Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #19  
Παλιά 21-07-09, 22:49
Το avatar του χρήστη Razorblade
Razorblade Ο χρήστης Razorblade δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 13-07-2009
Περιοχή: Γιαννενα
Μηνύματα: 25
Προεπιλογή

Παράθεση:
3ος τρόπος:
Αντί να ρίχνουμε καθημερινά συγκεκριμένες ποσότητες αμμωνίας στο νερό και να μετράμε συνεχώς αποτελέσματα (πράγμα που καταντάει τρομερά βαρετό), εδώ ρίχνουμε απλώς μια φορά μια σχετικά μεγάλη ποσότητα αμμωνίας και περιμένουμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος γι' αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο να περιμένουνε, να μετράνε, να ξαναρίχνουνε αμμωνία και να ξανά-μετράνε και φτου από την αρχή.
Αν δεν έχετε ξαναστρώσει κάποιο ενυδρείο με αμμωνία, θα σας συνιστούσα να μη δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο.

Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουμε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα αμμωνίας (όχι ολόκληρο το μπουκάλι!) στο νερό του ενυδρείου και απλώς περιμένουμε περίπου 2 εβδομάδες κάνοντας τίποτα.
Μόλις περάσουν πάνω-κάτω 2 εβδομάδες κάνουμε ένα τεστ για νιτρικά άλατα. Αν στην ένδειξη του τεστ έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση νιτρικών αλάτων (να έχει βγει εκτός κλίμακος), τότε είμαστε έτοιμοι.
Κάνουμε μια αλλαγή νερού 95% (σχεδόν όλο το νερό για να απαλλαχτούμε από τα νιτρικά άλατα που μετρήσαμε όπως και την αμμωνία και τα νιτρώδη άλατα που θα υπάρχουν ακόμα), ρίχνουμε αντιχλώριο, ξαναγεμίζουμε το ενυδρείο με νερό και ήμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα να βάλουμε ψάρια.
Συνεπως κατα τη διαρκεια του στρωσιματος , μιας που 2-3 βδομαδες δεν θα χρειαζονται μετρησεις κατα τον 3ο τροπο.
-------------------------
Παράθεση:
-Τωρα ας πουμε οτι η διαδικασια κραταει 3 εβδομαδες περιπου.Τον ανθρακα στο φιλτρο να τον αφησω μεχρι τις 2 πρωτες βδομαδες στρωσίματος ?

-Βασικα το ενυδρειο θα φιλοξενησει ένα χρυσόψαρο(οριακα ενα δευτερο),χρειάζεται να προσθέσω τώρα κάποιο άλλο υλικό στο φίλτρο η να το αφήσω για αργότερα ?
Περι αυτων των θεματων πως ακριβως πρεπει να κινηθω ?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Razorblade : 21-07-09 στις 22:49 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 

Tags
60lt, betta, guppy, neon, στρωσιμο αμμωνια


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
CPD στην Κρήτη... gmanes Γλυκό νερό - Γενικά 3 20-05-09 19:32
φωτογραφια στην υπογραφή ; Θανάσης Greek Aquarist's Boards 10 29-06-06 08:09
Όριο στην μεταβολή ΚΗ. safi Γλυκό νερό - Γενικά 28 15-05-06 16:29
ολα τα reef στην πιστα !!!! γαυρος Reef 8 20-04-06 23:16

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:09.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,08995 seconds with 13 queries