|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπών το πρώτο βήμα έγινε , οι πέτρες συλλέχθηκαν σήμερα το πρωί απο παραλία κοντά στο Λαγωνησι και αφού περάσανε το τεστ του aqua-forte της έπλυνα , τώρα για βράσιμο το βλέπω δύσκολο , αν της περιχύσω με καυτό νερό απ τον βραστήρα θα είναι εντάξει?
Τώρα με την άμμο τα βρήκα δύσκολα όλες οι παραλίες από Βάρκιζα μέχρι Ανάβυσσο έχουν ξεβράσει πολύ χαλίκι λεπτό βέβαια αλλά από ότι έχω διαβάσει δεν κάνει για τις Αφρικανές. Μαλών θα πρέπει να πάω στον ΕΡΜΗ να πάρω συσκευασμένη άμμο , ξέρεται αν είναι ανοιχτά Κυριακές ? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε fish_bill,
οι πέτρες στη φωτογραφία φαίνονται λίγο μυτερές στις άκρες τους, εάν είναι έτσι μήπως πληγόσουν τα ψάρια σου (και για να είμαι ειλικρινής δεν μοιάζουν για πέτρες αλλά για «χοντρό» σπαστό λατομιού). Για το βράσιμο… πρέπει να βραστούν! Το ζεστό νερό από βραστήρα δεν αρκεί. Χρησιμοποίησε καμιά παλιά κατσαρόλα ή κάποιο τενεκέ (εγώ έχω καθαρίσει ένα δοχείο για τυρί φέτα και είναι special). Αν είσαι σίγουρος ότι οι πέτρες σου είναι «καθαρές» βράσε για περίπου μισή ώρα… ίσως όμως για σιγουριά να αλλάξεις το νερό και να κάνεις και μια δεύτερη βράση. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχουν και άμμο ποταμίσια και θαλασσινή. Εσύ θες θαλασσινή για να σου κάνει το νεράκι σκληρό. Όσον αφορά τις πέτρες καλό θα ήταν να τις τρόχιζες λίγο για να στρογγυλέψουν οι άκρες ή να κάνεις άλλη μια βόλτα στην θάλλασσα και να βρεις άλλες. (π.χ. μεγάλα βότσαλα στις ίδιες διαστάσεις με αυτές που έχεις τώρα). Μην ξεχάσεις το φελιζόλ για να κάτσουν οι πέτρες. Επίσης, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις πρώτα τις πέτρες και μετά την άμμο. Κατα τα άλλα,υπομονή και περιμένουμε νέα. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιες που είναι πολύ μητέρες εννοείται ότι δεν θα τις βάλω .
Oι πέτρες αυτές είναι από βραχώδη σημείο μετά την τρυπά του Καραμανλη πριν την Αγια Μαρίνα όπου κομμάτια βράχου είχαν πέσει στην θάλασσα και τα κύματα έχουν γλυκάνει τις περισσότερες αιχμηρές γωνίες. Όσων αφορά το φελιζολ εχω προμηθευτεί 2ποντο οικοδομικό φελιζολ αυτό το μπλε ,για την αμμο θα παω μαλλον στον Ερμη να αγοράσω. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά πας.
Άντε, βάλε καμιά φωτό όταν αρχίσεις να στήνεις για να σου πούμε γνώμες για το aquascaping. Καλή συνέχεια. |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα bill
επειδη μενω αγ.μαρινα και ξερω καλα την περιοχη και αμμο εχει και πετρες σε διαφορα χρωματα και σχηματα.χθες μολις εκανα μια γυρα και θα κανω παλι το σκ.κανε μια βολτα στις παραλιες κοντα στο νησακι.το καλο που σου θελω ομως μην παρεις κατι γκριζομπλε που εχω σταμπαρει....... ![]() ![]() καλο κουβαλημα φιλικα μικρος |
|
|||
|
|||
![]()
Και μην τις βρασεις...Λιγο χλωρινη αρκει!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί έκανες τεστ
![]() Μακάρι να έβρισκες ασβεστολιθηκές πέτρες.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους εχθές βρέθηκε ο χρόνος και το ξεκίνησα
![]() ![]() Με την βοήθεια του φίλου μου ![]() ![]() Κατ αρχής στρώσαμε και κολλήσαμε το φελιζολ και μετά μπήκαν πέτρες το χώμα και τα φυτά ( τα φυτά θα μου πείτε ότι είναι πολλά για Malawi ![]() Τώρα ξεκινά η διαδικασία του στρωσίματος ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eρωτησουλες , αποριες | Steve | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 27-07-07 20:05 |