|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως, τόσο λεπτομερή και οργανωτικό που σε βλέπω lionor, θεωρώ ότι είναι τυχερά τα ψαράκια σου! Καλή επιτυχία και πάλι, την οποία θεωρώ δεδομένη
|
||||
|
||||
![]()
δεν επιμενω.ολες οι πληροφοριες που χρειαζεσαι για να τα κρατησεις χωρις προβληματα (ακομα και χωρις κανονικο ενυδρειο)σου εχουν δωθει εδω στο θεμα σου αλλα και στα υπομνηματα(και αυτα σου εχουν δωθει).οποια δυσκολια προκυπτει ειναι γιατι μαλον δεν εχεις διαβασει κατι σωστα η τα διαβαζεις επιλεκτικα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
OlgaM σε ευχαριστω.
Προσπαθω να διαβασω οσες περισσοτερες πληροφοριες γινεται. Ηδη εχω μαθει αρκετα και απο το θεμα που ανοιξα εδω, στο οποιο με βοηθησατε παρα πολυ αλλα και γενικα απο ολο το φορουμ. Καμια φορα οι αποψεις διϊστανται οπως συμβαινει βεβαια με οτι κι αν ασχοληθουμε. Σημασια εχει οτι εκανα την αρχη, που χωρις εσας δεν ξερω που θα ειχα καταληξει τωρα. Ελπιζω κατ αρχην να γλιτωσω τα ψαρακια, που ηταν και ειναι ο πρωτος στοχος και μετα θα πραξω αναλογα...Βαζω και μια φωτο λιγο...σοφιστικε, μην γελασετε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Bαλε ενα ταφ στην πριζα και βαλε και το φιλτρο να δουλευει.Μην το εχεις εκτος.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο εγινε μονο για τις αναγκες της φωτογραφησης. Εχει ηδη μπει πολυμπριζο
|
|
||||
|
||||
![]()
γυρτο λιγο αριστερα το φιλτρο...να ειναι ορθιο..εκει που το εχεις ειναι μια χαρα η θεση του....καλη συνεχεια ...εκανες σωστες κινησεις
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν το βαλω ορθιο, το spray bar βγαινει εξω απο το νερο, και κανει πολυ αναταραξη και θορυβο...
|
|
||||
|
||||
![]()
τι πχ και σκλιροτιτες ζουνε τα χρισοψαρα????
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά πας! Γεμισε λίγο ακόμα το κουτί νερο!
Τα ψαράκια γιατι δεν τα έχεις βάλει;
|
||||
|
||||
![]()
μαλον τα εχει βαλει.
σε νερο βρισις τελικα??? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατω απο το φιλτρο διακρινω κατι πορτοκαλι......
Χρησιμοποιει prime.Δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι αλλο. Μονο ενα σωστο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
Το ερωτημα του tsoum απαντηθηκε απο τον dimitris77
![]() Σε νερο βρυσης με αντιχλωριο τα εχω βαλει, δεν νομιζω οτι μπαινουν αλλου! Νερο δεν θελω να βαλω κι αλλο, γιατι ηδη εχει επιβαρυνθει αρκετα το κουτι (δεν ειναι δουλεια του να γεμιζει με νερο) και φοβαμαι μην σπασει. Σημερα θα παραλαβω και τεστ no2-no3 (αμμωνιας εχω ηδη). Αλλαγες νερου να κανω καθε βδομαδα ή να δω πρωτα τι θα πουνε και τα τεστ; |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις μπολιάσει; Το τεστ της αμμωνίας τι σου λέει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πηρε μια ''καλτσα'' σχεδον γεματη με substrat στρωμενο ηδη.
|
|||
|
|||
![]()
Εχω μπολιασει ναι με βιολογικο υλικο substrat. Σημερα θα κανω και τα 3 τεστ να δουμε τι θα δειξουνε.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω θα προτεινα να κανεις καθε 3μερες μια 25% για αρχη..και να μην ταιζεις πολυ ......ουτως η αλλως αφου το μπολιασες..δεν υπαρχει προβλημα ....
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ενα κουτσουνακι καθεται αρκετη ωρα κατω απο το φιλτρο, κι οταν βολταρει εχει τα πτερυγια του μαζεμενα, εκτος απο τα 2 μπροστινα...
Εκανα και τα τεστ αμμωνια- νιτρωδη - νιτρικα, αλλα ολα μου βγηκαν 0 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το κουτσουνακι βολταρει κανονικα τωρα με σηκωμενα τα πτερυγια, ισως να ητανε τυχαιο που το ειδα να καθεται. Μακαρι να ειναι ετσι, γιατι σε αλλες περιπτωσεις, bye bye...
Με ανησυχει που τα νιτρικα ειναι 0, εκανα 3 φορες το τεστ και μου βγηκε 0. Κατα την γνωμη μου, αφου η αμμωνια και τα νιτρωδη ειναι 0, τοτε και τα νιτρικα 0 θα βγουν. Τι μου προτεινετε να κανω τωρα; Νερο εχω να αλλαξω απο το σαββατο, που εβαλα το μπολι. Θα ελεγα οτι δεν πρεπει να κανω αλλαγη νερου ακομα. Τα ταϊζω μια φορα την ημερα απο 2-3 μικρα φυλλαρακια. Θα ελεγα πως ισως πρεπει να αυξησω λιγο την τροφη τους... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αλλαγες κανε, ετσι κι αλλιως. Ανεβασε τη σταθμη κι αλλο.
|
|||
|
|||
![]()
Τον ξαναδιαβασα
![]() Να κανω τωρα μετρησεις, θα δειξουν κατι αλλο; (αστειευομαι...ε; ) Υποτιθεται οτι με το 'μπολι' επιταχυνω αυτο τον κυκλο. Ειναι η 5η μερα σημερα και δεν εχουν εμφανιστει καθολου νιτρωδη και κατα συνεπεια ουτε νιτρικα. Αυτο ειναι που με ανησυχει... |
|
||||
|
||||
![]()
Από τη στιγμή που έβαλες στρωμένο υλικό (και από ότι κατάλαβα αρκετό) δεν πρόκειται να δεις ούτε αμμωνία ούτε νιτρώδη (γιατί καταναλώνονται αμέσως) αλλά κατευθείαν νιτρικά. Δεν ξεκίνησες δηλαδή τον κύκλο από το μηδέν, ώστε να περιμένεις να δημιουργηθούν πρώτα τα βακτήρια που καταναλώνουν αμμωνία και μετά αυτά που καταναλώνουν νιτρώδη. Υπάρχουν έτοιμα στο υλικό που πήρες και εσύ θα βλέπεις στις μετρήσεις σου μόνο το τελικό προϊόν.
Αν μετρήσεις αμμωνία και νιτρώδη σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά και πρέπει να δράσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
εφοσον εβαλες μπολι , αμμωνια πρεπει να εχεις 0
νο2 0 και νο3 πανω απο 0 οτιδηποτε αλλο δεν ειναι καλο και σημαινει οτι δεν επιασε το μπολι |
|
|||
|
|||
![]()
Εμενα βγαινουν ολα 0, και το No3 το εκανα 3 φορες για τυχον λαθος...
Να ξεκινησω με seachem stability ή θα ναι χειροτερα; |
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν έχεις κάποιο πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
πιστευω οτι εφοσον δεν εχεις αμμωνια δεν υπαρχει λογος να κανεις τιποτα.
μηπως δεν εκανες σωστα το τεστ για νο3? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Αυτο θα σε βοηθησε να καταλαβεις λιγο καλυτερα τον κυκλο του αζωτου. Παράθεση:
Η απονιτροποιηση ειναι φυσιολογικο σταδιο (το τελευταιο) του κυκλου του αζωτου (παραλειπεται λαθος κατα την αποψη μου απο τα ενυδρειακα αρθρα περι κυκλου), ασχετα αν δεν γινεται ευκολα (η απονιτροποιηση) ή/και εξ ολοκληρου με φυσικο τροπο στα ενυδρεια. Υπαρχει περιπτωση λοιπον να εχουμε μηδενικα και τα νιτρικα και ολα να πηγαινουν κατ'ευχην (αλλωστε οταν εχουμε φυσικη απονιτροποιηση στο ενυδρειο ειμαστε ευτυχισμενοι που κατωρθωσαμε να προσομοιωσουμε τη φυση ακομα και στην απονιτροποιηση) Φυσικα στο "γυμνο" ενυδρειο του φιλου μας, ειναι αδυνατη η απονιτροποιηση, και καλα κανεις και προειδοποιεις. Οταν ολα ειναι μηδενικα (NH3 NO2 NO3) μπορει να σημαινει και οτι δεν εχει αρχισει καν ο κυκλος του αζωτου ή .... κατι δεν παει καλα με τα τεστ ΝΟ3.
|
|||
|
|||
![]()
Παρηγγειλα ενα της tetra αλλα μου ηρθε αυτο της api (λαθος...εκαναν; )
Εβαλα 5ml στον δοκιμαστικο σωληνα, εριξα 10 σταγονες απο το μπουκαλακι νο1, ανακατεψα 3-4 φορες και μετα εριξα αλλες 10 σταγονες απο το μπουκαλακι νο2 αφου το ταρακουνησα δυνατα για 30 δτρ. Για 1 λεπτο μετα, ταρακουνησα δυνατα τον δοκιμαστικο σωληνα και μετα περιμενα 5 λεπτα για να αλλαξει το χρωμα. Το χρωμα ομως παρεμεινε κιτρινο που σημαινει 0. 3 φορες εκανα την ιδια διαδικασια και τις 3, 0 μου βγηκε. |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα στο "γυμνο" ενυδρειο του φιλου μας, ειναι αδυνατη η απονιτροποιηση, και καλα κανεις και προειδοποιεις.
Οταν ολα ειναι μηδενικα (NH3 NO2 NO3) μπορει να σημαινει και οτι δεν εχει αρχισει καν ο κυκλος του αζωτου.[/QUOTE] ναι, αλλα φιλε delta λεει ο φιλος οτι τα ψαρακια ειναι 5 μερες μεσα,οποτε δεν θα ειχε αμμωνια αμα δεν ειχε αρχισει ο κυκλος του αζωτου?? |
|
|||
|
|||
![]()
Nα πω κατι...ιλιθιο; Πως γινεται να υπαρχει αμμωνια, κατα συνεπεια να δημιουργηθουν και νιτρωδη και μετα νιτρικα, οταν, το νερο αλλαζεται σε τακτα διαστηματα και οταν ηδη εχει μπει σε λειτουργια το φιλτρο και μαλιστα με αρκετο βιολογικο υλικο, το οποιο πλεον εκτος απο μηχανικο κανει και βιολογικο καθαρισμο; Μηπως εφταιξε και το οτι η θερμοκρασια στο νερο ειναι εκει γυρω στους 18-20 βαθμους;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |