|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ελπιζω να καταφερω και εγω κατι τετοιο καποια μερα.....μπραβο πολυ ωραια δουλεια!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σημερα το πρωι που πηγα και ειδα την λιμνη μου ηταν καθαρη! γιατι; απο την μια μερα στην αλλη; Το πρασινο νερο αποχωρει!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όπως και να' χει, μετά και την επαναδραστηριοποίησή μου, θα ήθελα και εγώ να πω δυο κουβέντες, όσον αφορά τη λίμνη σου που έχεις κάνει. Πρώτον, όπως είναι τη δεδομένη στιγμή, χρειάζεσαι άμεσα φίλτρο και μάλιστα βαρβάτο. Η δε κυκλοφορία του νερού σου είναι πολύ χαμηλή. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις πέρα το φίλτρο, μπορείς να το πράξεις, αλλά πρέπει συνάμα και να καλύψεις τουλάχιστον το 70-80% του νερού με φυτά. Είτε μιλάμε για νούφαρα, είτε για φυτά που θα καλύψουν τα περιτοιχώματα γύρω-γύρω. Αυτό που βλέπω όμως τώρα, είναι ότι δεν καλύπτεσαι.
|
||||
|
||||
![]()
εχεις απολυτο δικαιο! θελω πολα φυτα! εχω βαλει και περιμενω πως και πως να μεγαλοσουν! Και αλλες φωτογραφειες με την κθαροτητα του νερου
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Αποστόλη. Σιγά σιγά ο παράδεισος σου μεγαλώνει και ομορφαίνει.
Το ότι το νερό άρχισε να καθαρίζει οφείλετε στην βιολογία που αναπτύσσεται στην λίμνη σου και στο ότι (την αφίσες ήσυχη). ¶ντε να δεις και καμιά γέννα από τα ψάρια σου…… |
|
||||
|
||||
![]()
σημερα Γιαννο ειναι ποιο καθαρη! Φαινεται και το προτελευταιο επιπεδο της λιμνης!
|
|
||||
|
||||
![]()
πω πω ομορφιες!!!
![]() ζηλευω.....βρε παιδια να κανω μια ερωτηση..... μια λιμνη οπως αυτη...ας πουμε οτι αφηνουμε κατα μερος το κατασκευαστικο κομματι..... τι κοστος συντηρησης ενδεχεται να εχει?? ενα ευρος τιμων?? για νερο αποχλωριωση...δεη κ.τ.λ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αποστόλη δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το νερό σου δεν μου φαίνεται καθαρό.
Φύτεψε όσο ποιο πολλά φυτά μπορείς και άσε την φύση να κάνει την δουλεία της. Τα φίλτρα πάντα βοηθάνε στην βιολογία του νερού. Ο λόγος που τα βάζουμε είναι επειδή θέλουμε να έχουμε πολύ ποιο περισσότερα ψάρια από ότι πρέπει αν έχουμε. Για να έχεις μια ποιο σωστή εικόνα αν το νερό είναι καθαρό πάρε 2 ποτήρια γυάλινα. Γέμισε το ένα με καθαρό νερό βρύσης και το άλλο από την λίμνη σου. Σύγκρινε το χρώμα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό ακριβώς. Μπορεί βέβαια να δημιουργήσουμε μια λίμνη, αποφεύγοντας οποιανδήποτε τεχνητή φίλτρανση, αλλά... Συνήθως όμως σε αυτές τις λίμνες βρίσκουμε πληθώρα φυτών σε όλα τα μήκη, πλάτη, βάθη της λίμνης, αποκλείοντας σημαντική ηλιακή ακτινοβολία. Έχουμε πολύ μεγάλη κυκλοφορία νερού. Η ποσότητα και τα είδη ψαριών είναι πάντα ελεγμένα (αν υπάρχουν). Επιτρέπουμε στη φύση να επιδράσει όπως αυτή γνωρίζει, ανάλογα πάντα να την πανίδα της περιοχής. Οι λίμνες αυτές ονομάζονται (wild life ponds).
|
||||
|
||||
![]()
εχω μια ερωτηση ρε φιλε.....!!!!
τον χειμωνα οταν κανει μειον τι γινετε με την λιμνη......????? γιατι εδω σε μασ κανει -10 για πλακα και λιγο λεω????
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία στο ερώτημα σου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που μέτρησα στην λίμνη μου ήταν +6 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάνεις το βάθος και σε επέκταση την επιφάνεια των τοιχωμάτων της λίμνης φίλους σου. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννο και Βασιλη αυτο το εκανα με το ποτηρι και το κανω συχνα. Το νερο ειναι καθαρο και για αυτο μου εκανε και εντυπωση πως ειναι δυνατον να ειναι καθαρο και να ειναι πρασινο
![]() Τωρα θελω να μου πειτε αν καποιος απο εσας ξερει αυτο το φυτο το βρηκα στη πρωτομαγια σημερα σε ποταμακι μερικα ηταν σε βαθος και αλλα οχι! Υ.Σ τωρα που σας γραφω αυτα μου ηρθε η σκεψη οτι τελικα ολα ειναι μια παρατηρηση και απο κει που ημουν ασχετος σιγα σιγα κατι κανω ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αφού έκανες το τεστ με τα ποτήρια τότε οι φωτογραφίες αδικούν την καθαρότητα του νερού σου. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο για τα πετρώματα. Και εγώ είμαι της γνώμης ότι οτιδήποτε πορώδες που βρίσκεται στην λίμνη λειτουργεί σαν φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Ιππουρίδες στην πιο επίσημη γλώσσα...! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ιππουρίδες .... νομίζω άλλο φυτό λέμε ιππουρίδες, αλλά δεν επιμένω! Έχουμε και διαφορές από περιοχή σε περιοχή!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ένα σκέτο κλαδί που μοιάζει με κλαδί πεύκου. Αν φουντώσει πολύ και ενοχλεί κάπου απλά κόψε το κομμάτι που δεν θέλεις. Δεν καταστρέφετε το υπόλοιπο φυτό.
Είναι ετήσιο, τουλάχιστον όσο αφορά το υπέργειο τμήμα. Το χειμώνα χάνετε και ξαναβγαίνει την άνοιξη, αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει από σπόρους ή από την ρίζα. Θα δω και θα σου πω. ------------------------- Ναι, τελικά πολλαπλασιάζετε με σπόρους. Αν δεν μπορέσεις να τους μαζέψεις δεν υπάρχει πρόβλημα θα ξαναβρείς στην φύση σε υπερβολικές ποσότητες! Βασίλη είχες δίκιο το λένε Ιππουρίδα, αλογοουρά ( ίδιο το νόημα ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lucy : 04-05-10 στις 09:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια δουλεια δικε μου...
|
|
||||
|
||||
![]()
¶γνωσται αι βουλαί των χρημάτων μου και των εργασιών μου!
![]() (πως γίνεται όλοι να με λένε Λουσάκι δεν μπορώ να καταλάβω! Και μάλιστα άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους!!! Μόνο -ακι δεν είμαι, μάλλον κάτι σε ... -αρα ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Επειδή είσαι πάντα πρόθυμη να βοηθήσεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω Μιχαλε! αγαπω πολυ την Κρητη!!!!!!
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolis veroia : 04-05-10 στις 21:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
θα μπορουσα να εχω και εγω ενα ψυχολογικο προφιλ?? σε πμ παρακαλω...
![]() ![]() λουσΑΚΙ....σε πηρανε χαμπαρι!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |