|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
δε ζεστενεται αυτο ετσι ουτε σε 100000000000000000000 χρονια αμα δε μπει σερπαντισα στον πατω τις πυσινας θα κανεις μια τρυπα στο νερο
ποιο καλα κανε σερπαντινα με μαλακι χαλκοσωληνα και τυλιξε την εξατμηση αν δε περνει μετατρωπη να την βαλεις μεσα στην πλατη της σομπας και εναν κυκλοφορητη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το νερο δεν θα το σε κανενα σημειο δεν θα πιασει παραπανω βαθμους... τουλαχιστον ετσι το εχω σκεφτει, οσο το μελετησα.... λογο οτι το νερο θα βρισκετε σε συνεχης κινηση... ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() εγω σου λεω οτι θα το ζεστανει με χιλια και ευκολα. ![]() ![]() ------------------------- μολις τελειωσα και της ενωσεις και αυριο θα ξεκινησει να ζεστενω το νερο.... δεν μου αρεσει πολυ σαν εικονα η σωλινα αλλα σιγουρα κατι θα σκεφτω να μην με χαλαει... ![]() ![]() ![]() παρακατω οι φωτο με τον τροπο που σκεφτηκα για να ζεστενω το νερο, χωρις να χτυπαει με δυνατη θερμοκρασια καποιο σημειο του νερου και τρελανει τα ψαρια.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 25-11-13 στις 17:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αντε και πετυχε που δε νομιζω
εγω νομιζω οτι το νερο θα γεμισει τη σομπα πως θα ελενχεις τη θερμοκρασια του νερου ?
|
|||
|
|||
![]()
Θαναση οταν σταματαει η σομπα να δουλευει μηπως θα εχεις επιστροφες νερου προς την σομπα? μηπως ειναι καλυτερα ο σωληνας θερμανσης να ειναι πιο ψηλα απο τον σωληνα επιστροφης νερου απο το φιλτρο?
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια στη τρυπα που εκανα στην σωλινα εχει μπει γωνια 90 μοιρες. η γωνια κοιταει προς την κατευθυνση που ρεει το νερο... δεν γινετε με την καμια να ανεβει προς τα πανω για να μπει στην γωνια και να στριψει να παει στην σομπα. αυτο θα γινει μονο κλεισω το σημειο που πεφτει το νερο στο ενυδρειο και γεμισει η σωλινα... αλλιως δεν παει νερο στην σομπα...
το αλλο που ρωτας Χαρη μου... η σομπες αυτες ειναι τελειως αυτονομες και προγραμματιζονται πιο καλα κι απο ενα λεβητα. εχει πινακα για ολες τις λειτουργιες και διαφορους προγραμματισμους. ρυθμιζεις την θερμοκρασια που θελεις και τελος. μολις ο αισθητηρας πιασει την θερμοκρασια η σομπα σβηνει αυτοματα, και μολις ξαναπεσει η θερμοκρασια απο τον προγραμματισμο που εχουμε κανει ξεκιναει παλι μονη της... το μονο που χρειαζεται ειναι να εχει πελλετ. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Την εχεις να ζεσταινει το νερο??
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση λειτουργεί τώρα δηλαδή κανονικά ? Εχεις αύξηση της θερμοκρασίας ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σημερα τελειωσα την κατασκευη. αυριο που θα παω το πρωι , θα την βαλω σε λειτουργια και για να δω τι θα γινει και σε ποσες ωρες...
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, κράτα μας ενήμερους, ξέρεις πως περιμένουμε να το δούμε να λειτουργεί το θηρίο σου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τι εγινε ?
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() βρε ρεμαλι στον υπνο σου με εβλεπες?? ![]() ![]() τωρα το εβαλα μπροστα. και αναμενω... γιατι εχεις κολλησει οτι η σομπα δεν θα ζεστανει το ενυδρειο??
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι αν δεν ηταν κολλημενος οπως οι πιο πολλοι εδω μεσα δεν θα ετρεχε για τα ψαρια του ολη μερα!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() 12 και 15 δεν ειναι υπνος ειχα βγαλει και το μεροκαματο ζεστανε ?????
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Τί έγινε, ζέστανε;;;; ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οταν κανεις πατεντες μπορει να πετυχει μπορει και οχι. εσυ μπορει να εχεις αγωνια αν θα κανω δουλεια, το αλλο το ρεμαλι απο πανω σου περιμενει να μου την πει αν εχεις παρει χαμπαρι...χαχαχαχαχα ![]() ![]() το νερο μεχρι που εφυγα απο το μαγαζι ειχε ανεβει 2 βαθμους. δεν ειναι ευκολο να ανεβει στη θερμοκρασια που θελω, αλλα θα ειναι πολυ ευκολο να το συντηρω... ![]() ![]() το ελπιζω τουλαχιστον. παντος το βασικο ειναι να μονωσω την επιφανεια του νερου, γιατι για την ωρα ειναι open.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προσπαθω να σε βοιθησω πρωτα και μετα να σου την πω ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 27-11-13 στις 00:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επειδή ο χρόνος δεν μας πειράζει, αντίθετα όσο πιο ομαλές θερμοκρασιακές αυξομειώσεις έχουμε τόσο το καλύτερο, δεν είναι από μόνο του ανησυχητικό. Όμως, αν θέλεις πραγματικά να τσεκάρεις ότι η πατέντα σου δουλεύει, θα πρέπει να καταφέρεις να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του νερού τόσους βαθμούς περισσότερους από την εξωτερική όσο απαιτείται για τις πιο κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. Παράδειγμα (θεωρώντας ελάχιστη επιθυμητή θερμοκρασία ενυδρείου 25°C) : Ας υποθέσουμε ότι στο νησί η μέση ημερήσια ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία είναι +2 βαθμούς, και ότι αυτή την περίοδο είναι +15 βαθμούς. Θα πρέπει να μπορέσεις να την ανεβάσεις 25-2 βαθμούς πάνω από την τωρινή εξωτερική, δηλαδή στους 38 βαθμούς. Αρκεί να μπορέσεις να την ανεβάσεις τόσο, είναι αδιάφορο το πόσο χρόνο θα σου πάρει, ας κάνει και μια εβδομάδα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ανετα τι ειναι 100 ευρω θελω αραγωνητη τεστ σαλιφερν για θαλλασινο μια αντλια 2000-3000 1 τουρμπελα κανα 2000 κατι κοραλακια αυτα μορε αμα μου τα στειλεις σου τα στελνω ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ποση ωρα θα με περνει για να κραταω θερμοκρασια ειναι συμαντικο, γιατι ετσι θα βγει και το κοστος συντηρησης. απο εκει και περα εχω θεμα με τις απωλειες.... του ενυδρειου και του δωματιου. ολο το βραδυ δουλευε και επιασα θερμοκρασια δωματιου 23 και ενυδρειου 22 οποτε αν δεν μπορει να ανεβασει την θερμοκρασια στο δωματιο ειναι δυσκολο να πιασω και στο ενυδρειο. πρεπει να απομωνωσω το ενυδρειο και να ζεστανω σωστα.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
για να μη χανουμε χρονο φτινη λυση ναιλον!!!!!!!
κλειστο να δουμε ζεστενει η μπα ![]() ριξε και κανα θερμοστατη θα βοιθησει μεχρι να το ζεστανει θα ειναι τα ζωρικα μετα θα το κραταει πηστευω ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχω κανει μετρησεις σε διαφορες μηκους σωλινες και εχω δει τι παιζει, απλα δεν περιμενα οι απωλιες να το τρεναρουν τοσο... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
γεια σου φιλε μου θαναση.
να σε ρωτησω το νερο το ζεσταινεις μεσω το καπνο τον ζεστο που βγαζει η πελετ σομπα? |
|
||||
|
||||
![]()
Ζεστό αέρα όχι καπνό..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η σομπες αυτες βγαζουν απο εμπρος ζεστο αερα με βεντιλατερ. αυτον τον αερα θα εκμεταλευτω. απλα θελει σκεπασμα το ενυδρειο γιατι χανετε ολη η ενεργεια τις σομπας. περιμενω κατι τιμες για πολυκαρμπονικα.... αν καποιος ασχολειτε με αυτα, ας μου στειλει πμ.
|
|||
|
|||
![]()
ωραια τοτε σκεψη εκανες φιλε μου.απλα νομιζα οτι επαιρνες τον αερα απο μεσα που γινεται η καυση και αυτο δεν ειναι σωστο και για σενα μην παθεις και τπτ χαχα.εχεις κανει τρομερη δουλεια παντως κορυφη!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ενυδρειο 60 λιτρα | dimitris1150 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 17-12-12 14:28 |
απο το ενυδρειο μου 96 λιτρα | iorste | Φωτογραφίες μελών | 12 | 19-09-11 09:36 |
Tunze turbelle stream 6000 | nikman | Κυκλοφορία | 7 | 03-07-09 14:27 |
ενυδρειο 8 λιτρα | antonis15 | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 07-05-09 15:06 |