|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας.
έχω παρατηρήσει κάποια παράξενη συμπεριφορά στα ψάρια μου και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Παρατήρησα λοιπόν ότι ενω στο ενυδρείο γενικότερα "κουμάντο" κάνει ο Αρσενικός Afra που έχω (τουλάχιστον αυτό πίστευα) παρατήρησα τα εξής: Όταν ο αρσενικός Protomelas ήθελε να ζευγαρώσει δεν καταλάβαινε τίποτε, τα έπαιρνε όλα στο κυνήγι για να κράτησει χώρο μόνο για αυτόν και τη θηλυκιά. Θεώρησα λογική αυτή τη συμπεριφορά αν κατά τα άλλα είναι πολύ ήρεμο ψάρι. Παρατήρησα όμως τώρα τελευταία, ότι όταν τα φώτα είναι σβηστά και υπάρχει μόνο το φως της ημέρας που μπαίνει από το παράθυρο, ότι κάποια από τα ψάρια είναι πιο επιθετικά προς κάποια άλλα σε σχέση με την περίοδο που ανάβουν τα φώτα στο ενυδρείο, όπου εκεί μπορεί να γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή αυτά που κυνηγούσαν χωρίς φως με το φως γίνονται κυνηγημένοι !!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και τα δικά μου μία ώρα πριν κλείσουν τα φώτα, συνήθως κρύβονται και μόλις σβήσουν αρχίζουν πάλι τον χαμό. ¶ντε βγάλε ακρη
|
|||
|
|||
![]()
Αποφάσισα να βάλω μερικές φωτό από το ενυδρείο μου, όπως είναι τώρα...και ελπίζω να μην μου τα "ματιάσει" κανένας...
|
|
|||
|
|||
![]()
και μερικές ακόμη....
περιμένω την ώρα που θα πιάσουν λίγη πράσινη άλγη οι πέτρες.... Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμη πιο όμορφο.... Φτου..φτου..φτου.... σκόρδα... !!! Σας άφησα γατάκια να κερδίσετε στο διαγωνισμό και το έστησα μετά....χαχαχαχαχαχαχαχα |
|
||||
|
||||
![]() ![]() πολυ ομορφο Λαμπρο...!!!
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ δυνατό Λαμπρούκο, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και τα ψαράκια σου. Αυτό το πανέμορφο ψαρι στην τελευταία φωτογραφία ποιο είναι;
Φτου σου φιλαράκι, έσκισες!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστό φιλαράκι. Είναι Protomelas Taeniolatus.
Η φωτογραφία το αδικεί. Να δεις χρώματα και πως ιριδίζουν στο φως να πάθεις πλάκα. |
|
||||
|
||||
![]()
θελω αλγη!!πολυ αλγη..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε ολόκληρη αλλαγή εδώ από τότε που το στήσαμε μαζί ε? Ωραίος Λάμπρο
![]() Μου φαίνεται λίγο αφύσικο και όχι τόσο πετυχημένο το στήσιμο εδώ για να είμαι ειλικρινής. Αν όμως σου κάθεται εσένα καλά στο μάτι σου και είναι λειτουργικό και σωστό για τα ψάρια που έχεις, πάω πάσο. Δικό σου είναι άλλωστε το ενυδρείο. Θα πιάσει σιγά σιγά άλγη και θα είναι πολύ καλύτερο οπτικά. Χάρηκα πολύ για το φώτο-update εδώ. Το φαντάζομαι για τα ψάρια, θα είναι πανέμορφα από κοντά. ΥΓ: Μην νομίζεις, ούτε στο δικό μου ενυδρείο τότε που είχα τα Brichardi, δεν τα κατάφερα καλά καλά με τις πέτρες, δεν βγήκε όπως το είχα σχεδιάσει και σκεφτεί ακριβώς στο μυαλό μου. ¶λλα δεν έκατσα να το αλλάξω όταν έλαβα τα ψάρια, στην πορεία το συνειδητοποιησα σιγά σιγά ότι ήταν κάπως το στήσιμο του. |
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο πολύ καλό αποτέλεσμα(και δεν σου φαίνεται)!!Πιστεύω κάθε φορά που περνάς μπροστά από το ενυδρείο θα κόλλας κάνα μισάωρο
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο το κανες Λαμπρο,να το χαιρεσαι
![]() Εμενα μ αρεσουν πολυ τα πορτοκαλι που φαινονται μαζι στην τριτη φωτογραφια,αληθεια πως λεγονται;
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Δεν έχω γενικά πορτοκαλί ψάρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Τις aulonocara εννοεί!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπρο καλημερα, εννοουσα με το στησιμο οτι δεν υπαρχει ομοιομορφια η καπως ετσι. Τεραστιες και μικρες πετρες μαζι. Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα, δεν ειμαι τοσο καλος σε αυτο. Εσενα να σου αρεσει ομως, αυτο μετραει περισσοτερο, ασε εμενα.
Τωρα για τα ψαρια, πανεμορφα οχι πανεμορφο οπως εγραψες εδω, ειμαι σιγουρος οτι αμα τα δει καποιος τα ψαρια απο κοντα στο ενυδρειο σου, θα ξετρελαθει με τα χρωματα τους. Την καλημερα μου εχεις και παλι ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα είπαμε τα καλά λόγια.
Γράψε μας τι και πόσα ψάρια έχεις τώρα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχαχαχαχ ναι, ναι Λάμπρο.....γράψε μας τα ψάρια σου χαχαχαχαχα!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρααα... το έδαφος χάααανουμε..." ![]() Πάμε λοιπόν.... Στο ενυδρείο έχω: 1 Χαρέμι "labidochromis caeruleus" (1m + 3f ) 1 ζευγάρι "Protomelas Taeniolatus" (1m + 1f ) 1 ζευγάρι "Aulonocara sp" (1m + 1f ) 1 Αρσενικό Cynotilapia Afra Jalo reef 1 Αρσενικό "Sciaenochromis ahli" Αυτάαααα..... σιγά σιγά με τους .. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααα......πανα ήρ κανονικό! Χαχαχχαχαχα.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Όλα κι όλα Κλεόβουλε, επιμένω να πεις την άποψή σου και φαντάζομαι το ιδιο επιθυμει και ο Λάμπρος.
|
|
|||
|
|||
![]()
ουφφφφ... ευτυχώς δεν είδα κάτι να πετάει προς τα δω...
Λοιπόν Το Afra και τα Labido μάλλον θα φύγουν και θα κρατήσω τα Protomelas και τις Aulonacara. Εσύ είπες κάποια στιγμή για "rare mbuna" ποια είχες στο μυαλό σου? εσύ τι θα έβαζες ??? είσαι εσύ... για να ανάβεις φωτιά !!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ τους φίλους μου δεν θέλω να τους στενοχωρώ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ Κλεόβουλε.!!!
είσαι φίλος. αλλά αλήθεια πες μου εσύ τι θα έβαζες ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Μη ρωτάς εμένα
![]() ή θα έβαζα αυτά που ήδη έχω (Ps.saulosi + Labidochromis caeruleus "Nkhomo Reef) ή αν ήμουν Αθήνα θα ζάλιζα μερικούς μαγαζάτορες μέχρι να βρω Metriaclima sp. "Membe Deep" ή Metriaclima sp. "Msobo Maqunga" και θα τα συνδύαζα τα πρώτα με Labidochromis sp. "Mbamba" ή Cynotilapia zebroides "Likoma" και τα δεύτερα με Tropheops sp. "yellow chin" ή Tropheops sp. "mauve yellow" ή τελοσπάντων κάποιο άλλο συνδυασμό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα μου αρέσει πολύ το στήσιμο και το θεωρώ πολύ φυσικό, όσο μπορεί να είναι σε ένα ενυδρείο
|
|||
|
|||
![]()
Ξανά πάλι αλλαγές λοιπόν.....
αφού αλλάξαμε ψαράκια.... αναγκαστικά αλλάξαμε και το scape... Έδωσα όλα τα ψαράκια που είχα μέσα (κάποια με μεγάλη λύπη είναι αλήθεια)...και έβαλα 2 ομάδες από μικρά. 10 χ "Labidochromis Hongi Sweden" 6 X "Pseudotropheus Msobo Magunga" Ανέβασα ένα βιντεάκι για να πάρετε μια εικόνα. https://www.youtube.com/watch?v=16fD...ature=youtu.be |
|
||||
|
||||
![]()
Σκορδα Λαμπρο!
Θα στην σπασω το ξερω αλλα τον ψαρη στο 2:48 εχε τον λιγο στο νου σου |
|
|||
|
|||
![]()
Λάμπρο μου αρέσει πολύ ρε και πολύ όμορφα ψάρια!!!! Με τι κάμερα τραβάς; Κινητό; Έχει πολύ καλή εικόνα το βίντεο. Το στησιμο μου αρέσει περισσότερο έτσι φίλε και το νερό πεντακάθαρο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο malawi(Labidochromis Caeruleus sp "Electric Yellow") | kikonec | Malawi | 19 | 24-01-12 13:34 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |