|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ Στέλιο ![]() Θα περιμένω από ενα κατάστημα στο βόρειο - ανατολικό τμήμα της χώρας ![]() ------------------------- Βρήκα κι αυτο Ο πωλητής μου απάντησε πως έχει χωριστό διακόπτη για μπλε και λευκό φως και πως ταιριάζει ακριβως σε 38 cm ενυδρεια Παίρνει 3 Τ5 των 8 watt... http://item.mobileweb.ebay.co.uk/vie...d=171091760609 Δεν ξέρω αν ανοίγει το λινκ, μπαίνω απο κινητό
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 13-08-13 στις 11:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλο θα ηταν να ρωτησεις αν εχει και ξεχωριστη παροχη ρευματος η καθε λαμπα, ωστε να μπορεις να παιξεις με χρονοδιακοπτες και να μην ανοιγουν ολες οι λαμπες ταυτοχρονα. Βεβαια, αν εχουν ξεχωριστο διακοπτη, μπορεις να το κανεις με πατεντα αυτο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σκέφτομαι λάθος;
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εβαζα 1-2 grolux και τις ή την αλλη daylight. Παντως και μια παροχη ρευματος να εχει (που μαλλον ετσι ειναι), αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να εχουν ξεχωριστα ballasts οι λαμπες. Οποτε με μια εγχειρηση μπορεις να τις αναβεις σε αλλους χρονους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Σορρυ για το πρηξιμο) ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
8w βγαινουν. Εχω σε ενα ενυδρειο μαλιστα. Υπαρχουν και grolux, αλλα βγαζει και πολλων ειδων η hagen, με τη σειρα glo (aqua glo, sun glo, flora glo, power glo).
|
||||
|
||||
![]()
Καιρό είχα να ρωτήσω...
![]() Το ενύδρειο εδώ και λίγες μέρες τρέχει με φίλτρο το EHEIM aquacompact 60 Ο κάδος του σε σχέση με τα δυο εσωτερικα λίτρα που είχα...δεν συγκρίνεται! Τουλαχιστον 10-15 φορές περισσότερο βιολογικό υλικό (ίσως να είναι και περισσότερο) Σ αυτές τις περιπτώσεις και αν θεωρήσουμε πως στο ενυδρείο υπήρχε Χ αριθμός ψαριών (πχ γκαπις, τετρας...μιλάω για μικρού μεγέθους ψάρια), πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί η ιχθυοφόρτωση? Η ερωτηση είναι τελείως υποθετική
|
||||
|
||||
![]()
Ε γι'αυτο (και αλλα πολλα) βαζουμε εξωτερικα φιλτρα, για να υπαρχει ανεση απο ολες τις αποψεις.
Ολα σχετικα ειναι σε οτι αφορα το ερωτημα σου. Οσα χωραει το ενυδρειο ειναι η απαντηση. Αλλα και αυτο ειναι εντελως υποκειμενικη αποψη. Εγω για παραδειγμα μπορει να θελω λιγα εως ελαχιστα ψαρια, για να νοιωθω οτι ζουν ανετα. Εσυ ή καποιος αλλος, μπορει να εχει αλλη αποψη. Ενα καλο φιλτρο θα μπορουσε να "αντεξει" βιολογικα μεγαλο πληθυσμο ψαριων. Το θεμα ειναι αν το ενυδρειο ως χωρος θα μπορουσε να τα κανει να ζησουν ευτυχισμενα. Απλα με το φιλτρο σου, ελυσες το θεμα της βιολογιας σε καθε περιπτωση και καλα εκανες. Σιγουρα η υπερβολη στο θεμα της φιλτρανσης, μονο καλο κανει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ετσι κι αλλιως ποτέ δεν μπουκώνω τα ενυδρεία με οτιδήποτε κινείται και κολυμπαει... ![]() Αλλά όντως το εξωτερικό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα! Γεμισα τον κάδο του με τα υλικά από τα δυο εσωτερικά, τα ανακάτεψα με το υλικό που ήδη είχε...και απλά έκλεισα το καπάκι! Οταν κάποια στιγμή αλλάξω ψαροσύνθεση...το ξανασυζητάμε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης αναμεσα σε εξωτερικο και εσωτερικο. Εδω παλιοτερα ειχα εξωτερικο σε 22 λιτρα!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τον όγκο της βιολογίας σου πια! Η ερώτηση αφορά μόνο το πόσα μπορεί να υποστηρίξει, πόσα μπορείς να βάλεις ταυτόχρονα, γενικά πόσα μπορεί να χωρέσει το ενυδρείο, κάτι άλλο;!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκέφτομαι ως αρχάριος και λέω. Σε ενα 60 λιτρο έχω 5 μικρού μεγέθους ψάρια και έχω ας πω ενα χαζό νούμερο 1/10 του λίτρου σιποραξ Αν η βιολογία μου αυξηθεί κατά 10 και πλέον το σιποραξ ειναι 1 λίτρο, η ιχθυοφόρτωση πόσο μπορεί να αυξηθεί? Μην μου πεις : 4,5672 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον μπορείς να κρατάς το βιολογικό σου υλικό τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση με πριν τότε αναλογικά!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως χάνουμε κάτι? Εννοω, εκτός απ αυτό που ανέφερε πριν ο Θοδωρής και αφορά στον "χώρο" αυτόν καθ αυτόν...μήπως κάτι μας διαφεύγει? Αν δλδ βάλω και 2ο εξωτερικό, παει όλο αυτό επί 2? Ο περιορισμός είναι μόνο στον χώρο? Σορυ για τις ενδεχομένως χαζές ερωτήσεις...αλλά μου φαίνεται πολύ απλό... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα, δεν μπορώ να σου πω πώς να φέρεις με απόλυτη ασφάλεια ένα τέτοιο κλειστό σύστημα σε ισορροπία, ενώ το λειτουργείς στα άκρα! Από ένα σημείο και μετά θα αρχίσουν να έχουν σημασία και άλλοι παράγοντες που πριν θα είχαν πολύ μικρότερη επίπτωση. Οπότε εκεί θα σε βάλω να λύσεις εξισώσεις με γραμμάρια τροφής, γραμμάρια ψαριών, μεταβολισμό, όγκο και τύπο υλικών, διαδρομή νερού, ταχύτητα που περνάει από τα υλικά κλπ (θα βαρεθούμε να τα διαβάζουμε!)!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ένα μικρό κοπάδι πχ των 6 ψαριών, με αύξηση της βιολογίας κατά 10 μονάδες (από 1/10 του λίτρο ==> 1 λίτρο), μπορεί να αυξήθεί άνετα κατά το διπλάσιο...
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως σε κάποιους ακουστεί αστείο το σχόλιο μου αλλα μόνο τώρα με το εξωτερικό φιλτρο κατάλαβα τι σημαίνει ροή...
![]() Τα δυο εσωτερικά που είχα λόγω του οτι μπουκωναν σχετικά εύκολα και σχετικά γρήγορα...απλά 'υπήρχαν' ![]() Για την βιολογία, τα έγραψα πιο πάνω...
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ποτε δεν ειναι αργα. Τωρα δεν εχει επιστροφη!
|
||||
|
||||
![]()
Για πάμε τώρα μια ερώτηση για τα απαίσια εσωτερικά φίλτρα!!!
![]() Γίνεται το ίδιο φίλτρο να χρησιμοποιηθεί για διάχυση CO2 & στο εσωτερικό του να έχει τύρφη? Λογικά ναι...αλλά είπα να ρωτήσω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ε ναι βρε
![]() Οτι θελεις το κανεις.
|
||||
|
||||
![]()
Υπερβολικέ!
![]() Το ερώτημα είναι αν υπάρχει θέμα να περνάει το CO2 μέσα απ την τύρφη...αλλά απάντησες ήδη, οπότε "ευχαριστώ Θοδωρή" ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου παει το μυαλο σε κατι κακο με τη χρηση και των δυο...ας με διορθωσει καποιος αν κατι μου διαφευγει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο κλασικος πινακας μετρησης CO2, αναλογα με ph και kh, δεν ισχυει με τη χρηση τυρφης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Με αυτο παρεμβαλεις το σωληνακι του co2 στο σωληνα εξοδου του φιλτρου. Μεσα στο μικρο θαλαμο ανακατευει το co2 με νερο. Εαν σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις το εξωτερικο φιλτρο για διαχυση χωρις κατι τετοιο τοτε το αεριο θα παγιδευεται στο θαλαμο του φιλτρου. Εαν παντως δεν εχει σκοπο να βαλεις μπουκαλα και παλευεις με DIY οπως εγω τοτε παρε ενα μικρο κινεζικο εσωτερικο ή ενα Hagen mini elite filter , κρυψ'το μεσα στα φυτα και αστο να αναλαβει τη διαχυση.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τις πληροφορίες
![]() Φιλτρο εσωτερικό έχω ήδη βάλει. Σκοπευω να το χρησιμοποιήσω για τη διαχυση του CO2, έχοντας ήδη μέσα (του) τύρφη... Εννοείται πως το CO2 θα είναι DΙΥ...σε 60λιτρο με εύκολα φυτά, δεν νομίζω να αξίζει κάτι παραπάνω
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρωτη προσπαθεια,τα φωτα σας!!!! | Dimitris77 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 49 | 28-06-13 20:14 |
60αρη Μια πρωτη προσπαθεια! | Antopets | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 15-03-13 15:51 |
πρωτη προσπαθεια φυτεμενου | panoss77 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 16-12-12 17:14 |
Πρωτη προσπαθεια 200lt!! | dimitrisemm | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 18 | 15-10-10 11:29 |
η πρωτη προσπαθεια ε ενυδρειο | lio2006 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 16 | 16-12-09 18:13 |