|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω φτιαξει ενα φωτιστικο εδω και αρκετο καιρο, δεν το εχω παρουσιασει ομως ακομα, μολις βρω το χρονο θα το κανω, θα συνεισφερω στο θεμα εδω οσο μπορω. Σε τι ενυδρειο το θελεις το φωτιστικο? Δυστυχως τα νουμερα που λενε οτι εχουν οι LEDοταινιες μαλλον δεν ισχυουν. Εδω πηρα LEDοταινια με 18w/m και βγαζει στα 12V σχεδον τα διπλα W ανα μετρο απο οτι θα επρεπε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γνωριζει κανεις απο μονα led 1-3w? Δεν ξερω κατα ποσο ειναι πρακτικα να φτιαξεις φωτιστικο με αυτα και ποσο αποδιδουν
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα 3βατα θα σε δυσκολεψουν στην κατασκευη..πολλες κολλησεις ,πολλοι drivers..Εγω απ τις ταινιες θα προτιμουσα τα 10βατα,ισως σε συνδιασμο με καποια 5βατα..Αν εχεις και λιγο υπομονη να ερθουν θα φτιαξεις καλο φωτιστικο με μικρο κοστος..
|
|||
|
|||
![]()
Απο οσο ξερω βγαινουν 7.2 ή 14.4 w.
|
|
||||
|
||||
![]()
Power led οχι ταινιες..
|
|||
|
|||
![]()
Οκ γιατι για ταινιες γραφεις απο πανω
![]() ------------------------- Απο οτι ειδα ειναι αρκετα οικονομικα και βγαινουν σε ολες τις αποχρωσεις. Σαν αποδοση ειναι πιο δυνατα απο τις ταινιες? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theofilos : 20-11-18 στις 22:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοω οτι απο τις ταινιες προτιμω τα power led..καμια σχεση σε αποδοση ..Επειδη τα εχω δοκιμασει και τα δυο,ταπεινη και προσωπικη αποψη..,οι ταινιες ειναι παντελως ακαταλληλες,τσαμπα κοπος και εξοδα,μονο για κρυφος φωτισμος σε ντουλαπα κανουν..Αν θελεις να σου στειλω λινκ με 5βατα και 10βατα απο ebay που εχω δοκιμασει κα ιαπο Κινα και απο Ευρωπη και απο Ελλαδα..Υπαρχει και ετοιμη συστοιχια customized σε οτι χρωματα θελεις και με φακους 60 ή 120 μοιρες αλλα μονο 3βατα 30 watt συνολο με ψυκτρα..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επειδή έχω φτιάξει και τα δύο συμφωνώ με τα παραπάνω με μία μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση: συγκριτικά τα 10W με τα 3W θερμαίνονται δυσανάλογα πολύ περισσότερο και γι αυτό κατέληξα στα 3W Ενδεικτικά η ψήκτρα με ένα 10W θερμαινόταν περισσότερο απο οσο 14x 3W!!! ![]() Θα ανεβάσω το βράδυ κατασκευή με 3W |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι να ειμαι ειλικρινης προτιμω τα 10βατα..Οντως θερμαινονται περισσοτερο αλλα υπερβολικα μονο αν τα δουλευεις στα ακρα,τα 3βατα δεν χρειαζονται καν ανεμιστηρα ουτε τα 5βατα μονο ψυκτρα.., αλλα η ψυξη ειναι ευκολη ,ενα απ τα λινκ παραπανω ειναι για ψυκτρες.., και επιπλεον η κατασκευη ειναι πιο μαζεμενη και κυριως αφηνει χωρο για μελλοντικες παρεμβασεις,πχ να συμπληρωσεις ενα δυο ακομα, ενω πολλα μικρα πιανουν πολυ χωρο..Στο δικο μου αν δεν ειχα πολλα τροφοδοτικα ηδη και αν δεν ηθελα συνδιασμο χρωματων ,θα χρησιμοποιουσα 20βατα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παλικαρια αναμενουμε τις παρουσιασεις σας με το καλο, για να μαθαινουμε και για να παιρνουμε ιδεες οι υπολοιποι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη εδώ είχε κάνει μία καταπληκτική δουλειά ο Δημήτρης. Βασίστηκα σε αυτήν και με αρκετή βοήθεια και πολύ υπομονή (παραγγελίες εξοπλισμού από ebay, Κίνα) έφτιαξα κάτι αντίστοιχο. Το έχω εφαρμόσει στο ενυδρείο μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Είχα βάλει αρχικά 22 λευκά και 8 με χρώμα (μπλε και full spectrum), σύνολο 30 led των 3w, αργότερα έβαλα άλλα 6 λευκά καθώς είχα περάσει σε σύστημα με CO2. Δημιούργησα 2 κανάλια και έβαλα χωριστά τα λευκά από αυτά με το χρώμα. Τα led κολλήθηκαν σε λαμαρίνα αλουμινίου πάχους 3mm και πίσω από κάθε led έβαλα μία μικρή ψύκτρα. Στο όλο σύστημα προσέθεσα 3 ανεμιστηράκια 50mm (ή 40mm, δεν θυμάμαι...) τα οποία τα δουλεύω στα 6V και είναι πραγματικά αθόρυβα. Τα έχω σε χρονοδιακόπτη όπου λειτουργούν για 15', κλείνουν 30', ανοίγουν 15' κοκ... Σαν αποτέλεσμα έχω να μην ανεβάζει ιδιαίτερα θερμοκρασία το φωτιστικό, έχω μετρήσει μέγιστο 35 βαθμούς. Κάποιες φωτογραφίες που βρήκα από την κατασκευή |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις φωτο. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρείο σου
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευη φωτιστικου τ5 με συστημα ανατολης/δυσης | mathiu | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 39 | 08-12-17 12:51 |
Κατασκευη φωτιστικου λεντ 45Χ3 βατ | rottbea | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 58 | 01-12-17 16:32 |
Κατασκευη led φωτιστικου | clooyn | Φωτισμός | 50 | 08-03-13 00:55 |
κατασκευη φωτιστικου | kostas78 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 32 | 18-12-12 22:05 |
Κατασκευη Φωτιστικου Για Reef Ενυδρειο (και Οχι Μονο) | accnt | Φωτισμός | 21 | 01-08-12 10:11 |