Καλημερα.
Πηρα οσμωση 4 σταδιων. Για να παρω το νερο που θελω απλα κανω την προσμιξη οπως διαβασα με το "βρωμικο" + καραρο ή απλα χρησιμοποιω το καθαρο κ πχ σκευασμα οπως το Seachem Equilibrium σωστα?
Να προτιμησω την προσμιξη βρωμικου/καθαρου μιας κ θα πεφτουν κιαλλα υγρα λιπασματα αργοτερα ή χρειαζονται ολα? (εννοω κ προσμιξη κ το οποιο σκευασμα κ υγρα λιπασματα αργοτερα σε συνδιασμο?)
Φυτεψα , συνδεσα διοξειδιο με night switch μιας κ ο controller φαινεται να μην εχει γινει calibration σωστα. (εχω 0,6 διαφορα απο τα πεν [εχω 2]).
Φωτοπεριοδο στις 5 ωρες τωρα - με το φωτιστικο στο 65κοκκινο 45 45 τα αλλα δυο..(50%) μηπως να το ριξω κιαλλο για αρχη?
Πεχα στο δικτυο εχω 7.5 , στο ενυδρειο τωρα 6.9. Το υποτρωμα αναφερει οτι ριχνει το ph k to kh κ μαλακωνει το νερο αλλα δεν το περιμενα τοσο αμεσα....
Τα 227 ppm που μετραω αντιστοιχουν σε 12+- dGH αν ο συντελεστης 17.85 ειναι valid ακομα ( λεω ακομα μιας κ βλεπω οτι τα αρθρα που διαβαζω ειναι δεκαετιας κ εχω μια μικρη επιφυλαξη οτι ισως δεν βρηκα τα σωστα

)
οποτε λεω να το ριξω στα μισα τουλαχιστον....(για τα ψαρακια που εγραψα παραπανω)...
Μπολιασα το φιλτρο με σχεδον 0.5λιτ υλικο απο ενυδρειο που τρεχει απο τον δεκεμβριο κ αρχισα ταισμα την ιδια μερα (χθες). Θα ηταν προτιμοτερο να εχω ταισει μερικες μερες πριν φανταζομαι για να εχω καποια αμμωνια ηδη...αλλα μικρο το κακο φανταζομαι σωστα?
Ευχαριστω ξανα προκαταβολικα.