|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Αλήθεια αν ήταν γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα?Έχω διαβάσει ότι δημιουργούν πρόβλημα.. ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexkotsis : 03-09-13 στις 20:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε μια πέτρα σε ένα σημείο κοντά στην πίσω γωνία, βάλε τη μία ρίζα να ακουμπάει το ένα της μέρος στον βυθό και το άλλο μέρος στην πέτρα και βάλε τη 2η ριζα να ακουμπαει με τη βάση της στην πετρα (σαν να κρατάει η πετρα κοντρα) και την άλλη της άκρη "ορθια" στη γωνία του ενυδρείου
(δεν περιμένω να καταλάβεις...μάλλον χειρότερα έγινε με το "λιανά" ![]() Δοκίμασε διάφορα, μέχρι να βρεις κάτι που να σου αρέσει ![]() Εγώ προσωπικά αποφεύγω να βάζω ρίζες με τη μεγάλη επιφάνεια στο βυθό. Οσο καλή κυκλοφορία κι αν έχεις, μαζεύονται πολλά...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Να τις στήσεις έτσι εννοεί ώστε να ακουμπάνε ελάχιστα στο πυθμενα
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρτάται από τα ψάρια σου. Αν αυτά χρειάζονται μαλακό νερό τότε δε βάζεις ασβεστολιθικές πέτρες γιατί το "σκληραίνουν". Λίγες πετρούλες και σε χρυσόψαρα δε δημιουργούν κανένα θέμα. Αν θελήσεις να το γυρίσεις σε Αμαζόνιο για παράδειγμα και θες με όσμωση να ρίξεις pH και σκληρότητες με ασβεστολιθικές πέτρες μέσα δε θα τα καταφέρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 03-09-13 στις 20:46 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Για την ώρα θα μείνω με τον "Πίτσι" και την "Τζίτζη"... (ανάθεμα και αν ξέρω ποιο είναι θηλυκό και ποιο αρσενικό)... ![]() ------------------------- Ξέρει κανείς σοβαρό κατάστημα στα Νότια Προάστια με φυτά? Στο Pet City πουλάνε 7-9 ευρώ την ρίζα... Λίγο τσιμπημένα δεν είναι? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexkotsis : 04-09-13 στις 15:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και πρόσεχε τις αγγελίες...αλά Πετ Σιτι... ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Έχω την εντύπωση ότι αν και κοινωνικά τα χρυσόψαρα τα δύο που έχω δεν συμπαθιούνται.
Το comet ενοχλεί συνέχεια το common.... ![]() ![]() Πρέπει να ανησυχώ? Και μία σημερινή φωτογραφία μετά την προσθήκη των επιπλέον φυτών.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν ξεκίνησα και εβαλα fancy διαφορετικων ειδών, είδα επιθετικότητα από το calico προς το oranda Τελικά κατέληξα με 2 calico τα οποία τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους Δεν ξερω αν μεταξύ διαφορετικών ειδών υπάρχει επιθετικότητα...απλά μεταφέρω τη δική μου μικρή εμπειρία Μια χαρά τα πας...με το ενυδρείο!!! ![]() (για τις ρίζες...τα έχω γράψει)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τις ρίζες κατάλαβα τις εννοείς και στην επόμενη αλλαγή νερού θα τις σηκώσω απλά τώρα είναι δύσκολα με το νερό μέχρι επάνω να κάνω πολλές αλλαγές... ![]() Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γιατί και εγώ λόγω απειρίας περιμένω τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας. Σήμερα τους πήρα και pellet γιατί τα είχα τσακίσει στις νιφάδες κάθε μέρα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφα ψαρακια!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα, το κυνηγητό συνεχίζεται....
![]() Τι να κάνω...? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και ευχές για υγιή και χαροποιό ενυδρείο.
Το κυνηγημένο ή είναι υγιές θηλυκό(αρα μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση) ή ένα άρρωστο χρυσόψαρο. .. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο στην συμπεριφορά του common που να μας πάει στο ότι μπορεί να είναι άρρωστο. Τρώει κανονικά, είναι ζωηρό και συμπεριφέρεται όπως πριν. Το μοναδικό που άλλαξε είναι ότι το comet κυνηγά το common και το σπρώχνει. Υπάρχει περίπτωση ζευγαρώματος?Υπάρχει πρόβλημα στην σεξουαλική παρενόχληση?Μπορεί να κάνει ζημιά στο common? |
|
|||
|
|||
![]()
Kαι μενα ετσι κυνηγιοντουσαν για αρκετο καιρο, και 'νομιζαμε' εδω στο φορουμ οτι μπορει και να ζευγαρωνουν... Τελικα δεν ηταν ζευγαρωμα, απλο το δυνατο κυνηγουσε το αδυναμο, μεχρι που καποια στιγμη το αδυναμο οντως
![]() Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις τπτ... Φροντισε οτι κανεις να το κανεις σωστα, απλα να σαι και προετοιμασμενος για..οτιδηποτε |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη οταν τα παιρνουμε, δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχουν 'τραβηξει' μεχρι να ρθουν σε μας, ειναι και λιγο...λοττο, αν θα ειναι τελικα υγιες το ψαρακι ή οχι. Γι αυτο εσυ φροντισε να εχεις σωστες συνθηκες διαβιωσης, καθαρο νερο, σωστες παραμετρους, σωστο ταϊσμα και αν ειναι να ζησει, θα βρει αυτο τον δρομο του. Μπορει και να ειναι ενα 'παιχνιδι' μεταξυ τους εξαλλου. Δεν χρειαζεται να 'σκας'
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους,
Το κυνηγητό μετά από 2 ημέρες ησυχίας ξανάρχισε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
σύντομα το ενυδρείο δεν θα έχει βαλισνέρια.... Την έχουν τσακίσει και οι δύο... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι κανουν τα χρυσοψαρα
![]() το μονο που δε θα φανε θαναι οι ανουμπιες μαλον γιατι ειναι πολυ πικρες.(αν εχεις) ποσες φορες τα ταιζεις? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δύο φορές την ημέρα ταΐζω (νιφάδες και pellet εναλλάξ). |
|
||||
|
||||
![]()
oμορφα ψάρια,και μου αρεσει η αντιθεση που κάνουν με το σκουρο υπόστρωμα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το τσιμπαει ή απλα το σπρωχνει απο πισω και απο κατω, στην κοιλια?
Ο "κυνηγος" εχει βγαλει τιποτα μικρους οζους στα καπακια των βραγχιων του? Η θερμοκρασια εχει ανεβει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω παρατηρήσει όζους δες μήπως δεις κάτι από τις φωτογραφίες που έχω βάλει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις συνθήκες.Θερμοκρασία σταθερή 26-27, αμμωνία σχεδόν στον μηδέν. Δεν κυνηγιούνται όλη την ώρα.Το έκαναν πριν δύο μέρες έντονα και σήμερα για καμιά ώρα το πρωί. Σήμερα ήταν αμέσως μετά το φαγητό. |
|
||||
|
||||
![]()
Ααα οκ.
Μην ανησυχεις Ζεστανε ο καιρος και ανεβαινει η ... λιμπιντο ![]() Ιδιως μετα το φαι. Δεν μπορεσα να διακρινω οζους, αλλα μπορει να ειναι μικρα ακομα. Θα δειξει. Οποιο εχει, ειναι αρσενικο.
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινή αλλαγή.
Οι ρίζες σηκώθηκαν και έδεσα τα φυτά... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειναι πολυ καλυτερα
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel Lido 120 - Βελτίωση | Sophie | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 25-01-11 14:33 |
Ιδέα για βελτίωση DIY CO2 | Synthercat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 23-04-09 13:42 |
Προτάσεις για βελτίωση @ | scissorhands | Greek Aquarist's Boards | 9 | 12-04-09 20:32 |
Περιμένω τις παρατηρήσεις σας | sifo | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 18-06-06 16:52 |
Βελτίωση Υποστρώματος | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 26-04-04 01:11 |