|
|||
|
|||
![]()
delta ευχαριστω για την απαντηση.
Προετοιμαζω αγορα ενυδρειου 450 λιτρων (καθαρα) - δεν εχω εξωτερικο φιλτρο και δεν ξερω πιο να προτιμησω. Εχω ενα εσωτερικο φιλτρο που δουλευει τωρα στο 120λιτρο. Ειναι το Shark ADV 600 της Sicce και δινει περιπου 600L/hr. Αυτο που σκεφτομαι ειναι να εχω μονο τυρφη στο εσωτερικο που αλλαζει ευκολα, αλλα βεβαια τιθεται θεμα της ποσοτητας της τυρφης που μπορει να χωρεσει, δεδομενου οτι το δικο μου χωραει μονο 320ml υλικου, το οποιο ειναι ομολογουμενως πολυ λιγο για 450 λιτρα καθαρα. Οποτε καταλληγω σε αυτο που επεσημανες εσυ στην αρχη, ποιο ειναι το καταλληλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ φιλτρο για 450-500λιτρα? Προτεραιοτητα ειναι: α. Επαρκης κυκλοφορια νερου β. Επαρκης χωρος για μηχανικη φιλτρανση και βιολογια β. Ευκολια ανοιγματος για αλλαγης τυρφης + καθαρισμο (εχω ακουσει πολυ καλα για τα Fluval) γ. Watt λειτουργιας & κοστος αγορας Εχω δει κατι φτηνα Dophin και Sun Sun, δεν ξερω αν αξιζουν... Να ανοιξω ξεχωριστο θεμα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Κώστα, άνοιξε ένα καινούριο θέμα, είναι καλύτερα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ισως οχι μονο για ενα εξωτερικο, αλλα για δυο, αν θες και τυρφη. Γιατι αληθεια τυρφη? Γιατι δεν πας σε ωσμωση? Τι ψαρια θα εχει?
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι να πας σε νεο εξωτερικο , πανε για Α/Ο.
επισης σε 450 λιτρα , δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξεις με την τυρφη.. θα σου βγει πολυ φθηνα η Α/Ο και πολυ πιο ευκολη δουλεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελει να μην εχει βαρελια κλπ, δεν θα του βγει τοσο φτηνα η ωσμωση, γιατι θα πρεπει να παρει δυνατη, να μπορει να κανει απευθειας αλλαγη και να κανει και μιξη με προφιλτραρισμενο αυτοματα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τύρφη | kospets | Δίσκοι | 4 | 25-01-12 14:57 |
Τύρφη σε εσωτερικό φίλτρο. | kostasz87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 28-03-11 14:02 |
Τύρφη στο φίλτρο | asteris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 05-08-04 11:44 |
Τύρφη στο φίλτρο? | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-05-04 16:17 |