Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Διατροφή

Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #7  
Παλιά 15-06-15, 09:49
Το avatar του χρήστη poltre
poltre Ο χρήστης poltre δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-05-2014
Περιοχή: Ζεφύρι Αττική
Μηνύματα: 143
Προεπιλογή

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 καλαμαράκι φρέσκο (μέγεθος 10 εκ. μήκος)
  • 1 κομμάτι μοσχάρι καθαρό κρέας χώρίς λίπος και χωρίς τον υμένα (μέγεθος 5 x 3 x 2 εκ.)
  • 20 περίπου σπυριά αρακά
  • 8 φύλλα μαρούλι καλά πλυμμένο
  • 1 καρότο ξεφλουδισμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης καλά πλυμμένη και ξεσποριασμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο
  • 2 αυγά (κρόκος και ασπράδι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να μήν κουράζω, ισχύουν όλα της αρχικής παρουσίασης. Μόνη παρατήρηση ότι το κρέας και το καλαμαράκι κόπηκαν σχολαστικά με μαγειρικό ψαλίδι σε κομμάτια 1 x 1 εκ. και μπήκαν από την αρχή μαζί με τις φακές και το καρότο για να βράσουν καλά.
Οι λόγοι που επανέρχομαι είναι:
1. Ήθελα να μειώσω τον χρόνο ψησίματος
2. Αντί crisps / flakes ήθελαν να παρασκευάσω pellets / μπιλάκια
Ως εξής: Μόλις βγάλουμε το το μίγμα από το mixer, το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (οι εστία μου με διαβάθμιση μέχρι 9, ήταν στο 7) με ανοιχτό το καπάκι για περίπου 40 λεπτά. Μετά το τέταρτο, με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά το μίγμα. Προσοχή! δεν ξύνουμε το μίγμα που θα πιάσει στο πάτο του σκεύους, διότι αυτό είναι το καμμένο. Όμως, αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργεί μια κρούστα ασφαλείας για το πάνω μέρος που θα συλλέξουμε. Με αυτόν τον τρόπο το υλικό αρχίζει να σβολιάζει, όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο μικρότερα θα γίνονται τα pellet. Η τροφή είναι έτοιμη χωρίς να απαιτείται άλλο ψήσιμο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
1. Ένα μυστικό για αυτούς που επιθυμούν το τέλειο αποτέλεσμα είναι να αδειάσουμε το τελικό προϊον σε χοντρότυπο σουρωτήρι, ώστε θα φύγει το λεπτό υλικό-τρίμματα και θα μείνουν τα ευμεγέθη pellets (χάνοντας βέβαια σημαντική ποσότητα τροφής).
2. Ισχύει η διαδικασία του φούρνου στο σύστημα του αέρα για περισσότερη αφύγρανση, αλλά έτσι αυξάνουμε τον χρόνο, οπότε καλύτερα στην κατάψυξη!!!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  RAW_6915.jpg
Εμφανίσεις:  249
Μέγεθος:  92,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  RAW_6913.jpg
Εμφανίσεις:  241
Μέγεθος:  123,7 KB  
__________________
“Ω απέραντη νοσταλγία για κάτι που πότε δεν ζήσαμε κι όμως αυτό υπήρξε όλη η ζωή μας...” Τάσος Λειβαδίτης
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πάχος του γυαλιού για σπιτικές δεξαμενές panos1gr DIY . Φτιάχτο μόνος σου 4 12-01-12 21:39

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:36.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,11896 seconds with 14 queries