|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Σιγά σιγά, παιδιά ένας ένας…
Να ζητήσω τυπικά συγνώμη από τους φίλους του γλυκού νερού που τους «αναστάτωσα» με τον διάκοσμο του ενυδρείου μου. Αναρωτιέμαι, όταν το 90% των ψαριών του γλυκού νερού προέρχονται πια από τεράστιες μεταλλικές δεξαμενές εκτροφής με ολοκληρωτική απουσία «φυσικού» διακόσμου, πως αυτά γνωρίζουν πως είναι στην φύση για να «ταλαιπωρηθούν» όταν φιλοξενούνται σε ένα εντελώς πιο φιλικό περιβάλλον ασχέτως αν είναι ή όχι τυπολατρικά πιο κοντά στην φύση….Και μη μου πείτε από το DNA τους, θα γελάσω. Χωρίς παρεξήγηση, θα δεχόμουν τις οποιασδήποτε ενστάσεις σας και διαμαρτυρίες αν είχαμε να κάνουμε με ψάρια που προέρχονται από αιχμαλωσία από το φυσικό τους περιβάλλον, όπως θαλασσινά κοραλλιογενή υφάλου, όπου πρέπει να καταβάλλεις την μεγαλύτερη προσπάθεια να τα κάνεις να νιώσουν πιο οικεία αλλιώς μην τα αγοράζεις καθόλου. Εμείς οι άνθρωποι που ζούμε στις τσιμεντένιες πόλεις ζούμε καθημερινά σε επαφή με το πραγματικό φυσικό μας περιβάλλον..? Συγχωρέστε με αλλά θεωρώ τουλάχιστον ουτοπία να προσπαθείς να αντιγράψεις την φύση σε μια γυάλινη δεξαμενή νερού έστω και 1000 λίτρων στο σαλόνι σου, στο υπόγειο του σπιτιού σου, ή όπου αλλού βολεύει τον κάθε χομπίστα. Και λέω χομπίστα όπως είμαστε όλοι, γιατί αν έχεις σπουδάσει Ωκεανολογία, Ιχθυολογία ή κάτι συναφές και ασχολείσαι με αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο τότε δικαιούσαι και με το παραπάνω να είσαι λεπτολόγος και απόλυτος με σοβαρές πιθανότητες να πετύχεις την αντιγραφή της φύσης. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αγαπητό delta66 που με παροτρύνει να γυρίσω σύντομα στο θαλασσινό, απλά μου υπολείπονται άμεσα τουλάχιστον 1300 ¤ για skimmer, δεύτερο φίλτρο κ.α (δαπάνησα ήδη σε 4 μήνες 3700 ¤ για το έπιπλο και το ενυδρείο). Αναφορικά με το ποιος που πρότεινε την όσμωση δεν νομίζω να υπάρχει έμπειρος aquaristas θαλασσινού ενυδρείου που να μην χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου νερό όσμωσης ρυθμισμένο με πρόσθετα για σκληρότητα και αλατότητα. Αντιθέτως έχω δει την πλειονότητα των «επαγγελματιών» που πωλούν ψαράκια να παιδεύονται με συστήματα όσμωσης, σε παροχή νερού ύδρευσης με πίεση 3bar και να απορούν γιατί δεν παράγουν της προκοπής οσμωτικό νερό, αφού τσιγκουνεύονται να αγοράσουν ένα πιεστικό της προκοπής για να δουλεύουν αποτελεσματικά την όσμωση τους στα 6-7 bar. Συγνώμη αν σας κούρασα με την μακρηγορία μου, υπόσχομαι να ξανακάνω post τις φωτογραφίες μου από το «πιστό αντίγραφο υφάλου» (σε διάκοσμο και περιεχόμενο) ενυδρείο μου, το συντομότερο δυνατόν. Να περνάτε καλά και..... χαλαρά ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο αρχάριος!Παρακαλώ βοήθεια! | kalagio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 19-05-08 20:24 |
Χάθηκα στο site. Βοήθεια παρακαλώ!!!! | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 23-06-07 19:18 |
Γειά σας και παρακαλώ βοήθεια | Αθηνά2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 15-06-07 23:58 |
Σωστό ξεκίνημα για αρχάριο - παρακαλώ την γνώμη σας! | jstiva | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-09-06 09:01 |
φυτεμένο ενυδρείο-λίγη βοήθεια παρακαλώ | yannis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 07-10-05 12:04 |