Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #4  
Παλιά 17-08-10, 14:12
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Αχ αυτές οι γυναίκες! Κοίτα, το μέγεθος είναι πρόβλημα ακόμα και αν δεν το βλέπεις τώρα, για πολλούς λόγους. Ένα βασικό ζήτημα στα ζωοτόκα είναι να κρατιούνται σε χαρεμάκι (δηλαδή ανά 1 αρσενικό 3 θηλυκά), ώστε να μην τα ξεπατώνουν οι αρσενικοί στο κυνήγι για το ζευγάρωμα. Αυτή τη στιγμή έχεις ένα ενυδρείο που με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς ένα ψαράκι και μάλιστα έχεις ψάρια που θα αρχίσουν να γεννοβολάνε και ο χώρος δε θα τους φτάνει για να αναπτυχθούν σωστά και πιθανόν να μην επαρκεί καν το φίλτρο σου. Αν μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο π.χ. ένα 60λιτρο το λιγότερο άμεσα θα μπορέσεις να τα κρατήσεις, αλλιώς θα δυσκολευτείς και άμα έχεις απώλειες θα τρως τη στεναχώρια και θα χάνεις λεφτά για να διορθώνεις τα προβλήματα με λάθος κινήσεις που πιθανόν θα σου προτείνουν σε μαγαζιά.

Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις αυτή τη στιγμή το πώς λειτουργεί ένα ενυδρείο άρχισε να διαβάζεις το υπομνήματα των αρχαρίων για να μπεις στο κλίμα. Ίσως ενημερώσεις και τον κουμπάρο σου, γιατί οι γνώσεις που είναι μαζεμένες εδώ μέσα αρκούν για να κάνεις το καλύτερο δυνατό, χωρίς να ψάχνεσαι έτσι γενικά και αόριστα!

Τα πιο βασικά που πρέπει να ξέρεις απέξω κι ανακατωτά είναι αυτά:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41148

Αλλά να τα διαβάσεις όλα τα υπομνήματα! Ακόμα και το στρώσιμο χωρίς ψάρια, για να καταλάβεις καλύτερα τον κύκλο του αζώτου, κι ας μη σε αφορά πια, μια και έχεις ψάρια ήδη.

Εάν απλά έβαλες ψάρια και άνοιξες το φίλτρο τότε δεν έχεις στρωμένο φίλτρο και τα επίπεδα αμμωνίας θα ανέβουν επικίνδυνα στο ενυδρείο σου και θα αρχίσεις γρήγορα να χάνεις ψάρια. Σε αυτή την περίπτωση βάλε γρήγορα μια αγγελία για μπόλι (και διάβασε και τι είναι!).

Εγώ στη θέση σου (και καταχρηστικά) θα έδινα πίσω τα περισσότερα ψαράκια και θα κρατούσα το πολύ ένα χαρεμάκι. Και πάλι συμβιβασμός είναι σε αυτά τα λίτρα, αλλά δε θέλω να σε απογοητεύσω πολύ! Δηλαδή άμα σου γράψουν να τα δώσεις όλα πίσω μην το θεωρήσεις υπερβολή!
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέοι πλακάτ...! Maverick Bettas 12 10-02-11 17:27
Anatome helena οι νέοι κάτοικοι alkis13 Σαλιγκάρια 5 01-03-10 21:02
Ψάχνω πατέντα για προσθήκη φωτισμού σε 20άρι ενυδρείο Αστέριος Μπαζάνης Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα 7 11-04-09 07:51
Νέοι στο σπορ -συμβουλές? Fleur Αρχάριοι γλυκού νερού 2 01-02-08 23:42
Νέοι κάτοικοι ενυδρείου; Vasilizzz Γλυκό νερό - Γενικά 38 15-09-07 00:06

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:05.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05969 seconds with 13 queries