|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ισορροπία αν υπάρχει σε ένα σύστημα. Τότε όλα πάνε καλά σε θέμα βιωσιμότητας.
Απλά υπάρχουν και παράγοντες που επηρεάζουν την σωστότερη αναπτύξει των ψαριών. Ακούω ότι oi σωστές λίμνες για κοι δεν πρέπει να έχουν φυτά μέσα και ότι δεν πρέπει να μαζεύουν λάσπη. Και το ερώτημα τίθεται. Πως ένα ζώο που στην φύση ζει σε πυθμένα με λάσπη και τρέφετε με μεγάλες ποσότητες φυτών. Να μπορέσει να αναπτυχθεί το ίδιο σωστά σε ένα περιβαλλον που αυτά απουσιάζουν??? Μη ξεχνάμε ότι οι τροφές που απευθύνονται για κοι και χρυσόψαρα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε συστατικά από φυτά. Γιατί δηλαδή να απουσιάζουν φυτα από μια λίμνη όταν το ψαρί μπορεί να την βοσκήσει???? Εμείς σαν άνθρωποι γιατί προτιμάμε να τρόμε καθημερινά φρέσκα λαχανικά και φρούτα ?? και δεν τα τρόμε κονσερβοποιημένα και αποξεραμένα φυτά??? Μήπως γιατί ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε σωστή ανάπτυξη ??? Οπότε γιατί περιμένουμε από τα ψαριά που τρώνε μονό έτοιμες τροφές να έχουν πλήρη ανάπτυξη??? (κάποιοι το περιμένουν και κάποιοι όχι) Τώρα πως προκύπτει ότι στην ουσία μια άδεια λίμνη είναι σωστό περιβάλλον για πλήρη ανάπτυξη δεν ξερώ… Οπότε για μένα προσωπικά κάποια πράγματα είναι εύκολη λύση για μας . Αλλά μην έχουμε αυταπάτες ότι μεγαλώνουμε και σωστά τα ψαριά μας. και ότι μπορούν άνετα να συγκριθούν με τα ψαριά που μεγαλώνουν σε φυσικές λίμνες. Επειδή είμαστε σε ενυδρείακο φόρουμ όλοι πάνω κάτω έχουν μέσα στο ενυδρείο τους ένα ψαρί 10 cm και ξερόυν ποσό βρωμίζει. Ας αναλογιστούμε ότι ένα koi 1000 cm τι βρωμά παράγει. Καταλάβουμε ότι με την απουσία φυτών ποσό συχνά θα πρέπει να γίνονται αλλαγές. Και στην ουσία έχουμε ένα μεγάλο ενυδρείο με μεγάλα ψαριά. Φανταστείτε μια λίμνη με 10.000 λίτρα να πρέπει να κάνει συχνά αλλαγές νερού γιατί κόστος μιλάμε. Και ότι χάνετε η οποιαδήποτε έννοια λίμνης, pond, δεξαμενής η όπως θέλετε πείτε την. Στην ουσία μιλάμε για ενυδρείο. Κατά τα αλλά μια σωστή λίμνη για κοι δεν πρέπει να έχει λάσπη και φυτά…….. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Αν πρόσεξες είπα πολύ λίγα και για να γίνω ποιο σοφής αυτά ήταν 4. Ο χώρος που μπόρεσαν να γλυτώσουν ήταν τα φυτά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 29-08-10 στις 20:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, όσον αφορά την διατήρηση φυτών στην κυρίως λίμνη με τα κοι και έχοντας ένα μεγάλο κοι >40 εκατοστών. Είμαι σε θέση να πω ότι κανένα φυτό δεν επιβιώνει, γιατί πολύ απλά δεν τα τσιμπάνε μόνο, αλλά τα ξεριζώνουν. Ένας δεύτερος λόγος είνια ότι τα περισσότερα φυτά που έχουμε στα συστήματα μας δεν έχουν καλή γεύση, οπότε τα δαγκώνουν, δεν τα τρώνε και γεμίζουν τη λίμνη με απομεινάρια. Ρώτησε τον Άντρο που ήρθε σπίτι μου αν θες που είδε την κατάσταση, ιδιαίτερα με τις νυμφαίες. Για σκεφτείτε λοιπόν ψάρια μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους να τσιμπολιγάνε οποιονδήποτε φυτό με τόση δύναμη.
Άλλωστε,οι ξένοι όταν μιλάνε και λένε όχι φυτά σε μικρά συστήματα με nishikigoi κάτι γνωρίζουν παραπάνω. Αρχικά, μέχρι και τον περασμένο χρόνο, είχα ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με εσένα. Εφέτος όμως όλα άλλαξαν γιατί βλέπω με τα μάτια μου την καταστροφή. Υπόψην, έχω μόλις ένα μεγάλο κοι. Γιά σκεφτείτε 8 και 10 μεγαλύτερα ψάρια. Παράθεση:
Προσωπικά η συνείδηση μου δεν με αφήνει να ρίξω μικρά κόι σε φράκτες. Παράθεση:
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-08-10 στις 21:23 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η ρίζα των φυτών δεν είναι σε προσβάσημος από τα ψάρια. Το φυτό όμως αναπτύσσετε και καλύπτει όλες της μεριές. Αν φάνε την μεριά που πέφτει στην λίμνη δεν σημαίνει ότι το φυτό εξαφανίζετε με εξαίρεση τα νούφαρα. Όσο για την γεύση ένα από τα φυτά μου τρώγετε από τον άνθρωπο! Είναι αυτό που έχω στον καταρράκτη. Μου το είπε ο Αντρέας που ασχολείται με τα νούφαρα και γενικά με φυτά εδώ και 30 χρόνια. ------------------------- Παράθεση:
Αν το κάνεις να είσαι σίγουρος ότι τα ψάρια που θα ελευθερώσεις θα περνάνε καλύτερα από ότι στην λίμνη σου. Ας ήμαστε ρεαλιστές. Ότι και να κάνουμε με τις λίμνες μας στερούμε το τέλειο για τα ψάρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 29-08-10 στις 21:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και βέβαια γνωρίζω ότι εκεί τα κοι θα έχουν καλύτερη ζωή, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να αλλάξεις τα πάντα. Ένα βιβλίο που διάβαζα στο παρελθόν που ασχολείτω με τους κυπρίνους, έλεγε ότι από την στιημή που μπουν κυπρίνοι σε ένα φυσικό ή τεχνητό βιότοπο, ο μόνος τρόπος να τους ξεφορτωθείς είναι να τον αποξηράνεις εντελώς. Πριν κάνεις μια τέτοια κίνηση, ειδοποίησε τις υπηρεσίες του κράτους αν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί νομίζω ότι είναι παράνομο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν υπάρχουν παντού cyprinus carpio από ότι γνωρίζω. Άλλωστε κυπρινοειδή υπάρχουν και άλλα...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος με πολλα θέματα.... | pavlos_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-01-09 13:56 |
Γενικά για κιχλίδες | KOKOBAS | Malawi | 106 | 29-05-08 11:28 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |
N. Leleupi: γενικά... | John T | Tanganyika | 3 | 27-11-06 11:20 |