|
|||
|
|||
![]()
Πάσχα δεν θα κάνει ούτε με τα σαλιγκάρια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψάρια ξαναγέννησαν!
Τα κράτησαν τα αυγά 2 μέρες, και μετά σιγα-σιγα τα έφαγαν. Τι διαολο? Συνέχεια αυγά κάνουν (κάθε εβδομάδα) .... αλλα ψάρια δεν βλέπω. Μέσα στο ενυδρείο, υπάρχει μονο το ζευγάρι, 2 kuhlie loach και 2 apple snail. |
|
|||
|
|||
![]()
Κάνε υπομονή και δώσε τους λίγο χρόνο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει να μεγαλώσουν για να καταλάβουν, οτι οι απόγονοι δεν ειναι tetra flakes?
------------------------- Εχω βγαλει συμπέρασμα! Τα ψάρια μου ειναι βλαμμένα! Στις 5 το απόγευμα, γένναγε αυγά επάνω σε μία πέτρα. Αυτη την στιγμή, τα αυγά δεν υπάρχουν. Μάλλον όταν πεινάνε, βγάζουν αυγά και τα κάνουν κολατσό! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 22-11-07 στις 20:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οταν σου λενε να κανεις υπομονη για καποιο λογο θα στο λενε
![]()
"Μη λογομαχήσεις ποτέ με ένα βλάκα.Θα πέσεις στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας ![]() "Το ¶ουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα." ~ Θεοντoρ Αντόρνο |
|
|||
|
|||
![]()
Μπας και ο αρσενικος ειναι τζουφιος???
|
|
|||
|
|||
![]()
Πρεπει να έχουν κάνει και 10 φορες αυγα, και ποτέ ψάρια.
Την 2η προς 3η μερα, αρχιζουν και τσιμπολογανε. Το πρωι δεν υπάρχει αυγό. Αν το θυληκό δεν ασπρίσει, τότε σημαίνει οτι σε 2 μέρες θα ξαναγεννήσει. Αν ασπρίσει, τότε πάμε για 5-6 μέρες μακριά. Τις τελέυταιες 3-4 φορές ο αρσενικός έχει αρχίσει και κάθε φορά .... σκάβει! Εχει σκάψει το μισό ενυδρείο αλλα ψάρια δεν βλέπω πουθενα. Αυτο που ρώτησα απο πάνω, παίζει σαν ενδεχόμενο? Μπας και ο αρσενικος ειναι τζούφιος? Υπάρχει κάποιος που είχε lifalily ? |
|
|||
|
|||
![]()
Πάντα υπάρχει και αυτή η περίπτωση, αλλά αν ήταν ο δικός σου τζούφιος, τα αυγά θα άσπριζαν από τη δεύτερη μέρα. Οπότε μην ανησυχείς και κάνε κι άλλη υπομονή.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και οσο διαβάζω τον Tsami που τα αγόρασε απο το μαγαζί και σε 5 μερες ειχαν κανει ψάρια με την μία! , τόσο μπαρουτιάζω! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν μπορω να πω τι, αλλα κοιταξε το κι αυτο το ενδεχομενο.... |
|
|||
|
|||
![]()
Όταν τα ψάρια σου αρχίζουν και τρώνε τα αυγά, τι χρώμα έχουν πάρει (τα αυγά); Αν είναι άσπρα, σημαίνει ότι δεν είναι γονιμοποιημένα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι σιγουρο οτι εχεις ζευγαρι και οχι δυο θηλυκα?
Μπορει να το αναφερεις πιο πανω και να μην το ειδα βεβαια. Σε μενα παντως τα δυο θηλυκα μονα στο ενυδρειο, εκαναν αυγα μια το ενα και μια το αλλο για καιρο.... |
|
|||
|
|||
![]()
υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να τα τρωνε τα 2 kuhlie loach που εχεις.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτη την φορά δεν μπορούσα να δω καλά, γιατι πήγε και βρήκε πέτρα που ηταν τερμα πισω και δεν ειχα καλη οπτικη επαφη. Τον αρσενικο, τον βλεπω να πηγαινει να σερνετε επάνω στα αυγά, αλλα δεν βλέπω να κάνει δουλειά. ------------------------- Για παραπάνω απο 2μήνες και 10 γέννες? Εντωμεταξύ εμένα κάνει αυγά , μόνο το ένα ψάρι. ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τι να τσεκάρω? Αν δεν πήγαινε καλά κάτι με το νερό, θα έκαναν αυγά? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 06-12-07 στις 11:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ο Τάκης μάλλον εννοεί μήπως είναι πολύ σκληρό το νερό με αποτέλεσμα να μην γονιμοποιούνται τα αυγά.
Τι σκληρότητα μετράς; |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Kh 5
GH 10 Χτες εκανα αλλαγή νερού 40% περίπου. Πριν απο 5 λεπτά μέτρησα. ------------------------- Καμια άποψη? Αυτη την φορά , αργησαν περισσότερο να τα φάνε, αλλα προς το τέλος παρατηρησα οτι ήδη μερικά ειχαν αρχίσει να ασπρίζουν. Φαντάζομαι οτι για να τα φάνε, ολα ασπρίσαν. Κανεναν lifalili βαρβατήλα! έχουμε για δάνεισμα? Ο δικός μας νομίζω οτι βγήκε Μυκονιάτης. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 13-12-07 στις 12:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Η σκληρότητα είναι εντάξει. Θα βοηθούσε αν ήταν λίγο χαμηλότερη αλλά μη σε ανησυχεί αυτό.
Το ότι άσπρισαν κάποια (λίγα) αυγά, δε σημαίνει ότι δεν είχαν γονιμοποιηθεί όλα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον να καθομαι ωρες ατελειωτες απο πανω, φανταζομαι οτι τελικα για να τα φανε ΟΛΑ, σημαινει οτι ολα ασπρισαν. Κατα βάση γίνεται βράδυ η δουλειά. Καμιά άλλη ιδέα? |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι. Δεν μπορείς να το ξέρεις. Μπορεί απλά να είναι ακόμη άπειρα τα ψάρια σου.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν σου φαινεται απιστευτα μεγαλο διαστημα, επι 2 μηνες να γινεται το ιδιο πραγμα, πολλες φορες και 2 φορες την εβδομαδα? |
|
|||
|
|||
![]()
Στο παρελθόν είχα και lifalili και bimaculatus.
Με γέννα ανά 2 εβδομάδες επί 2 μήνες σημαίνει ότι έχουν χάσει 4 γέννες. Δε μου φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο το διάστημα. Γι' αυτό επιμένω και σου λέω περισσότερη υπομονή. Υπάρχουν και πολύ έμπειροι χομπίστες που έχουν δοκιμάσει να αναπαράγουν άλλες "εύκολες" κιχλίδες (όπως Thoricthys meeki) και δεν τα κατάφεραν. Θα βοηθούσε αν έβγαζες μια φωτογραφία των αυγών μετά την εναπόθεσή τους και λίγο πριν φαγωθούν για να δούμε το χρώμα τους. |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι και τα 2 θηλυκά?
Στο αλλο μου ενυδρειο που νομιζα οτι εχω ζευγαρι τελικα ειναι και τα 2 θηλυκα.Και μια γενναει το ενα και μια το αλλο.Και σε 1-2 μερες τα αυγα τρωγονται.Παλιοτερα που ειχα όντως ζευγαρι με την πρωτη γεννα πηρα μικρα. Υπομονη και επιμονη.!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γενναει, τα κραταει 2-3 μέρες, τα τρώει και σε 2-3 μέρες ξανακάνει. Παράθεση:
Σε μερικες μερες θα σου στειλω και φρεσκιες, μια που ειναι παλι ετοιμη η θυληκια να τα βγάλει. |
|
|||
|
|||
![]()
Με κούρασαν αυτά τα ψάρια.
Οποιος ενδιαφέρετε να ασχοληθεί, του τα χαρίζω. |
|
||||
|
||||
![]()
σκεψου το καλα πριν το κανεις...
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαρίζετε το ένα Lifalily.
Το άλλο πέθανε. Πριν 2 μερες , σταμάτησε να τρώει, κάθισε νωχελικά στον πάτο, και τελικά σήμερα το βρηκα ανάσκελα και με όλα τα χρωματα που θα μπορούσε να βγάλει επάνω του. Το αλλο ομως, έχει χάσει εντελώς τις πίσω βούλες του, οπότε δεν γνωρίζω αν ειναι το θυληκο ή το αρσενικό. Τι ψάρια μπορώ να βάλω σε ένα ενυδρείο, με άμμο, πέτρες? Θέλω 6-8 ψάρια, με όμορφα χρώματα, που να μου δώσουν και την χαρά καμιάς γέννας. Το ενυδρείο ειναι 120λίτρα. Ακούω απόψεις! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κατά την άποψή μου, προσπαθούσες να ζευγαρώσεις δύο διαφορετικά ψάρια που μοιάζουν πολύ.
το hemichromis bimaculatus (έχει δύο βούλες στα πλευρά και στο κεφάλι). http://www.malawicichlidhomepage.com...ies_jewel.html με το hemichromis lifalili (έχει μια βούλα στο κεφάλι). http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...s_lifalili.htm
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξερω τι ακριβως έφταιγε, αλλα εγώ τα βαρέθηκα.
Τι άλλο μπορώ να βάλω? |
|
|||
|
|||
![]()
Κανείς δεν έχει άποψη? ή απλά με φτύνετε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
set up kribensis + lifalili | chris129 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης | 10 | 11-06-07 08:26 |
hemichromis lifalili | anasios | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 24 | 10-09-06 20:27 |
Γεννα Lifalili | Tricky | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 15 | 09-06-06 09:24 |