|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΠΣ ! Λες ? Ποσο ειναι η ανωτερη ποσοτητα και περιοδος που αντεχουν? Περιπου. Αν και ηδη τα εχουν δει ολα, μια και αυτη η αλγη τα εχει καλυψει για τα καλα. Εχει τοποθετηθει κυριως περιμετρικα στα φυλλα τους,και αν την τραβηξεις βγαινει συχνα σαν κομματια καφε. Ενω στις ακριες τους κανουν φουντες μακριες! Εχει επεκταθει και πανω στα βραχια ,αλλα εκει ειναι πιο επιπεδος ο σχηματισμος που κανει, ενω επανω στα τζαμια-οπου υπαρχει, ειναι σαν αποικιες μικρες στρογγυλες περιπου 1-1.5 μμ διαμετρου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι είναι η ricia δεν αντέχει καθόλου και η java moss επίσης δύσκολα, αντέχουν π.χ οι ανούμπιες αλλά οχι και υπερβολες.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω εαν ειναι αφελης η ερωτηση αλλα το οξυζενε δεν πειραζει τα ψαρια;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά η λύση για τη άλγη είναι μία και δοκιμασμένη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ταχείας ανάπτυξης!
Η άλγη εμφανίζεται όταν υπάρχουν οι κατάληλες συνθήκες, όπως αυξημένη συγκέντρωση φωσφορικού και νιτρικού άλατος από το βιολογικό φίλτρο, τις τροφές και το νερό τις βρύσης. Επίσης όταν φυτέυεις πρέπει να βγάζεις τα γλαστράκια και το μπαμπάκι γιατί συνήθως έχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών (βασικών και στοιχειωδών) που θα διαλυθούν σιγά σιγά μέσα στο ενυδρείο και απλά προσκαλείς την άλγη... Εγώ όταν πέρνω φυτά, τα πάω σπίτι και πρίν τα φυτέψω στο υπόστρωμα του ενυδρείου βγάζω το γλαστράκι και όλο το μπαμπάκι, καθαρίζω τυχών σάπια φύλλα, ξεπλένω το φυτό με μπόλικο νερό κρύο κάτω απο τη βρύση μετα το ξαναξεπλένω με νερό με υψηλή περιεκτικότητα αντιχλωρίου και τέλος το φυτεύω. |
|
||||
|
||||
![]()
το οξυζενε τελικα δε δουλεψε. λεω να ελατωσω τα φωτα και βλεπουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατρέ διάβασε και εδώ : http://www.greekaquarist.com/vb/show...ighlight=excel
|
||||
|
||||
![]()
Κλείσε την μία λευκή λάμπα , τάιζε όσο τρώγεται σε ένα λεπτό , κάνε εβδομαδιαίες αλλαγές 40% και αν δεν έχεις βάλε ψάρια που τρέφονται με άλγη. Όταν η άλγη υποχωρήσει άναβε σταδιακά και την τέταρτη λάμπα.
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο κανω, εχω κοψει αρκετα το φως,και αλλαγες 40% τη βδομαδα, θα δειχει.
|
||||
|
||||
![]()
Οι αιτίες αυξησης της άλγης είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη περίσσειας θρεπτικών (νιτρικών και φωσφορικών) η υπαρξη επαρκους φωτός για την ανάπτυξη της, η θερμοκρασία (αναγκαιο κακο).
Επομενως η λυση ειναι ο περιορισμός του φωτός (προσοχή γιατα φυτα ομως) και η πιο καλή λυση, συχνές αλλαγες νερού για να μειωθούν τα (αιωρουμενα στην στηλη του νερού) θρεπτικά στο ελαχιστο... εννοειται ο περιορισμός στο ελαχιστο δυνατόν των υπολειματων τροφής |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκιναω θεραπεια με protalon 707. Μεχρι τωρα δεν εχει αποδωσει τιποτα.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο τόσο καιρό και θα συνεχίσεις...
Η bba είναι απ τις πολύ εύκολες άλγες. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι το λες αυτο ? Και ti ειναι το excel που γραφεις νωριτερα ?
|
||||
|
||||
![]()
Βρες ένα μαγαζί που έχει προιόντα της sheachem και ζήτα το.Flourish excel είναι ολόκληρη η ονομασία του.Δες τις οδηγίες που γράφει και βάλε τη διπλή απ τη συνιστώμενη δόση για το ενυδρείο σου.Και λίγο παραπάνω απ τη διπλή να βάλεις θάχεις πιο γρήγορο αποτέλσμα, ότι φυτό είναι να χαλάσει θα χαλάσει με τη διπλή.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να το παρακάνεις.Δεν είναι πάντως αλγοκτόνο, "λίπασμα" είναι και χρησημοποιήται για να παρέχει άνθρακα σε μικρά σχετικά ενυδρεία αντί για τα διάφορα συστήματα CO2.
Το λίγο παραπάνω απ τη διπλή για να μην γίνει παρεξήγηση έχω βάλει 22 καπάκια την πρώτη μέρα και από 5 τις επόμενες αντί για 20 και 4 αντίστοιχα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δείτε εδώ περισσότερα για την "τεχνική" που λέει ο Λεωνίδας.
http://www.plantedtank.net/forums/al...periences.html
|
||||
|
||||
![]()
Ας πει καποιος που το εχει κανει την δοσολογια αλλα και την διαδικασια της αντιμετωπισης της bba με excel.
Δηλαδη ποσοτητα και ποσες μερες, τι αλλαγες νερου ενδιαμεσα κλπ. |
|
||||
|
||||
![]()
το γράφει στην συζήτηση στο παραπάνω λινκ τάκη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο 10 μερες με το excel η BBA εχει γινει ασπρη.
Σταματαμε να ριχνουμε ή συνεχιζουμε κι αλλο? Και αν ναι, ποσο ακομα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δόση που έβαζα ήταν λίγο πάνω απ τη διπλή συνιστώμενη, κάθε μέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
φανταζομαι τις ανουμπιες του τακη...zz top...
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προκειται για ενυδρειο φιλου, που εβαλε υποστρωμα, αλλα οχι αρκετα φυτα, και βρηκε η αλγη φαι και αναπτυχθηκε μια χαρα....
Το ζητουμενο ειναι αν θα πρεπει να σταματησει να ριχνει ή θα χρειαστει να συνεχισει.... |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά Τάκη αν έχει γίνει άσπρη με λίγη βοήθεια (μηχανική) πλέον αφαιρείται με ευκολία, όμως το θέμα είναι να έχουν μπει φυτά π.χ. γρήγορης ανάπτυξης και να μην ξαναβρεί φαί η άλγη διότι θα ξαναβγεί πολύ σύντομα.
Αν συνεχίσει να ρίχνει είναι πιθανόν να εξαφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (ημερών) και μόνη της. Εγώ πάντος στην δική μου περίπτωση την αφαίρεσα μηχανικά και τα ψύγματα που είχαν μείνει εξαφανίστηκαν μάλλον από τα SAE.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια εχω κανει ενα κυκλο θεραπειας με το protalon και τα πραγματα εχουν βελτιωθει αισθητα, χωρις ομως να εχει λυθει το προβλημα,(γυρω στο 30% βελτιωση) σκεφτομαι λοιπον να επαναλαβω τη θεραπεια και παλι.. Εβαλα επισης χρονοδιακοπτη (για σταθερο αναμα και σβησιμο)και δουλευω μονο τις 2 λαμπες απο τις 4 ενυδρειου, με συνολο φωτισμου 72 watt συν 2 ανακλαστηρες και 12 ωρες. Jwuel 450 vision θυμιζω.
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά μετά από 10 ημέρες χρήση του excel, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Η bba έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ παράλληλα ο υαλοβάμβακας θέλει αντικατάσταση κάθε 2-3 μέρες, γιατί γεμίζει από νεκρή άλγη.
Νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Τα φυτά, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, είναι μια χαρά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη για πουλημα!!!! | Pritanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-05 11:42 |
Phosphates (PO4)- Αλγη | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-03 22:37 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Algae eaters | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:59 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |