|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκίνησα λοιπόν το νέο μου 180άρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξεκίνησα με μεγάλη χαρά γιατί άλλαξα γνώμη λόγο επικείμενης μετακόμισης και δεν ήθελα να το στήσω. Δεν κατάφερα όμως να το πουλήσω και έτσι το ξεκίνησα από χθες. Τι έκανα τώρα:
Όλα αυτά τελείωσαν χθες στις 22:00. Θέλω να σας ρωτήσω τώρα:
Ζητώ συγνώμη για τα πολλαπλά ερωτήματά μου. Το έκανα για να μην ανοίγω πολλά θέματα και μπερδεύω και εσάς αλλά και εμένα μιας και αφορούν πάνω κάτω το ίδιο θέμα οι απορίες μου. Για το στρώσιμο δεν ρωτάω κάτι άλλο μιας και έχω βρει τα ανάλογα υπομνήματα. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!! ![]() ΥΓ. Μου εύχομαι να το χαρώ μέχρι να το ξεστήσω και να μην πάνε χαράμι οι κόποι και τα χρήματά μου…. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετά την απολύμανση το ξέπλυνα όσο καλύτερα μπορούσα. Πραγματικά δεν μου μύριζε κάτι. ¶δειασα και όσο prime μου είχε απομείνει. Πρέπει να ήταν καμιά 50ml. Ο άνθρακας ήταν καινούργιος και ένα (1) λίτρο. Επίσης έβαλα το στρωμένο βιολογικό 5 ημέρες μετά σχεδόν. Όλες αυτές τις ημέρες δούλευαν μέσα δυο φίλτρα με τις εξαγωγές τους πάνω από την επιφάνεια καθώς επίσης και μια αεραντλία με δυο αερόπετρες στο φουλ. Την πρώτη μέρα μάλιστα το νερό είχε θολώσει τόσο πολύ από τις φυσαλίδες που δεν έβλεπες από την άλλη πλευρά. Είχε αφρίσει τόσο η επιφάνεια που κόντεψαν να βγουν οι αφροί από το καπάκι. Τι να πω... Υπομονή. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εξάλλου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω. Μόλις έκοψα λίγο την αερόπετρα που χτύπαγε ακριβώς εκεί που έσκαγε το νερό από την έξοδο του εξωτερικού φίλτρου ο αφρός σχεδόν εξαφανίστηκε μέσα σε 10 - 15 λεπτά. Ο αφρός δεν έγινε αμέσως. Τα έβαλα εμπρός το βράδυ και έφτασε σε αυτό το σημείο το άλλο μεσημέρι. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Αυτό όμως το ξαναείδα όταν πρωτογέμισα το ενυδρείο και είχα βάλει εμπρός την αεραντλία στο φουλ. Εξίσου πολύ αφρό είχα δει στην επιφάνεια. Τότε δεν είχα απολυμάνει με χλωρίνη. Το είχα κάνει για να μουλιάσουν τα ξύλα μέχρι να μου έρθουν τα πράγματα και να το στήσω.
|
||||
|
||||
![]()
αυτο με τη χλωρινη δεν το καταλαβα απο την αρχη αλλα πιστευω να το ξεπλυνες
καλα .αυτο με τους αφρους κατι λεει βασιλη το να βγενουν στο καπακι κατι λεει φιλε. ειδες που η πολυ απολυμανση βλαπτει ποιος εισαι ο κατακουζινος αδερφακι μου?βεβαια ειπες prime x5 αλλα ποτε δεν ξερεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν έχω και τεστ χλωρίου.... ![]() ------------------------- Τι αναλογία θέλει το prime γιατί δεν θυμάμαι. Εγώ στο 60άρι έριχνα μισό καπάκι σε κάθε αλλαγή. Όταν το άδειασα στο 180άρι πρέπει να είχε μέσα καμιά 50ml απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω όταν το κούνησα. Θυμάμαι η γυναίκα τρελάθηκε τότε. Πας καλά μου λέει!!! Το άδειασες όλο; Δεν είχε πολύ της λέω. Αφού σε είδα πόσο έριξες τι δεν είχε πολύ μου λες; Της εξήγησα τότε ότι έριξα παραπάνω λόγο χλωρίνης.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 23-12-12 στις 20:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ολα εγκυκλοπαιδικα τα λεμε τωρα αν δεν επιασε η πρωτη θα πιασει η δευτερη οποτε ολα καλα ολα εμπειριες ειναι για να μαθενουμε κατι παραπανω
![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 23-12-12 στις 20:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() 5 ml στα 200 λιτρα νερο, ειναι η κανονικη δοσολογια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Εξάλλου δεν έριξα και φοβερά πολύ. Αν ήταν όντως 50ml, έριξα την 10πλάσια ποσότητα. Το υπόμνημα έλεγε για 5πλάσια. Και αν δεν υπολόγισα σωστά μπορεί να ήταν και λιγότερα από 50ml. Μπορεί και περισσότερα βέβαια... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Λέω να πάρω και μια λευκή ποδιά ιατρού να κυκλοφορώ στο σπίτι ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
να ειναι λευκη γιατρου καλα ειναι αλλα και ο ζουρλομανδυας λευκος ειναι προσεχε
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μην μασας bill,ολα θα στρωσουνε(στην κυριολεξια)!
αφου δεν εχεις ψαρια,μικρο το κακο! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με αυτή δεν θα μπορώ να κάνω τα τεστ....
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ρε εισαι τρελοςςςςς χαχαχαχαχαχαχ
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και είπα για τεστ. Τα σημερινά:
NH3/NH4: 2-5 NO2: 0 NO3: 0 ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 24-12-12 στις 20:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
επεσε η αμμωνια ? αρα περιμενε λιγο . χαχαχα ακομα κλαιω ρε με τη φοτω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ναι και εγώ όταν την είδα είπα όλα τα λεφτά είναι αυτή. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυριο θα μας δειξει υπομονη φαε και καμια γαλοπουλα και τα τεστ διπλα σου ξερεις εσυ
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χθεσινές και σημερινές μετρήσεις....
![]() Χθες (25/12) NH3/NH4= 5 NO2= 0 NO3= 0 ![]() Σημερινές (26/12) NH3/NH4= 5 NO2= 0 NO3= 0* ![]() * Το μόνο που παρατήρησα σήμερα είναι το εξής. Το αποτέλεσμα μετά από 5 λεπτά όπως αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης ήταν 0. Πήγα να κάνω μια μικρή αλλαγή (20% - 30%) για να ρίξω κι' άλλο την αμμωνία μήπως και φταίει αυτή για την αδράνεια της βιολογίας. Καθώς σύνδεσα το λάστιχο και άρχισα να αδειάζω κοιτάω το σωληνάκι των NO3 και έδειχνε 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ΥΓ Επειδή δεν ήξερα τι να κάνω, σταμάτησα την αλλαγή και συμπλήρωσα το χαμένο νερό αμέσως. Δεν πρέπει να άλλαξα πάνω από 10 λίτρα νερό. Η βλακεία που έκανα ήταν που δεν έριξα αντιχλώριο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
H μετρηση ισχυει στα 5 λεπτα ακριβως. Ουτε πιο πριν, ουτε πιο μετα. (αν μιλαμε για api τεστ NO3)
Επισης θελει προσοχη στο χρονο κουνηματος. Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ και εγώ με όσα λες
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινές μετρήσεις (27/12):
NH3/NH4= 5 NO2= 0,5 ![]() NO3= 10 ![]() Είναι δυνατόν ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Σημερινές μετρήσεις (28/12): NH3/NH4: 0,5 NO2: 0 NO3: 10 Τι γίνεται τελικά μ' αυτό το ενυδρείο ![]() ![]() ![]() Ότι να 'ναι βγάζει ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 28-12-12 στις 19:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
απλα δουλεψε η βιολογια προφανως ειχε χαθει μια ποσοτητα αλλα επανηλθε δριμυτερη και πεινασμενη .εκανες αλλαγη νερου?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά ακόμη και μια μέρα μετά την αλλαγή (27) η αμμωνία ήταν 5!!! Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. Από τι στιγμή που αλλάζω σχεδόν όλο το νερό (έχω κάνει 3 αλλαγές 60%, 80% & 90%) που την βρίσκει τόση αμμωνία δεν μπορώ να καταλάβω. Το υπόστρωμα υποψιάζομαι μόνο. Μήπως επειδή δρα ως παθητικό έχει κρατήσει μέσα αμμωνία και την διοχετεύει σιγά σιγά όπως κάνει με τα λιπάσματα; Να δω τι άλλο θα δω μ' αυτό το ενυδρείο..... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινές μετρήσεις (30/12):
NH3/NH4: 0 ![]() NO2: 0,5 ![]() NO3: 10 ![]() Η αμμωνία μηδένισε! Το τεστ καθαρά κατακίτρινο! Πως γίνεται όμως τα ΝΟ2 και ΝΟ3 να παρέμειναν τα ίδια ![]() ![]() Για να δούμε αύριο τι θα μετρήσω.... ![]() ΥΓ Τα αποτελέσματα από την δεύτερη φάση μετρήσεων με τις πέτρες τελείωσαν. Έχω τουλάχιστον μια παρηγοριά από εκεί.....
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πολλές απορίες!!!!!!!!! | sunsity | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 29-10-12 18:45 |
Απορίες πολλές... | puntomad | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 30 | 15-10-11 19:57 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Αγορά αντίστροφης όσμωσης ...πολλές απορίες | alexinio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-08-08 09:52 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |