|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον,μιας και παρατηρησα οτι οι θερμοκρασιες μου εχουν αρχισει και παιρνουν τον ανηφορο,ειπα να κοιταξω για καποιο controller.ψαχνοντας εδω μεσα βρηκα οτι πολλοι απο σας χρησιμοποιουν τον eliwell και φαινεται οτι ειστε ευχαριστημενοι.φυσικα υπαρχουνε και κινεζικα κλπ που ειναι ενδιαφεροντα.βλεποντας λοιπον πως περιπου λειτουργουνε και επειδη φραγκα δεν παιζουνε αυτη τη στιγμη για τετοια ιστορια,αποφασισα να μην αγορασω αλλα να χρησιμοποιησω το αρκετα καλο multi fan controller του υπολογιστη μου το οποιο δεν χρησιμοποιω πλεον και απλα μου επιανε χωρο στο pc.βεβαια καποιες λειτουργιες που εχει ο eliwell δεν θα τις εχω ισως, αλλα νομιζω οτι ειναι υπερ αρκετο για να καλυψει το 60αρι ενυδρειακι μου και θα την βγαλω φτηνα.για να καταλαβετε τι λεω προκειται για αυτο.
μπορει να ελεγξει μεχρι 4 ανεμιστηρακια και τα rpm τους με τα αντιστοιχα 4 probes θερμοκρασιας. επισης εχει τη δυνατοτητα να το παρεμβαλουμε μεταξυ του τροφοδοτικου του pc και της πριζας του δικτυου και να μας δειχνει την καταναλωση του pc σε watt.(επανω σε αυτο σκεφτηκα οτι ισως μπορει με μια μικρη μετατροπη να μας δειχνει την καταναλωση του φιλτρου η/και του φωτισμου αλλα δεν θα το κανω προς το παρον) το θεμα που υπαρχει ειναι το εξης.σε ολα τα θεματα που κοιταξα εδω μεσα λενε ολοι για καποιο πλαστικο probe αδιαβροχο που κανει για τους eliwell για ενυδρειακη χρηση.επειδη δεν μπορω να το βρω σαν προιον πουθενα για να δω πως ειναι και περι τινος προκειται αν μπορει καποιος να ανεβασει μια φωτο να το δω πως ειναι ολοκληρο και στα δυο ακρα του για να δω αν γινεται και πως,να το προσαρμοσω στη συσκευη μου.τα probes που εχει ο controller μου ειναι ετσι που δε θελω να ρισκαρω να τα βαλω στο νερο: ![]() Uploaded with ImageShack.us αν καποιος εχει καποια ιδεα για το πως μπορουνε να μονωθουνε αυτα για να μπουνε στο νερο ακομα καλυτερα,ειμαι ολος αυτια ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αν τα μονώσεις νομιζω οτι θα έχεις διαφορά θερμοκρασίας στον αισθητήρα και στο νερό, αναλογα με το υλικό και την ποσότητα που θα βάλεις.Πρότασή μου, καθυστέρησέ το λίγο, μαζεψε τα χρηματα και παρε eliwell, το κόστος για eliwell ετοιμο-στημένο-καλωδιωμενο-σε κουτί δεν θα σου περάσει τα 60 ευρω και θα εισαι μια χαρα για ψηξη ΚΑΙ θερμανση μαζί
|
|
||||
|
||||
![]()
η θερμανση δε με ενδιαφερει γιατι ειμαι σε ρετιρε και τωρα το καλοκαιρι θαχω αρκετη και για να χαριζω
![]() αν μπορει καποιος να ανεβασει μια φωτο η ενα λινκ για να δω το πλαστικο probe του eliwell θα του ειμαι ευγνωμων ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
η θέρμανση ειναι για προστασια μηπως κολλήσει ο θερμαντήρας και δεις 40αρες μεσα. Το probe ειναι ενα καλωδιο το οποιο απλα στην ακρη έχει ενα πλαστικό ακρο, τον αισθητήρα, δεν βρισκω καμια φωτογραφία για να σου δείξω. α ψαξεις για eliwell probe θα σου εμφανισει τα μεταλλικά, το ιδιο ειναι με πλαστικό. Στο ακρο που συνδέεται με τον controller βγαζει 2 καλωδιάκια, τα βιδώνεις και εισαι οκ
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ετσι μοιαζει και ο αισθητηρας του elliwel. Μπορεις να τον βρεις με 2-2,5 ευρω στον αντιπροσωπο του, αν θυμαμαι καλα, λεγεται Ε.Ψ.Ε.Μ. Βρηκα τα στοιχεια του: ΕΨΕΜ Α.Ε.Β.Ε ΑΝΩΝ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Πειραιώς 139 - Τ.Κ 11854 Αθήνα Τηλ: 210-3451001 / 210-3453641 / 210-3453176 / 210-3458533 / 210-3413566 Fax: 210-3453255 e-mail: epsem@otenet.gr Site ΕΨΕΜ: www.epsem.gr Βεβαια θα πρεπει να ταιριαζουν και τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα τους. Αυτου του τυπου οι αισθητηρες ειναι θερμιστορ ntc, με ωμικη αντισταση 10ΚΩ. Αν εχεις πολυμετρο μετρα τον δικο σου να δεις αν ειναι συμβατος, αλλιως μπορει να μην δουλεψει σωστα.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ!αυτο ηθελα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σιγουρα αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις, εστω για την ικανοποιηση του ζιζανιου του diy.
![]() Προσεξε μονο να ελεγχεις συχνα την καλη λειτουργια του, μην τυχον εχουμε ψαροσουπες... ![]() Παντως οτι και να αποφασισεις, ο κινεζικος ερχεται γυρω στα 25 ευρω, και ειναι αξιοπιστος. (ειναι αυτος στην φωτογραφια) Στο ebay αν σε ενδιαφερει μονο η ψηξη, θα βρεις και με πολυ λιγοτερα ευρω.
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια μηπως εχετε κανα λινκ με καποιον κοντρολερ σε πολυυυυ χαμηλη τιμη γιατι ... λεφτα.. τεεελλοοοοςςςς....
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
19,99 Aυστραλιανά δολλάρια = 14,99 ευρώ. Δε νομίζω να βρεις κάτι φθηνότερο. Και είναι διπλός, για ψύξη και θέρμανση. Και μαύρος. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτος βλεπω βγαζει 220/10αμπερ και στη θερμανση και στην ψυξη.βαζετε μετασχηματιστη για τα ανεμιστηρακια?και ποιον? ειδα τωρα το θεμα εδω κατατοπιστικοτατο εκτοε απο ενα πραγμα.συνδεετε ανεμιστηρα μεγαλο που λειτουργει με 220 η βαζετε ανεμιστηρακια 12βολτα? και ποιο μετασχηματιστη 220/12 βαζετε?υπαρχει κατι συγκεκριμενο η θα βρω στο φανο η κατουμα στο κεντρο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλυτερα να ειναι πλαστικος. ------------------------- Παράθεση:
http://www.e-anagnostou.gr/θεροποιητές-inverters-μετατροπείς-τάσης-τροφοδοτικά-πολυπάκ-220vac->3/4.5/6/7.5/9/12-vdc-108ce-τροφοδοτικο-πολυπακ-500ma-p-4933.html
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 25-05-11 στις 23:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
α,οκ κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου αλλα μου φαινοτανε λιγο κανιβαλια και ειπα μηπως υπαρχει κατι αλλο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια, τι μεγεθος εχει ο κοντρολερ?
------------------------- θελω να δω αν μπορω να τον βαλω στο καπακι μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gianniwpopi : 25-05-11 στις 23:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(8.4 x 7.6 x 3.3 cm)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν θέλεις κάτι καλύτερο, εγώ έχω πάρει αυτό το τροφοδοτικό. http://www.markidis.gr/product_info....ducts_id=22024 Ειναι ρυθμιζόμενο, switching, άρα δηλαδή μικρό μέγεθος, βάρος και περισσότερο ρεύμα (πιο υσχηρό).
|
||||
|
||||
![]()
αμα το 3.3 ειναι το υψος ειναι μια χαρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το ύψος είναι. Οι διαστάσει είναι Β x Π x Υ.
Υπόψιν ότι το βάθος μπορεί να γίνει και αυτό 7.6 αφού ουσιαστικά αυτό που τον μακραίνει είναι ένα είδος καπάκι για τα καλώδια. Αν εσύ τώρα τον βάλεις μέσα σε ένα κουτάκι, το καπάκι αυτό δεν χρειάζεται να μπει. Οπότε γίνεται 7.6 x 7.6 x 3.3
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας. τελικα μολις το παραγκειλα αλλα εκει που γραφει ..Estimated delivery.. γραφει ..Varies.. ποτε να το περιμενω??
|
|
||||
|
||||
![]()
Δώσε μας και το λινκ για να δούμε! Που είναι ο πωλητής? Κίνα? Αυστραλία? Αγγλία?
Ανάλογα πέζουν και οι χρόνοι. Από 3-4 εργάσιμες μέχρι και 20 εργάσιμες!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχει γίνει remove. Προφανώς είχε ένα κομμάτι και αφού το αγόρασες δεν υπάρχει το listing. Που ήταν ο πωλητής?
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα το λινκ που εχει βαλει ο φιλος bokostas πιο πανω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυστραλια, ε? Κανενα 20ημερο υπολογησε, γιατι περναει και τελωνειο. Αν παραγγελεις απο χωρες εντος ΕΕ τοτε ερχονται το πολυ εντος 5 εργασιμων.
|
||||
|
||||
![]()
αρα εκανα μ.....α ε? ποιος περιμενει τοσο τωρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκινα τα diy με τα φουρφουρια και μεχρι να το τελειωσεις θα ερθει και αυτος.
|
||||
|
||||
![]()
αποφασισα να εγκαταλειψω την "πατεντα" με τον controller του pc γιατι τελικα οι ανεμιστηρες δεν ελεγχονται με βαση τη θερμοκρασια.εχω πολυ καιρο που ειχα σταματησει να το χρησιμοποιω και δεν το θυμομουνα.ισως θα μπορουσε να γινει χρησημοποιοντας θερμιστορ αλλα δε νομιζω οτι αξιζει τοση δουλεια για κατι που δεν θα κανει ακριβως αυτο που θελω.κριμα.θα αναγκαστω να παραγγειλω κινεζο...
![]() να γιατι θα κλεισουν ολοι και θα μεινουν μονο τα σωστα μαγαζια του εξωτερικου http://www.infocenter.gr/eshop/index...ac553709ffec1b 60 ευρω τον πουλαει τον κινεζικο.και μετα εχουν και παραπονα οι ελληνες οι μαγαζατορες που ψωνιζει ο κοσμος απο εξω.λες και τους τα χρωσταμε... να βρω ενα σωστο επαγγελματια που να μη νιωθω οτι με κοροιδευει να τον στηριξω ευχαριστως.κιας πληρωσω και μια νορμαλ διαφορα στην τιμη.αλλα αυτο το πραγμα που κανουν οι περισσοτεροι ειναι απαραδεκτο. |
|
||||
|
||||
![]()
Και είναι και ο τύπος με την μία επαφή ρελέ. Ο ακόμα φθυνότερος δηλαδή.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω γιατι δεν μπορω να το δω, να "χαρω" βρε παιδια;
Με βγαζει σε μια σελιδα που ζηταει στοιχεια για login
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια αυτος ο controller απο πανω,στις εξοδους (heating) και (cooling) βγαζει 220V???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στις κλεμες ειναι μονο η επαφη του ρελε, και δεν εχει τροφοδοσια. Δες και το σχεδιακι. ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |