Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul
Ξερεις υποθετω τις απαιτησεις που εχουν τα neon tetras και οι ροδοστομοι. Αρκετα πιο μαλακο νερο (αν και δεν ξερουμε ακριβες gh,kh, αλλα υποθετω οτι δεν εχεις πολυ μαλακο). Αυτο χρειαζεται για να παραμενουν υγιη τα ψαρια και μη επιρρεπη σε ασθενειες. Αν στρεσαριστουν για καποιο λογο σε κοντινες με το φυσικο τους περιβαλλον συνθηκες, τα πραγματα θα ειναι καλυτερα, γιατι ο οργανισμος τους αποκτα μια ασπιδα προστασιας στις συνθηκες που ειναι αποτυπωμενες στο dna τους. Αν αυτο γινει σε μη κοντινες με το φυσικο τους περιβαλλον, γεγονος που στρεσαρει τον οργανισμο τους ετσι κι αλλιως, τα πραγματα θα ειναι χειροτερα. Δεν αποκλυεται να προκληθηκε προβλημα ακομα και απο αποτομη διαφορα περιβαλλοντος, αν δεν ξερουμε τι συνηθηκες επικρατουσαν στο προηγουμενο ενυδρειο. Ειναι πολλοι οι παραγοντες που μπορει να προκαλεσουν προβλημα.
|
Το γνωρίζω ότι θέλουν πιο μαλακό νερό Για την ώρα προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι με τύρφη και αντιχλοριο τρεις μέρες πριν Στο άμεσο μέλλον πρέπει να πάρω μια α/ο.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ
Εγω θα έλεγα σε καθε νεο ψάρι να γινεται καραντίνα!! Μάλιστα τουλάχιστον ενα μήνα .... Η υγεία ενός ψαριού δεν φαίνεται μονο με το μάτι αλλα και υγιή να ειναι αυτο δε παει να πει οτι δεν μεταφέρει μαζι του παράσιτα η βακτηρια ... Θα εξαπλωθουν στο ενυδρειο και θα "χτυπησουν" τα πιο αδύναμα άτομα ... Θα μου πει κάποιος οτι πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι στο ενυδρειο μας αλλα θα έλεγα και εγω οτι χωρίς καραντίνα τους αυξάνουμε κατακόρυφα ...
Απο την αλλη η καραντίνα μπορει και να μην αποτρέψει τελικα όλη την άσχημη εξέλιξη αλλα τουλάχιστον μπορει να πει κάποιος που την εφαρμόσει οτι έκανε οτι μπορούσε καλύτερο ...
Καλα όλα αυτα τα μπλα μπλα αλλα ακόμα και εγω ο ιδιος δεν εφαρμοζα καραντίνα και ας έχω γράψει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57952
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49241
Και αλλα πολλα ... Μέχρι που ....
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57797
|
Εντάξει τα βάζουμε σε καραντίνα. Προληπτικά φάρμακο βάζουμε η δεν βάζουμε;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
+1
@bouboulas,δεν ξερω αν συνεβει κατι τετοιο στην περιπτωση σου,παντως εχω διαβασει αρκετες φορες πως συχνα τα ψαρια μπορει να ειναι φορεις βακτηριων που βρισκονται σε "λανθανουσα" κατασταση.και με το καταλληλο "τριγκαρισμα" να εκδηλωθει η ασθενεια.
μπορει κατι τετοιο να συνεβει στα ψαρια που σου πεθανανε ξαφνικα μετα την εισαγωγη των νεων.
χωρις να ειναι σιγουρο βεβαια,απλα ειναι μια πιθανοτητα.πρεπει να αποκλεισεις πρωτα ολα τα υπολοιπα και πρωτα πρωτα,το νερο.(μετρησεις,παραμετροι κλπ)
(μια που το αναφερα,προσεξε τα νιτρικα σου.δεν ξερω τη ρουτινα σου,αλλα μην τα αφηνεις για μερες στο 20.)
αν ολα αυτα ειναι ενταξει και κατι δεν ειναι εμφανες,δεν ειναι ευκολο.
και δωσε ιδιαιτερη προσοχη στο καλο ταισμα με καλες τροφες και ποικιλια.κολλαει με αυτο που εγραψα στο προηγουμενο ποστ.ειναι πολυ σημαντικο να τρωνε καλα για να μπορει να αντισταθει ο αργανισμος τους σε προβληματα.
|
Προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να έγινε. Δεν μου πέθαναν τα ψάρια, εκτός από ένα νέον Έγινε υποχρεωτικά η θεραπεία στο ενυδρείο και πείρε η μπόρα και τα υπόλοιπα που φαίνονταν υγιή Φοβήθηκα και για τα άλλα βλέπεις. Τώρα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα, φαινομενικά τουλάχιστον. Από τροφές κατά κύριο λόγο τρώνε τροφή που φτιάχνω εγώ με γαρίδες μύδια αρακά καρότο σπιρουλινα σκόρδο κτλ. Αλλά και του εμπορίου. Γενικά προσπαθώ να υπάρχει ποικιλία στην διατροφή τους.