|
||||
|
||||
![]()
ωραιο ποστ και σιγα σιγα εμπλουτιζεται με πληροφοριες....αντε γιατι και γω ενδιαφερομαι τρελα για ραμιρεζι. αρα μεχρι στιγμης εχουμε
τουλαχιστον 3 εκ αμμο ιδανικο ph 6 αλλα και 6.5ph επιτρεπτο οχι αποτομες διακυμανσεις (σε τι?) GH χαμηλο 3-6 Θερμοκρασια 26-28C αν ειναι ευκολο ας βαλουν τα παιδια που εχουν ραμ εικονες απο το setup των ενυδρειων τους. Με ενδιαφερει να μαθω και να καταλαβω αν πρεπει να ειναι αρκετα φυτεμενο και τι κρυψωνες ακριβως χρειαζονται |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως και για ολα τα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη εσυ Σπυρο με λιγα λογια προτεινεις για εμας που χρησιμοποιούμε/χρησιμοποιήσουμε τυρφη να χαμηλωνουμε το ph στο βαρελι μας? ωστε να μην εχει μεγαλες διακυμανσεις το νερο μας....
Eχω διαβασει ενα παλιο σου ποστ με τα φιλτρακια και την τυρφη και κατέληξα οτι 99% θα χρησιμοποιησω μικρο φιλτρακι μεσα στο ενυδρειο μονο με τυρφη. Στο βαρελι πως θα γινετε η εφαρμογη της? |
|
|||
|
|||
![]()
Tο δικο μου setup ειναι αυτο...
![]() ...δεν το λες και πυκνοφυτεμενο, αλλα ειναι μια αρχη. Για συγκατοικους επελεξα τα serpae tetra. Πιστευω οτι ειναι συμβατα με τα ramirezi, οσον αφορα τις παραμετρους του νερου και τον τοπο προελευσης (Ν. Αμερικη). Προς το παρον εχω βαλει 3 απο δαυτα. Θα δω ομως αντιδρασεις οταν μπουν και τα ram στο ενυδρειο την Παρασκευη. |
|
||||
|
||||
![]()
Στο βαρελι ειναι πιο σταθερα και ελεγχομενα τα πραγματα αλλα ειναι μανουρα και εχει και καποιο παραπανω κοστος.
Υπο προυποθεσεις μπορει να γινει και στο φιλτρο του ενυδρειου με ασφαλεια η χρηση τυρφης. πχ αν δεν χρειαζεται να κατεβασεις πολυ το πεχα απο αυτο που εχει η βρυση σου και ταυτοχρονα την εχεις σε δυο δεματακια και τα αλλαζεις εναλλαξ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Aπλα οταν μπαινει το νερο στο ενυδρειο θα θελει καποια μερα (?) να πεσει στο επιθυμητο. Εκει φανταζομαι θα υπαρχει προβλημα στα ψαρακια... |
|
|||
|
|||
![]()
Mαλλον δεν εχουν ολες οι περιοχες την ιδια ποιοτητα νερου. Στο Γερακα το pH ειναι 8 μετρημενο με υγρα τεστ API.
Εγω χρησιμοποιω τυρφη στο εξωτερικο φιλτρο μεσα σε καλτσα. Οπως λεει και ο Σπυρος, χρειαζεται τυρφη και στο βαρελι προετοιμασιας, ωστε οι τιμες του νερου να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα σε αυτες του ενυδρειου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω αν χωραει και που αμα ειναι τελικα να την βαλω στο εξωτερικο μου. ενα jbl crystal profi εχω...θα πρεπει να βγαλω κανα σφουγγαρι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη ξεχνας οτι δεν θα αλλαζεις ολο το νερο του ενυδρειου για να βρεθουν τα ψαρια αποτομα σε 7.4. Με ενα 30% αλλαγη ποσο να ανεβει το πεχα? Εξαλλου ανοδος του πεχα δεν ειναι τοσο επιπονη για τα ψαρια, οσο η αποτομη πτωση του. Αν κανεις την αλλαγη και με αργο ρυθμο (πχ σε 30 λεπτα) ουτε γατα ουτε ζημια. Θα αφηνεις το νερο της αλλαγης μονο να αεριστει για μερικες ωρες, καλο αντιχλωριο που δεσμευει και τοξικα και βαρεα μεταλλα (πχ prime) και να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου ή αλλιως οχι μικροτερη απο 7-8C απο οτι του ενυδρειου (αυτο για 30% αλλαγη)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
thnx |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σημερα που εκανα 30% WC με αποχλωριωμενο νερο βρυσης (χρησιμοποιω API Stress coat) και μετρησα μετα απο κανα 2ωρο το pH ηταν στα ιδια επιπεδα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στα 65 λιτρα τα μονα ψαρια που θα συνιστουσα για dither ειναι μια μικρη ομαδα των 5 Otocinclus sp. |
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι προτεινεις αυτο το ψαρι και οχι ενα αλλο, το ιδιο μικροσωμο (πχ καποιο ειδος danio ή tetra)?
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη:
- ειναι δοκιμασμενο (προσωπικα) και - δεν προκειται να πειραξει τα αυγα και τον γονο. |
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνα με αυτο το site, το ενυδρειο μου (60*30*45) μπορει να υποστηριξει 59 εκ. συνολικο μηκος μικροσωμων και 36 εκ. μεγαλοσωμων ψαριων.
Αν υποθεσουμε οτι τα 48 εκ. ειναι η χρυση τομη στα παραπανω μεγεθη, τοτε αν βαλω... 2 M. ramirezi = 10 cm 6 serpae tetra = 24 cm 4 zebra otos = 14 cm ...θα ειναι υπερφορτωμενο το ενυδρειο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχω φτιαξει μια "σπηλια" με πετρες που προοριζεται για τα ραμ. Στην φωτο που ειχα αναρτησει, βρισκεται κατω απ'την δεξια ανουμπια. Κανει, ή να βαλω καποιο αναποδογυρισμενο γλαστρακι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Τα σέρπα είναι λίγα για ομάδα αλλά και κατά την κρίση μου ... καλύτερα να τα αποφύγεις. Το ζευγάρι θα γεννήσει ... οπότε τα μικρά θα γίνονται τροφή. 2. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να ψιλοτσιμπάνε τα "φτερά" των ραμιρέζων. 3. Τα αρσενικά ραμιρέζι είναι συνήθως πολύ πιεστικά/επιθετικά στην διαδικασία του ζευγαρώματος και γι' αυτό θα ήταν καλύτερο να διέθετες ένα λίγο μεγαλύτερο μήκος (π.χ. 80 εκ.) για να βρίσκει διέξοδο το θηλυκό. 4. Τα ραμ γεννάνε σε ανοιχτό χώρο ..... δεν λατρεύουν ιδιαίτερα τις σπηλιές.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δε θα ειναι υπερφορτωμενο το ενυδρειο αλλα ισχυουν οι προβληματισμοι του Diskus fan. Οι πιθανοτητες τα σερπα να ενοχλουν/κυνηγουν τα ραμιρεζι ειναι παρα ελαχιστες. Το μονο προβλημα που θα εχεις, εκτος του οτι 6 ατομα ειναι λιγα για κοπαδι, ειναι οτι σε περιπτωση γεννας δεν προκειται να αφησουν ουτε δειγμα γονου. Κατα τ' αλλα, η συνθεση σου ειναι μια χαρα. Η σπηλια ειναι αχρηστη για τα ραμιρεζι. Προτιμουν επιπεδες επιφανειες σε ανοιχτα σημεια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() φωτογραφιες πριν 5 λεπτα. γενναν στην πετρα και εναλλαξ σκαβουν την τρυπα. 2 εκατοστα βαθος σιγουρα. |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα το μεσημερι μπηκανε στο ενυδρειο τα ramirezakia. Περιπου στα 4 εκ. το καθενα.
Μπορειτε να μου πειτε αν ειναι ζευγαρι? Τα δυο μαζι. ![]() Το ενα... ![]() ![]() Το αλλο... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να γραψω και κατι αλλο που σκεφτηκα και συζητησα και με εναν φιλο.
Αυτα τα ραμ απο οτι ξερω ειναι γεννημενα σε ενυδρεια και δεν ειναι απο την φυση. Μετα πανε σε δεξαμενες και δεξαμενες, μετα στα πετσοπμαγαζα. Ολοι αυτοι δηλαδη εχουν ph 6.5 ?? εγω μιλησα με ενυδρειά και μου ειπε οτι τα νερα ειναι ιδια στου γλυκου νερου.Μονο στα θαλασσινα αλλαζει. Επισης μιλησα με αλλον εναν ανθρωπο χρονια στον χωρο και μου εκανε την εξης ερωτηση? Σε ενα ενυδρειο, 100 λιτρων (που γιαυτον ειναι μικρο) τι εχει πιο πολυ σημασια? ph +1 πανω ή σταθεροτητα τιμων, που σε περιπτωση αλλαγων νερου - τυρφης δεν θα υπαρχει. Γιατι μεχρι να κατεβει το νερο, μεχρι να λειτουργησει η τυρφη στο δευτερο φιλτρακι, θα υπαρχουν ανεβοκατεβασματα και αυτο ειναι χειροτερο απο το να τα εχουμε στο σε ενα σταθερο πχ της βρυσης μας (7.4) Γενικα αυτο που μου μενει ειναι οτι και το νερο στα μαγαζια και το νερο που μεγαλωνουν και μας ερχονται εδω στην Ελλαδα δεν ξερουμε 100% οτι ειναι με χαμηλο ph. Γνωμες για το παραπανω?? |
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να διαλεξουμε ενα απο τα δυο?
Σταθεροτητα ή σωστες παραμετρους? Δεν γινεται να επιλεξουμε και τα δυο? Υπαρχει καποια πηγη να μαθουμε σε τι νερο τα αναπαραγουν οι μαζικοι εκτροφεις?
|
||||
|
||||
![]()
οχι πηγη δεν υπαρχει βεβαια...την συζητηση μου μεταφερω για να ακουσω γνωμες πναω στο θεμα. Δεν μου αρεσει να ακουω ενα ατομο μονο....
|
|
|||
|
|||
![]()
To νερο που ειχε η σακουλα του petshop ειχε...
pH= 7.2 GH= 9 KH= 5 Oσο για την τυρφη, αν εχεις μεσα στο φιλτρο σου δυο καλτσες, ετσι ωστε να αλλαζεις τη μια καθε φορα, τοτε δεν αλλαζουν δραματικα οι τιμες. Δε μου ειπε κανεις για το φυλο των ψαρακιων... με κλ@σ@τε κανονικα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χμμμ, και αν σκεφτουμε οτι μπορει να μεινουν σε καποιο πετ σοπ εως μηνες...
αυτο που θελω να μαθω, αν γινετε, αν εχω τα ψαρακια σε 7.4 βρυσης οπως ειναι "μαθημενα" στα νερα στο πετ σοπ μπορουν να ζησουν οπως θα επρεπε? Το πως εχουν μαθει παιζει ρολο? Ή ειναι στο ,ας πουμε, ενστικτο τους να αναζητουν ph 6.5 ? |
|
||||
|
||||
![]()
αφου γεννησουν τα αυγα σε 2-3 μερες εχουμε ουριτσες;
και σε αλλες 2-3 κολυμβητες; αν δεν το επιτρεπουν οι συγκατηκοι στο κυριως ενυδρειο,καλυτερα να μεταφερφουν σε ενυδρειο γεννηστρα; με τους γονεις ή μονα τους; με ή χωρις βυθο; θα φανε αρτεμια; απο πια μερα και μετα; εχουν μαζευτει ωραιες πληροφοριες στο θεμα,ας εχουμε και αυτες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|