|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αντεχει τη θερμοκρασια?
|
|||
|
|||
![]()
Το εχω βαλει διπλα σ εξατμηση μηχανής.οποτε υπολογιζω πως Ναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι αυτοκολητο τυπου καρμπον αλλα καθρεπτης που το βαζεις με θερμοπιστολο?
|
|||
|
|||
![]()
Οχι μονο αυτοκόλλητο.αν θες σου δινω Κ δοκιμαζεις,δεν χανεις τιποτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να εισαι καλα σε ευχαριστω!
|
||||
|
||||
![]()
Κόκκινα led γιατί δεν έχεις βάλει; Επειδή έχεις τα full spectrum;
Και κάτι άλλο (ίσως είναι κοτσάνα), ο αριθμός που γράφουν τα led drivet στην αρχή πχ. 18-30 είναι ο αριθμός των led που μπορείς να συνδέσεις; |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κοκκινα ειναι τα σπεκτρουμ.Για τα ντραιβερ οπως ακριβως το γραφεις.18/30μπορει να οδηγησει απο 18 μεχρι 30 λεντ των 3 βατ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εκτός και αν δεν τα έβαλες όλα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Δημητρη
![]() Ποιες οι εντυπωσεις σου απ τα συγκεκριμενα λεντ μεχρι τωρα;Σε συγκριση με τις Τ5; Στεγανοποιηση εκανες; Εγω ας πουμε που καιω γυρω στα 90w/ωρα στο δικο μου με 2 Τ5, ποση οικονομοια θα μπορουσα να κανω με μια παρομοια κατασκευη λεντ και να χω την ιδια αποδοση σε lumen μπορει να υπολογιστει στο περιπου;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραια Δημητρη,ευχαριστω!
Λεω να ασχοληθω κι εγω απο χειμωνα με παρομοια κατασκευη..η στεγανοτητα το δυσκολο κομματι..ντιμαρονται τα συγκεκριμενα λεντακια με αυτον τον controler; http://www.ebay.com/itm/20A-Programm...19.m1438.l2649
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία δουλειά Δημήτρη, μπράβο.
Κάποιες ερωτήσεις... - σε τι ενυδρείο έχει μπει το φωτιστικό, τι διαστάσεις έχει η γυάλα; - έχεις βάλει 30 λευκά led (6500-7000K και 10000Κ) και 15 μπλε/κόκκινα. Είσαι ευχαριστημένος με αυτή την αναλογία σε ότι αφορά το φως που βγάζει ή θα άλλαζες κάτι; - μπορείς να βάλεις κάποιες φωτογραφίες του ενυδρείου με το φωτιστικό να δούμε το αποτέλεσμα; Όπως καταλαβαίνεις με ενδιαφέρει η κατασκευή σου και μάλλον θα το προσπαθήσω και εγώ ![]() ================================================== =========== Βλέπω επίσης οτι στα link που δίνεις τα power led ζητάνε 700mA αλλά οι drivers είναι στα 600mA. Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτό ή δεν επηρεάζει? |
|
||||
|
||||
![]()
Με ενδιαφερουν και εμένα οι προηγούμενες ερωτήσεις.
Επίσης επειδή είμαι άσχετος με led, μπορούν να ντιμαριστούν με κάποιον συγκεκριμένο driver ή δεν κάνουν αυτά τα led για ντιμάρισμα και χρειάζονται άλλα; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχετικα με την αναλογια λευκων μπλε κοκκινων ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
|
||||
|
||||
![]()
Τα λεντ κανουν απλα πρεπει να βαλεις ντραιβερ που να ντιμαριστουν.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, ευχαριστώ!
Σχετικά με την κατανάλωση που ρωτάει ο manos3 πιο πάνω; Επίσης αν σου είναι εύκολο μερικές φώτο του ενυδρείου να το δούμε σαν σύνολο. |
|
||||
|
||||
![]()
Για ένα τέτοιο φωτιστικό με έχει μπριζώσει ο Δημήτρης,
και κάποια στιγμή σκέφτομαι να φτιάξω ένα παρόμοιο αλλά όχι με αυτού του είδους τροφοδοτικά. Σκέφτομαι να συνδέσω εν σειρά από 4 Led σε τροφοδοτικό από υπολογιστή και μετά να βάλω τον κλασικό κοντρόλερ που είναι 12βολτος. Θεωρώ πως έτσι είναι εφικτό και εύκολο το ντιμάρισμα
|
||||
|
||||
![]()
Το τροφοδοτικό από pc νομίζω ξεκινάει από 5v.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα 12v θα χρησιμοποιήσω μόνο
|
||||
|
||||
![]()
Μα τα led γράφουν 3.2-3.8v εκτός και αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Επίσης άλλη ερώτηση: Ανάβεις 2 σειρές των 15 λευκών led η κάθε μία, σύνολο 30 λευκά led. Στην λίστα με τα πράγματα, αναφέρεις ότι έχεις αγοράσει 20 high power led 6500-7000k. Αν υποθέσουμε ότι έχεις βάλει και τα λευκά των 10.000k θα έπρεπε να ήταν 25. Τι χάνω (εκτός από το μέρισμα) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα λευκα ειναι 2 σειρες με 15 η καθε μια.Οσα μπορει να τρεξει το ντραιβ.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ήταν μπλε ή κόκκινος ναι, βοηθάει στη φωτοσύνθεση
![]() Σοβαρά τώρα, προσπαθώ να τα υπολογίσω να παραγγείλω να φτιάξω ένα να το συνδέσω με τον arduino. Edit: οκ το είδα, ευχαριστώ και πάλι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν τα συνδέσεις εν σειρά ανα 4 είναι 4 Χ 3,2 έως 4 Χ 3,8 = 12,8 έως 15,2 Τα τροφοδοτικά των PC βγάζουν 12+ και έτσι τα led θα λειτουργούν κάτι λιγότερο από το 100% θεωρώ πως ίσως είναι καλύτερα για να μην είναι συνέχεια στα όρια τους
|
||||
|
||||
![]()
Συνολο 3 σειρων απο 15 η καθε μια.τα ντραιβ μπορουν να τρεχουν το πρωτο 30 λεντ και το δευτερο 18 εχω βαλει 15.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τς τς γέρασα μαλλον και δεν θυμαμαι καλα.. ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη τοση μεγαλη διαφορα στα φυτα? Σε ποια? Για βαλε καμια φωτο το ενυδρειο.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να έχει ίδια κατανάλωση με πριν αλλά πιο έντονο φωτισμό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη led φωτιστικου | clooyn | Φωτισμός | 50 | 08-03-13 00:55 |
κατασκευη φωτιστικου | kostas78 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 32 | 18-12-12 22:05 |
Κατασκευη Φωτιστικου Για Reef Ενυδρειο (και Οχι Μονο) | accnt | Φωτισμός | 21 | 01-08-12 10:11 |
Κατασκευη προγραμματιζομενου φωτιστικου LED για ενυδρεια με φυτα | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 19-11-09 09:56 |