|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Μηπως να εβγαζα τις πετρες και να εβαζα εναν ανεμομυλο;
και για φυτα, μονο Potamogeton gayi ; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το δυσκολο ειναι να ραψεις καταλληλα "παρεο" για τους κατοικους....αληθεια τι λες να βαλεις?? γαριδες? η ..τιποτα?
|
|||
|
|||
![]()
Τιποτα ! Σαλιγκαρια ramshorn εβαλα μονο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ακομη πιο δυσκολο να ραψεις κατι....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
malawiwagumi κατι τετοιο μου σκαει οταν το κοιταω! =ρ Πολυ καλο αλεξ ,ισως και με ενα χαλακι απο κατω δεν θα με χαλαγε απλα ετσι ειναι πιο ιδιαιτερο
|
|
||||
|
||||
![]()
πολύ όμρφο Αλέξανδρε, εύγε
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θελω να σηκωσω κι αλλο τις πετρες ωστε να δεσποζουν ακομα κι οταν μεγαλωσει η blyxa. Και τα κοκκινα θα φυγουν καποια στιγμη. Λεω να κρατησω μονο 5 φυτα: blyxa, helferi,eleocharis, riccardia και micranthemoides. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι με αυτην την συνθεση θα πηγαινει περισσοτερο νομιζω σε iwagumi, αν και με την αποψη οτι δεν μπαινουν κοκκινα φυτα σε αυτου στυλ ενυδρεια δεν πολυσυμφωνω..περι ορέξεως παντα! Πω ψήθηκα και εγω τωρα για μεγαλο rescape αλλα απο Σεπτέμβρη τωρα καλοκαιρι που χρονος..
|
|
|||
|
|||
![]()
Tο στυλ αυτου του Aquascape ονομαζεται Ryuboku , ειναι μια νεα σχετικα ταση οπου χρησιμοποιουνται πετρες και ξυλα τα οποια "σβηνουν" σε αμμο η χαλικι που ανακατευεται με φυσικο τροπο, θυμιζοντας οχθη ποταμου.
Υπαρχει και το Mizube στο οποιο χρησιμοποιουνται μονο ξυλα, και φυτα που μπορει να βγαινουν και εξω απο την επιφανεια του νερου. Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μακη το Wabi kusa ειναι τελειως διαφορετικο στυλ. Στην ουσια μοιαζει σαν ενα ρηχο nano paludarium. Εχεις απολυτο δηκιο ειναι υπεροχο ! Δεν μας το εχεις παρουσιασει ομως τελευταια να χαρουν τα ματακια μας..
![]() Μερικες εικονες απο wabi kusa Οι διαφορες αναμεσα στο ryuboku και στο mizube φαινονται σε αυτη την πολωνικη ιστοσελιδα . |
|
||||
|
||||
![]()
wabi kusha στην ουσία είναι το απλό στυλ aquascape όπου αφήνεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της χωρίς να παρεμβαίνεις εσύ με λιπάσματα, διοξείδια, φωτισμούς κτλ. Σύμφωνα με τα στυλ που περιγράφεις το δικό μου είναι περισσότερο στο mizube αλλά όλο αυτόν τον καιρό δεν έχω προσθέσει ούτε μια σταγόνα λίπασμα. Το έχω στο μπαλκόνι με τον ήλιο ως τον βασικό του φωτισμό. Στην αρχή μονάχα που είχαν εμφανιστεί άλγες τρόμαξα κι έριξα excel για μια βδομάδα, αλλά γρήγορα το πήρα απόφαση ότι δεν την παλεύω και το παράτησα. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι μετά από ένα 3μηνο πέρασμα από διάφορες άλγες το ενυδρείο ήρθε στα ίσα του μόνο του. Οι κάτοικοι του είναι 2 ότο και μερικά σαλιγκάρια (συν μερικές γαρίδες που προστέθηκαν πρόσφατα) και έχουν τον ρόλο των αντισθαμιστικών παραγόντων στην άλγη. Κάποια στιγμή θα γίνει και κανονική παρουσίαση όταν αποφασίσω για την διάταξη των ξύλων.
Μέχρι τότε πάρε μια ιδέα... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν κρατηθηκα κι εβαλα λιγη xmas moss για να πρασινισει λιγακι
![]() Η μια blyxa πηγε γωνια πισω. Εβαλα κι αλλα φυτακια, οποτε μαλλον το ονομα "where desert ends", θα πρεπει να συμπληρωθει.. and the jungle begins ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eπανερχομαι με την εξελιξη του pico μου που εγινε ζουγκλιτσα.
ΔΕΝ μου πανε εμενα τελικα τα ιβαγκουμια και τα αφαιρετικα ενυδρεια !! ![]() Ειχε τελειωσει το διοξειδιο για 15 μερες και γεμισα αλγες..το παραμελησα κιολας, οι θερμοκρασια εφτασε και 30 καποια στιγμη, οποτε επομενο ηταν να εμφανιστει bba και πρασινη τριχοειδης. Η οψη του μια εποχη ηταν απελπιστικη και τωρα μετα απο 1 μηνα αφου διορθωθηκαν ολα, η αλγη αρχισε να υποχωρει. Τις πετρες τις χρειαστηκα για να συμπληρωσω το aquascape στο μεγαλο ενυδρειο. Σκεφτομαι να κατσω να σχεδιασω ενα νεο layout και επιτελους να φτιαξω κατι προσεγμενο γι αυτο το ενυδρειακι desk top ωστε να γινει στολιδι. Ελεγα να μην βαλω ζωντανα μεσα αλλα οι γαριδες μπηκαν με την moss και εριξα και 3 γονους (2endler-1 Pseudomugil) για να τα σωσω. Οι red cherry αφου γεννησαν απο 3 εγιναν 17 αλλα τωρα αρχισαν να ψοφανε για λογους και αιτιες που ηξερα και εχω αναφερει συχνα...ΟΧΙ γαριδες σε λιγοτερα απο 24 λιτρα ! Οποτε σε λιγο καιρο θα φυγουν ολα και θα μεινουν μονο τα φυτα. Εχει δρομο ακομα μεχρι να κατασταλαξω τι θα γινει.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφη ζουγκλιτσα - πολυ πιο φυσικη!! Οτι πρεπει για να "ξεχνιεσαι" οταν καθεσαι στον υπολογιστη!!!
|
||||
|
||||
![]()
παρα παρα παρα πολυ ομορφο.....μπραβο!!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το καλύτερο σημείο σε τέτοιες παρουσιάσεις είναι η τελευταία φωτογραφία με το πραγματικό μέγεθος του ενυδρείου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
+++++++1
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μου αρέσει πολυ πω ξεχωρίζει στο χώρο
![]() επίσης μου αρέσει και το πορτατίφ που βοηθάει με επιπλέον φώς ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο!!...
Το ενυδρείο στην τελευταία φοτο δείχνει πιο ωραίο! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω μεινει αφωνος ,ειναι και αυτο αλλα μπορει και να ειναι και το διοξειδιο.Αν θες δοκιμασε και ελενξε το co2 .Για τις γαριδες που ψωφανε.
|
||||
|
||||
![]()
Nice!!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Βρε καλως το Γιωργο ! απο που μας παρακολουθεις βρε...σας βαλανε στην σκοπια internet; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ας το παρουσιασω μια τελευταια φορα και λιγο πριν το ξηλωσω. Ο λογος που το κραταω ακομα ειναι για τα helferi και την eleocharis που τα χρειαζομαι για το μεγαλο ενυδρειο.
Λεω να το στησω με το νεο χρονο σε κατι εντελως διαφορετικο που δεν θα χρειαζεται αλλαγες νερου. Σκεφτομαι να γινει pico vivarium μονο με moss. ![]() Η αναταραξη στην επιφανεια εγινε με καλαμακι του φραπε ..και για backlight χρησιμοποιησα μια grolux T8. Φοντο απο ριζοχαρτο και πισω λευκος τοιχος.. Οι αλγες ειναι επακολουθο της ελλειψης co2 για 1μιση μηνα. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπέροχο και το μικρούλι Αλέξανδρε, τα έχουμε πει και από κοντά. Εγώ έχω ξετρελαθεί με την ανάπτυξη του Pogostemon. Kρίμα που θα το χαλάσεις..
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τι χρησιμοποιησες για το difuser?
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλο Αλεξ.Το pogo παει να βγει απ'εξω!!τεραστιο και με τρελη αναπτυξη απο την τελευταια που το ειχα δει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γυαλινο διαχυτη της aqua medic.
Παράθεση:
![]() To helferi Δημητρη το κλαδεψα και φυτεψα και στην πισω πλευρα. Κοντεψε να αγγιξει την επιφανεια. Και να φανταστεις οτι ξεκινησα με 4-5 φυτακια και τωρα ειναι πανω απο 50 κορυφες ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για την ακριβεια στην αρχη πηγαινε σφαιρα και γεμισε ο τοπος απο δαυτο. Σταματησε ομως να αναπτυσσεται και αρχισε να χαλαει οταν υπηρξε προβλημα με το φως ( παλιες λαμπες, χηλικος σιδηρος που χρωματιζε το νερο, ψηλα φυτα που του εκλεβαν το φως), οποτε καταληγω οτι εχει απαιτησεις σε φως κυριως.
Σε αυτο το 12αρι ενυδρειακι το "χτυπανε" 29watt και αν και δεν υπηρχε co2 και σωστη λιπανση για μεγαλα διαστηματα, τα παει μια χαρα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
15L Iwagumi - υπο κατασκευή | N4505 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 50 | 17-04-09 11:11 |
Iwagumi style | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 21-11-08 03:29 |