|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Βρήκα σε μια λιμνούλα με στάσιμο νερό χρυσόψαρα τα οποία πιθανών να έχουν μεταλαχθεί(έχουν ασπρα και μάυρα μπαλώματα)και μερικά πρέπει να είναι και έτοιμα να γενήσουν!
Θέλω να φτιάξω ένα μικρό ενυδρείο διαστάσεων :πλάτος 50 cm μήκος 15cm και ύψος 20 cm! Είμαι αρχάριος και πρώτη φορά θα ασχοληθώ! Θα το εκτιμούσα για όποια βοήθεια!Πώς θα το φτιάξω?Πώς θα υπολογίσω πόσα λίτρα θα είναι? Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το κάθε χρυσόψαρο σε συνθήκες ενυδρείου χρειάζεται περίπου 40 λίτρα καθαρά νερό. Το ενυδρείο που προτείθεσαι να φτιάξεις είναι υπερβολικά μικρό, τόσο που δεν θα επιβιώσουν. Για να βρεις τα λίτρα ενός ενυδρείου, πολλαπλασιάζεις το ύψος με το πλάτος και το μίκος του. Πόσα χρυσόψαρα έχεις πάρει και πού τα έχεις τώρα? Αν είναι πολλά και τα έχεις έστω και σε κουβά για πολλές ώρες, θα υποφέρουν από ασφυξία λόγω έλληψης οξυγώνου στο νερό και μάλλον θα πεθάνουν. Είναι δραστήρια ψάρια και απαιτούν πολύ οξυγώνο στο νερό. Τί να πώ? Χρειάζεσαι άμεση υποστήριξη αν και νομίζω ότι έπρεπε πρώτα να προετοιμάσεις κάποιο ενυδρείο και τότε να τα έπαιρνες. Θέλεις φίλτρο με έτοιμο βιολογικό υλικό, αεραντλία, αντιχλώριο και φυσικά μεγάλο ενυδρείο. Αν δεν έχεις τα λεφτά για ενυδρείο, υπάρχουν μεγάλες γλάστρες πολλών λίτρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λίγο χρονικό διάστημα.
|
|||
|
|||
![]()
Τα χρυσόψαρα δεν τα πήρα ακόμα.Τα έχω αφήσει στην λιμνούλα μέχρι να φτιάξω το ενυδρειάκι.
Πωσ μπορούν και επιζούν σε μια στατική λίμνούλα!Πρεπει να έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά!Πιστεύω οτι λόγω αυτού δεν θα έχουν πρόβλημα 3 χρυσοψαράκια σε ένα 20αλιτρο ενυδρείο! Με τί υλικό θα κολήσω τα τζάμια μεταξύ τους? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε 20 λιτρα μονο μισο χρυσοψαρο μπορεις να βαλεις. Τα 3 που θελεις θελουν πανω απο 120 λιτρα για να ζησουν ανετα. Σκεψου το καλύτερα η αστα εκει στη λιμνουλα να ζησουν στη φυση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα, όσον αφορά την κατασκευή και συγκόλληση του ενυδρείου, άσε το καλύτερα, γιατί στην αγορά θα βρεις μεγαλύτερα και φθηνότερα ενυδρεία από τα λεφτά που θα επενδύσεις στο βάζο μινιατούρα που προτήθεσαι να κατασκευάσεις. Όσο για την επιμονή για τα 3 χρυσόψαρα σε 20 λίτρα, απλά δεν το ξανασυζητώ καθόλου. ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και μαλλον δεν χάνεισ τον χρόνο σου γιατι αποφάσισα να πάρω ενα έτοιμο γύρω στα 100 λίτρα για να ξεκινήσω!Τελικά δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα το μικρό ενυδρείο!
![]() Δεν ισχύει οτι για κάθε 1 εκατοστό ψαριού αντιστοιχή και 1 λίτρο! ![]() Και πάλι ευχαριστώ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν ισχύει όπως το αντιλαμβάνεσαι, γιατί τα ψάρια αυτά μεγαλώνουν αρκετά.
|
||||
|
||||
![]()
ο κανόνας αυτός μου θυμίζει κάτι από την διαφήμιση για τον "μέσο άνθρωπο"
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπόστρωμα για μικρό ενυδρείο | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-03-08 23:33 |
Συνδιασμός για μικρό ενυδρείο | Emily | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 15-11-07 15:32 |
Μικρά Guppies στο μεγάλο ενυδρείο | dimitrisgiannoulakis | Ζωοτόκα | 2 | 07-03-07 16:03 |
Φυσικά φυτά σε μικρό ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:44 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |