|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Γιώργο, τι νέα φίλε πως πάμε?
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και απο εμένα μετα απο ένα δύσκολο 20ήμερο με αρκετή δουλειά.Στο ενυδρείο οι αλλαγές που είχα ήταν λίγες αλλά πιστεύω για καλό μελλοντικά.
Εστειλα την γαρίδα http://www.liveaquaria.com/product/6...&c=15+2971+698 και έβαλα μία Lysmata wurdemanni την οποία βλέπω μόνο το βράδυ ολη την άλλη μέρα είναι κρυμμένη στον βράχο.Επίσης πήρα και ένα Labroides Dimidiatus.Παμε τώρα στις μετρήσεις που συνεχίζουν να είναι στα ύψη το mg(1500) και το Ca(500). Πριν την αλλαγή μέτρησα στο δοχειο προετοιμασίας και ήταν το mg(1260) Ca(460). Χθεσινες μετρήσεις: Sg:1026 Kh:6,7 dkh Ph:7,7 Ca:500 ppm Mg:1500ppm No3: 10mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm (salifert) Nh3:0mg/l |
|
|||
|
|||
![]()
Είχες κάνει χρήση κάποιου προϊόν για ασβέστιο;
|
|
|||
|
|||
![]()
Τίποτα Σάκη πριν κανα 3μηνο είχα προσθέσει μόνο μαγνησιο.Απο τότε που πήγα σε tropic marin pro reef άρχισαν την ανηφόρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο.....
Θυμασαι τι ωρα μετράς το πχ....εισαι οριακά! Καλό ειναι να μπουσταρεις λιγο το ενυδρείο με κοράλλια για να ξεκινήσουν και οι καταναλώσεις σου! Να σου ζήσουν τα ζωντανά που έβαλες, καμια φωτο να χαζεψουμε λιγο αν θέλεις και πολύ σωστή επιλογή η απομάκρυνση της μπόξερ! Κάποια στιγμή να δούμε το θεμα με την οξυγόνωση του ενυδρείου σου, γιατι πιστεύω οτι οφείλεται εκει το μόνιμα χαμηλό πχ! Καλη συνεχεια να εχεις..... |
|
|||
|
|||
![]()
ΜΜΕ τι μετράς αλάτοτητα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα ευχαριστώ πολύ Νίκο.Πάντα οι μετρήσεις μου είναι στην μία ώρα πριν σβήσουν τα φώτα.Το ΣΚ θα βγάλω και θα καθαρίσω τελείως το σκιμερ θα ξαναμετρήσω μετά από δυο τρεις μέρες μήπως και έχουμε αποτέλεσμα.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κυανό ειναι Γιώργο!
πείραξες καθόλου τον αραγωνιτη καθόλου? |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι Νίκο,ειχε κάνει βουναλάκια λόγω κυκλοφορητών και με την λαβίδα τον έστρωσα.
Εχω βάλει και τον δεύτερο κυκλοφορητή σε λειτουργία ρίχνω βακτήρια και ταίζω τόσο όσο για να μην μείνει μέσα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ανεβασε και αντλια επ. σε γκάζι......υπομονή θα φύγει, μην το πειράξεις θα κάνει πάπλωμα και θα φύγει φυσικά..... |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερινές μετρήσεις πριν απο την αυριανή αλλαγή νερού.
Sg:1026 Kh:7 dkh Ph:7,4 Ca:480 ppm Mg:1470ppm No3: 25mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm (salifert) Nh3:0mg/l Πρέπει να πάω σε αναζήτηση κοραλλιών ώστε να αρχίσουν οι καταναλώσεις.Όσοι συνχομπίστες πουλάν οι χαρίζουν ας επικοινωνήσουν μέσω μηνύματος.Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μήνυμα ελήφθη Γιωργο..... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,μια φωτογραφία από την ανεμώνη μου η οποία βλέπω την τις τελευταίες μέρες το απολαμβάνει και έχει πιάσει τον τριπλάσιο χώρο επάνω στον βράχο.
![]() Σημερινές μετρήσεις: Sg:1026 Kh:7,2 dkh Ph:8 Ca:440 ppm Mg:1410ppm No3: 10mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm (salifert) Nh3:0mg/l Μέτρησα και την όσμωση με το tds και βρήκα 16ppm πάμε καλά ή είναι πολύ? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κυανό είναι Γιώργο!
|
|
|||
|
|||
![]()
Κλασικό φαινόμενο κυανο.
1.Ανισορροπία θρεπτικών 2.Κυκλοφορία 3.Λάθος τάισμα Μερικές αιτίες που μπορεί να κάνει εμφάνιση |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Sg:1026 Kh:8 dkh Ph:8,1 Ca:460 ppm Mg:1500++ppm Μη μετρήσιμα No3: 5mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm (salifert) Nh3:0mg/l |
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις ένα φωτόμετρο της hanna για φωσφορικα το ultra low για να μετράς πιο σωστά φωσφορικα .
Έτσι θα βλέπεις την αναλογία σου με τα νιτρικά και θα φαίνετε αν έχεις ανισορροπία . |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο, τι νεα φιλαρακι εχουμε;
Τι εκανες με το κυανό, σε τι φαση βρίσκεται; |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα Νικο,με το κυανο στον αραγωνιτη ξεμπέρδεψα αλλα εχω ακομη επανω στον βράχο.Προσθετω βακτήρια εχω αυξησει ροη και αλλαξα αντιφως και άνθρακα.Ειμαι σε αναζήτηση φωτομετρου οπως ειπε και ο Σάκης μηπως και εχουμε εναν μπουσουλα με τα θρεπτικά. Σε καποια σημεια στον βραχο ειχα πρασινη αλγη(σαν μαλλιά) η οποια βλέπω εξαπλώνεται τελευταία και στον αραγωνιτη.Γενικα υπαρχει μια απογοήτευση αλλα δεν το βαζω κατω.
|
|
||||
|
||||
![]()
κρατα γερα φιλαρακι
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απογοήτευση γιατί; Δεν υπάρχει λόγος, κάνα δυο αλγοφαγα ψάρια και μερικά σαλιγκάρια και θα στρώσει.
Τόσο απλά, το tds στην όσμωση είναι πολύ ..
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
3 Trochus Histrio 3 Nassarius 3 Hermit Crab και μία σαλιάρα. Απο θέμα κυανού καθάρισα αλλά αυτή η πράσινη αλγη σαν φύκι δεν λέει να φύγει ίσα ίσα που πολλαπλασιάζεται.Σήμερα έκανα αλλαγή νερού 40% και σιφωνάρισα ότι μπορούσα απο τον βυθό και τον βράχο.Απο αλγοφάγα μικρόψαρα έχετε τίποτα κατα νού να μου προτείνεται? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γωργαρα μου......
τι νέα φιλαρακι πως πάει ο ύφαλος? υπομονή να κάνεις με τις αλγες, θα ξεραθούν και θα φύγουν..... από μέτρηση σε tds που βρισκόμαστε, φωσφορικά επίσης τι μετράς? |
|
|||
|
|||
![]() ![]() img upload No3: ![]() img upload Τα σχόλια σας παρακαλώ!! Εν το μεταξύ βλέπω οτι έχουν χαθεί αρκετά μηνύματα απο εδώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκίνα Γιώργο καμια μεγάλη αλλαγή. Είσαι πάνω από 50 νιτρικά. Πρώτο σου μέλημα να ρίξεις τα νιτρικά από χθές.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εκανα μια μεγάλη αλλαγή και μέσα στο Σκ ακόμη μία.Βλέπω πάντως οτι ο βράχος άρχισε να καθαρίζει σε πολλά σημεία του απο την άλγη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο.....
Με ποιον τροπο μετράς φωσφορικά; Ότι σου ειπε και ο Δημήτρης, εισαι αρκετά ψηλά... Απο ταισματα τι δουλεύεις και καθε ποτε ρίχνεις; Δυνάμωσε και το σκίμμερ ... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στην αλλαγή νερού προσθέτω βακτήρια με αναλογία της εταιρίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |