Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #11  
Παλιά 26-06-10, 13:33
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 23-05-2007
Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Μηνύματα: 686
Προεπιλογή

Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση μήπως καταφέρω και ηρεμήσουμε όλοι.

Η βασική μας διαφωνία με τον in the pond είναι.

  • Η οξυγονώσει
  • Από πού αντλούμε το νερό προς τα φίλτρα
  • Τα πόσα ΚΟΙ μπορούμε να βάλουμε σε μια λίμνη
  • Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι.
  • Τα ψάρια μου υποφέρουν.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να μιλήσουμε για την οξυγόνωση.
Από την στιγμή που το νερό κινείτε σε καταρράκτη η ρυάκι η που δίποτε αλλού έρχεται σε τριβή (και μιλάω αυτό να γίνεται στην επιφάνια όπου ύπαρχοι αέρας, οξυγόνο) δημιουργείτε οξυγόνο. Τώρα αν αυτό το οξυγόνο είναι αρκετό για την αναλογία τον ψαριών μας είναι κάτι που μπορούμε να μετρήσουμε με τεστ.
Προσωπικά επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχει επιστημονικά κάτι που να μιλάει για την σωστή ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται τα ψάρια γενικά προτιμώ να παρατηρώ την συμπεριφορά τους και να πράττω ανάλογα. Ψάρι που έχει έλλειψη οξυγόνου είναι στην επιφάνια και ανοιγοκλείνει το στόμα του προσπαθώντας να αναπνεύσει. Ψάρι που δεν έχει κατάλληλη οξυγόνωση πεθαίνει.
Το πόσο οξυγόνο χρειαζόμαστε σε μια λίμνη εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. Όπως.
  • Λίτρα λίμνης
  • πόσα ψάρια έχουμε
  • πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια που έχουμε
  • Την κυκλοφορία του νερού (όσο ποιο βαθιά είναι η λίμνη μας τόσο ποιο πολλή κυκλοφορία χρειαζόμαστε)
  • Αν έχουμε φυτά που την μέρα απελευθερώνουν οξυγόνο.
Και πολλά άλλα. Αυτά θεωρώ πως είναι τα σημαντικά. Για αυτούς όλους του λόγους που αναφέρω θεωρώ ότι παρατηρώντας την συμπεριφορά στα ψάρια μας μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλή συμπέρασμα.

Από πού αντλούμε νερό προς τα φίλτρα.

Ανάλογα και πάλη από το βάθος που έχουμε πρέπει να δούμε αν το νερό μας μένη καθαρό. Αν το βάθος είναι πολύ τότε η άντληση του νερού από τον πυθμένα θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Στην δικά μου περίπτωση το μέγιστο βάθος είναι 90 εκατοστά και ο ροή του νερού μου 14,000 λίτρα / ώρα που δεν χρειάζεται να αντλώ το νερό από τον πυθμένα της λίμνης. Το να αντλείς το νερό από τον πυθμένα έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι καθαρότερο πυθμένα.
Τα μειονεκτήματα είναι μπούκωμα της αντλίας αναλόγως φυσικά και του τη έχεις γύρο από την λίμνη. Αν έχεις δέντρα που συχνά ρίχνουν τα φύλλα τους. Αν δεν έχεις δέντρα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα μπουκώματος. Το μπούκωμα ώμος είναι και πάλη σχετικό αναλόγως του σχεδιασμού της απορρόφησης. Αν υπάρχει προ φίλτρο πριν την αντλία τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φύλλα θα καταλήξουν σε αυτό και η φτερωτή στην αντλία μας θα είναι καθαρή. Σε αυτό το προ φίλτρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβιώσει και γόνος που είναι βέβαιον ότι θα απορροφηθεί από το σύστημα αυτό. Το σύστημα αυτό θα το εφαρμόσει ο ¶ντρας χωρίς προ φίλτρο και είμαι βέβαιος ότι θα μπουκώνει. ¶λλο μειονέκτημα χωρίς προ φίλτρο είναι ότι μικρά ψάρια θα γίνονται κιμάς περνώντας από την φτερωτή της αντλίας.
Εγώ προτίμησα την υπερχείλιση όπου στην είσοδο έχω ένα καλαθάκι που μαζεύονται τα φύλλα και κάτω από αυτό έχω τούλι για να μαζεύω της ποιο μικρές ακαθαρσίες. Και να σκεφτείτε ότι κάθε 2-3 μίνες πρέπει να καθαρίσω την φτερωτή από σαλιγκάρια που μου μειώνουν την ροΐ. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο τα αυγά τον σαλιγκαριών περνάνε μέσα από το τούλι μεγαλώνουν ναι κάθονται στην είσοδο της φτερωτής με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του νερού!

Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι

Τα φυτά σίγουρα περιορίζουν το διαθέσιμο χώρο στην λίμνη μας. Τα πλεονεκτήματα ώμος είναι πολύ ποιο περισσότερα από αυτό το μειονέκτημα όπως.
  • Φυσική ομορφιά που μπορεί να σου προφέρει ένα φυτό η ένα λουλούδι από ένα νούφαρο.
  • Φύλτρανση του νερού μειώνοντας (για να μην πω εξαφανίζοντας τα ΝΟ3)
  • Κρυψώνες για τους γόνους.

Αλλά και εδώ πάλι είναι θέμα γούστου το πώς θέλει ο κάθε ένας να βλέπει την λίμνη του. Έχω φέρει πολλές φορές το παράδειγμα μιας λίμνης 20,000 λίτρων με 5,000 λίτρα να καλύπτονται από φυτά και μιας λίμνης 15,000 χωρίς φυτά. Και ρώτησα την διαφορά αλλά κανείς δεν απάντησε για τους λόγους που έγραψα σε περασμένες μου δημοσιεύσεις. Και αφού μέχρι τώρα δεν πήρα απάντηση θα πω την δικιά μου.
Πού ποιο καλά η λίμνη με τα φυτά αφού πετυχαίνεις και οξυγονώσει, ομορφιά και κρυψώνες για τους γόνους και ο ελεύθερος χώρος που μένει για τα ψάρια είναι ακριβός ο ίδιος με αυτήν τον 15,000 λίτρων!


Τα ψάρια μου υποφέρουν.

Μια υπερβολική και αβάσιμη τοποθέτηση από τον in the pont. Χωρίς να έχει δει ποτέ την λίμνη μου από κοντά. Το αν τα ψάρια μου υποφέρουν φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που κατά καιρούς ανεβάζω εδώ. Το ότι έχω πολλά ψάρια δεν ισχύ. Θα ίσχυε αν τα ψάρια ήτανε πολύ ποιο μεγάλα από ότι είναι τώρα.
Αν πάρουμε το τελικό μέγεθος αυτών τον ψαριών όχι είναι πολλά αλλά υπερβολικά!
Είναι σαν να λέμε δεν μπορείς να έχεις 2,000 νεογέννητα σε ένα 500αρι ενυδρείο.
Το είπα και το λέω ξανά και τώρα. Μεγαλώνοντας τα ψάρια μου θα αφαιρώ ανάλογα για να κρατήσω την μέγιστη ποσότητα που μπορώ. Όλα είναι θέμα μεγέθους. Επίσης γνωρίζω ότι συνδεόμαστε και τα ψάρια δύσκολα τα δίνουμε αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορώ να φαντασθώ την λίμνη μου με 8 ΚΟΙ με μέγεθος που έχουν τώρα.
Καταλήγουμε ότι όλα είναι σχετικά.
Το τη (τσαντήξει, θυμώνει ο όπως αλλιώς θέλετε πέστε το) από της τοποθετήσεις του in the pond είναι ότι αυτά όλα που λέει είναι εντελώς θεωρητικά, πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ. Ποια η εμπειρία του, σε όλα αυτά που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους?

Ααααα και κάτι άλλο.
Θέλω από τον Ηλία να μας πει ποιες είναι οι υποδείξεις οι δικές μου που οδήγησαν τα ψάρια του στον θάνατο.
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. pani Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 3 04-09-06 12:20
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε george Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 34 31-05-06 08:37

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:39.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,39771 seconds with 14 queries