο το #19 και κατω)επεξηγησεις απο τον Σπυρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Σπύρο και Γιάννη, κατατοπιστικότατοι και οι 2. Αρχικά να πω ότι σήμερα το πρωί δεν είδα κάτι διαφορετικό στο ψάρι, το σημάδι εκείνο ήταν το ίδιο, ίσως και να καλυτέρεψε λίγο. Θα το δω πάλι το απόγευμα, μετά τη δουλειά. Αν όντως έχει αρχίσει να φεύγει, να προχωρήσω με το αλάτι ή όχι?
Στην περίπτωση που γίνει η θεραπεία, ξεκινάω με αυτό που έγραψε ο Σπύρος: Ναι λίγο αλάτι στο ενυδρείο προληπτικά πχ 0.1-0.2% και πιο πολύ (1-2%) για 15-20λεπτα μπάνια σε δοχείο με νερό από το ενυδρείο Κάνω το μπάνιο στο ψάρι σε ένα 15λιτρο του Jumbo που έχω και το επιστρέφω στο κυρίως. Δυστυχώς δεν έχω αεραντλία, έχω όμως ένα μικρό κυκλοφορητή, θα τον βάλω να ρίχνει νερό από ψηλά να κάνει ανατάραξη της επιφάνειας. Αφού αφήσω το ψάρι στο δοχείο για 15-20 λεπτά, θα αρχίσω σταδιακά να αντικαθιστώ νερό του μπάνιου με νερό από το ενυδρείο, σύμφωνα με το παρακάτω: Ενώ τα ψάρια δέχονται καλά την απότομη αύξηση της αλατότητας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αντίθετο. ΓιΆ αυτό μετά από κάθε θεραπεία με αλάτι, καλό είναι να γίνονται μικρές συχνές αλλαγές νερού ώστε η αλατότητα να επανέλθει με ομαλό και αργό τρόπο. Πόση ώρα περίπου να διαρκέσει η σταδιακή αντικατάσταση του νερού? |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο καλημέρα,
Ένα παρόμοιο στίγμα είχε εμφανιστεί στο comet που έχω στο ενυδρείο, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μετά από πέντε ημέρες χωρίς να κάνω κάτι. |
|
|||
|
|||
![]()
Γύρισα 3 super market (δεν έχουμε ΑΒ στην περιοχή μου), πουθενά αλάτι Χίων. Βρήκα ένα που λέει οτι είναι χωρίς χημικά, θα πάω με αυτό...
Παρατηρούσα νωρίτερα το ψάρι και μου φαίνεται όπως χθες, ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Σκέφτομαι να μην το πάω σε μπάνιο ακόμα αλλά να βάλω προληπτικά 0,2% αλάτι και να το ξαναδώ αύριο. Με βάση το 1ο link που έδωσε ο Γιάννης στα 180 λίτρα που είναι το ενυδρείο μου θέλω 360 γραμ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δες μονο μην εχει ιωδιο το αλατι , διαβασε καλα τι αναφερει.
Οκ , κανε στο ενυδρειο 0.2% , μπορει να φυγει ευκολα και να μην χρειαζεται να στρεσσαριστει στο μπανιο. Αλατι θα βαλεις οσα τα καθαρα λιτρα νερου. Αν ειναι 180 λιτρα οι διαστασεις του ενυδρειου , ειναι λιγοτερα τα λιτρα. Αν ομως τα εχεις μετρημενα 180 , τοτε βαλε 360γρ. Παρε ενα μετρο και μετρησε το υψος νερου απο το χαλικι και πανω , εως την σταθμη και πολλαπλασιασε το με τις υπολλοιπες εσωτερικες διαστασεις του ενυδρειου |
|
|||
|
|||
![]()
Γράφει οτι είναι χωρίς χημικά, για ιώδιο δεν αναφέρει τίποτα.
Το ενυδρείο είναι το rio 180 με διαστάσεις 100x40x50, πραγματικό ύψος νερού 40cm, χωρητικότητα λίγο μικρότερη από 160 λίτρα. Έβαλα 350 γραμ, οπότε γύρω στο 2,2%. |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω την εντύπωση οτι το εξόγκωμα έχει αρχίσει να υποχωρεί και γιˊ αυτό δεν έκανα ούτε σήμερα μπάνιο στο ψάρι. Έκανα όμως αλλαγή νερού για να μειώσω την αλατότητα στο κυρίως.
Σημείωση: με βάση το αλάτι που πρόσθεσα χθες στο ενυδρείο το ποσοστό ήταν 0,22% και όχι 2,2% που έγραψα χθες... |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο πρόσεξε τις αλλαγές για να μειώσεις το αλάτι, πρέπει να γίνουν σταδιακά και ομαλά και όχι απότομα.
Μια καλή λύση είναι 10%-15% καθημερινά
goldfish, juwel rio 180, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5 (0 μέλη και 5 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
110 λτ χρυσόψαρα | bouldoza | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 3 | 22-06-10 20:01 |
Χρυσόψαρα | garfield | Χρυσόψαρα | 42 | 18-02-10 21:18 |
Χρυσόψαρα! | nikkkolas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 31-08-08 21:19 |
Χρυσόψαρα | clean | Χρυσόψαρα | 6 | 20-09-07 16:08 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |