Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #8  
Παλιά 29-06-14, 14:15
DIMITRAMAS Ο χρήστης DIMITRAMAS δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-01-2014
Περιοχή: ΓΕΡΑΚΑΣ
Μηνύματα: 50
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ScorpionGr Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα!!!.. Σημερα ειναι ουσιαστικα η 4 μερα θεραπειας και τα πραγματα δεν τα βλεπω και πολυ καλα, αφου ο ενας ροδοστομος εχει γεμισει ολοσ στιγματα, δεν εχει κουραγιο ουτε να κολυμπησει και το παρασερνουν τα ρευματα, εχει αυξυθει και η αναπνοη του και δεν ακολουθει υπολοιπο κοπαδι!!! Εχθες επειδι εβλεπα οτι μονο η θερμοκρασια δεν αλλαξε κατι προσθεσα 100γρ αλατι το οποιο τα ψαρακι δεν φαινεται να τα επηρεασε τουλαχιστον οπτικα!!! Σας παραθετω και φωτογραφιες απο το ψαρακι!!!
Καλημέρα

Ξεκίνησες με απαιτητικά ψαράκια....εγώ έβαλα νέον και για ροδόστομους από του χρόνου και βλέπουμε. Προσωπική εμπειρία λοιπόν δεν έχω αλλά φίλος-χρόνια χομπίστας μου είχε πει ότι οι ροδόστομοι "στρεσάρονται αρκετά εύκολα" και ότι όταν του εμφάνισαν ick τους είχε στους 30 επί 10ημέρες χωρις καμμιά απώλεια. Από κει και πέρα όλα είναι σχετικά και κάποια λογικό να μην αντέξουν.
Εχοντας κάνει όμως θεραπεία για ick σε ραμιρέζι που είναι πολύ ευαίσθητα ψαράκια...ανεβάζοντας μόνο τη θερμοκρασία σταδιακά στους 30 επί 10ημέρες είχα επιτυχία ως προς το αρσενικό αλλά το θηλυκό αποχρωματίστηκε τελείως. Οταν η θεραπεία ολοκληρώθηκε και το ενυδρείο επέστρεψε στη φυσιολογική του θερμοκρασία, μετά από μία βδομάδα, μέσα σε 3 μέρες έχασα τη θηλυκιά από μήκυτα, είχε στρεσαριστεί τόσο από την άνοδο της θερμοκρασίας που έγινε επιρρεπής στους μύκητες .
Το αποτέλεσμα, κράτα τη θερμοκρασία σταθερή στους 30 για 10μέρες, μη τη διακόψεις για κανέναν λόγο αλλά παράλληλα να παρακολουθείς και το χρώμα των ψαριών σου και φρόντισε να έχεις καλή οξυγόνωση.
Aυτά μπορώ να σου πω με σιγουριά, για περισσότερα ο λόγος στους παλαιότερους.
Ολα καλά να πάνε.
-------------------------
Επίσης, το γεγονός ότι όλα τα ψάρια έχουν ιδανικές συνθήκες ως προς την ποιότητα νερού, αυτό δε σημαίνει ότι με το που τα φέρνουμε σπίτι πρέπει να τα βάζουμε κατευθείαν σε τέτοιες συνθήκες. Δηλ. ένα ψαράκι που ζει ιδανικά σε ένα ph πχ 6,5 αυτό δε σημαίνει ότι με το καλημέρα εμείς πρέπει να το βάλουμε στο 6,5 γιατί πολύ απλά το μαγαζί από όπου το πήραμε το Ph του νερού του δεν ήταν στο 6,5. Κινδυνεύει να πάθει οσμωτικό σοκ! Εχοντας κάνει τεστ σε 3-4 πετσοπ διαπίστωσα ότι το Ph τους είναι γύρω στο 7,2. Τα βάζω λοιπόν σε καραντίνα πρώτα με αυτό το Ph, τα αφήνω στην ησυχία τους για κανά 2 βδομάδες για να δω μη μου βγάλουν αρρώστιες, τα μεταφέρω μαζί με το νερό της καραντίνας στο καινούργιο ενυδρείο με πολύ καλή παράλληλη προσαρμογή και μετά μέρα με τη μέρα ρίχνω σιγά σιγά το Ph.
Συνεπώς μη τρελαίνεσαι ακόμη για το υψηλό Ph σου, μπορεί όμως να τα πήρες από πιο μικρό Ph και το δικό σου να ήταν μεγάλο...έχε το νου σου γενικά το Ph Θέλει προσοχή, όπως επίσης όλοι οι πετσοπάδες από άλλο ενυδρείο βγάζουν τα ψαράκια και από άλλο βάζουν νερό στη σακουλίτσα! Εγώ τους λέω να μου βάζουν νερό από το ενυδρείο που ήταν τα ψάρια για να κάνω τεστ και να δω σε τι συνθήκες ήτανε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITRAMAS : 29-06-14 στις 14:15 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Κατανοωντας και θεραπευοντας την ich/ick η white spot kingrim Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 5 17-06-14 14:59
θύμα white spot? mac32 Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 7 02-05-11 19:44
white spot??? antonis1988 Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 11 15-04-11 10:46
δισκος με white spot(ich) corsar7 Δίσκοι 29 24-03-11 07:57
Damsel white spot AlexandraT Mη Reefsafe 8 06-11-08 19:29

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:45.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,10297 seconds with 14 queries