|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οταν η αλγη πεθανει ειτε απο uv ειτε απο καποιου ειδους σκεβασμα οντως η νεκρη αλγη θα κατσει κατω στο βυθο...... Εαν ομως η λιμνη εχει bottom drain η βυθιζομενη αντλια/αντλιες σε συνδιασμο με αεραντλια δεν θα μεινει τιποτα στον πατο αφου ολα τα αποβλητα θα τα μαζεψουν τα πιο πανω και θα καταληξουν στα φιλτρα..... Μετα ενα καθαρισμα των φιλτρων και ξεμπερδεψες. Εαν ομως δεν εχεις τα πιο πανω ή δεν αντλεις το νερο απο το βαθος τοτε θα μεινουν ολα κατω και οπως καταλαβαινεις θα υπαρξει προβλημα. Τις τελευταιες 2 εβδομαδες εχω βαλει στην λιμνη air deffuser απο το οποιο μεχρι τωρα εχω δει τεραστιες αλλαγες προς το καλυτερο μεσα στη λιμνη... Δεν θα αναφερθω για τη συμπεριφορα των ψαριων απλα να πω, οτι πεσει μεσα στη λιμνη δεν υπαρχει περιπτωση να κατσει στον πατο γιατι πολυ απλα ο τροπος που δουλευει το air deffuser σπρωχνει οτιδηποτε αποβλητο προς τις αντλιες και αυτες με τη σειρα τους τις στελνουν στα φιλτρα. Οσο για τη λαμπα UV μιας καλης ποιοτητας λαμπα νοουμενου οτι την εχεις αναμενη 24 ωρες το 24ωρο μπορεις να την αλλαξεις σε ενα χρονο. Οσο για τους ωφελιμους μικροοργανισμους που λενε οτι σκοτωνει αυτο μπορει να γινεται αλλα απο την αλλη ξερετε ποσα εκατομμυρια ωφελιμους μικροοργανισμους εχει μια λιμνη????? Η απωλειες ειναι μηδαμινες και αναπληρωνονται. Μιχαλη, ο καθενας κανει οτι νομιζει, διαβαζει και κρινει. Αυτοι που λενε οτι ειναι αχρειαστες και δεν κανουν τιποτα ειναι συνηθως οι αρχαριοι και οι νεοι στο χομπυ που χωρις να ξερουν τις αναλογιες λιτρων, watt βαζουν πιο μικρες λαμπες και τις περισσοτερες φορες δεν βλεπουν καθολου αποτελεσματα. Και η δικη μου UV αυτη τη στιγμη δεν καλυπτει τα λιτρα της λιμνης και παρα το γεγονος αυτο στο μελλον θα βαλω μια πολυ μεγαλυτερη. Και εγω θα μπορουσα να βγαινω και να διαδιδω οτι η UV δεν κανει τιποτα.... Γιατι να το κανω αυτο απο τη στιγμη που διαβαζοντας καποια πραγματα κατεληξα οτι εχω λαθος UV.
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |