|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αρτεμησία, βάλτο σταθερό σε ένα σημείο στο τοίχο που δεν το βλέπει ο Ήλιος, και σύνδεσε μία βρύση,
και με ταχυσύνδεσμο βάζεις/βγαζεις λάστιχο, έτσι το έχω και εγώ, με ΤΑΥ πάει στην ηλεκτρομαγνητική για τα χρυσόψαρα , και με τη βρύση γεμιζω μπουκάλια ή το βαρέλι για τα συννεφάκια ή ότι άλλο θέλω
|
|||
|
|||
![]()
Για το χλώριο έχω βάλει φίλτρο άνθρακα στην κεντρική παροχή νερού.
Εάν κάποιες φορές θέλω να καθαρίσω τα υλικά των φίλτρων με σχετική πίεση, βάζω μια αντλία 1.200λ/ω και τα ξεπλένω με νερό της λίμνης... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος Τακη! Το θυμομουν οτι το ειχες ξαναδειξει...
1/2 πολυ καλυτερο απο απο το 1/4. Τακη , δεν εχω λιμνη ..αν ειχα θα το εβαζα.. Εγω θελω ετσι κι αλλιως να πεφτει αργα το νερο για να προλαβαινει ο θερμαντηρας να το ζεστανει.. |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Σπυρο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν φτιαχνεις μια "στερνα" να παλιωνεις το νερο?
Ουτε αντιχλωρια ουτε τιποτα.
|
|||
|
|||
![]()
Έλα γιατί βγήκαμe off-topic
![]() New toy No2
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
νομιζω οτι στο σπιτι στην κεντρικη παροχη ειναι μιση..... αν θες το κοτσαρεις σε σειρα η αν θελεις το βαζεις μονο στη βρυση της αυλης!!! πολυ ευκολο!!! και πολυ ωραια ιδεα!!!! αν κανει την ιδια δουλεια με το αντιχλωριο....τελεια!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Σταυρο εχει και μιση ιντσα, δες το λινκ που εβαλε ο Τακης πιο πανω.
Μια χαρα δουλεια κανει, για μενα καλυτερη απο αντιχλωριο γιατι κραταει και "σκουπιδια"... Αν ειχε και καμια αλοη μεσα θα ηταν τελειο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχαχαχαχαχα
¶κου εκεί αλοη!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Να την χαιρεσαι την αντλία Σταυρο
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραια η αντλια Σταυρο!ποσα λιτρα ειναι?βατ?
|
|
|||
|
|||
![]()
4600- 35watt
------------------------- Παράθεση:
εσενα ποσο καιρο εκανε???και τι εχεις για φιλτρανση??? ------------------------- Παράθεση:
Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavos : 25-08-16 στις 16:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα έκανε σχεδόν τρια χρόνια μην βιάζεσαι μονο εγω ξερω τα λεφτά που πέταξα διαβάζοντας και εφαρμόζοντας διάφορες λύσεις
Η λύση είναι μια υπομονή!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Σταύρο, όλα είναι για ανταλλακτικά 10''
|
|||
|
|||
![]()
Αρχική Δημοσίευση από Artemisia
![]() Σταυρο με 36 Λίτρα ελαφρόπετρα σε αυτα τα κυβικά μπορείς να κρατήσεις 2 χρυσόψαρα , ναι μπορει....αλλα οπως εγραψα ηταν προσωρινο για το χειμωνα που τα ψαρια ηταν ακομη μικρα και δεν θα τρωγαν....αργοτερα θα γινοταν αναβαθμιση αυτο δεν είναι Ιαπωνικη ψαθα και κανενα σφουγκαρι Ιαπωνικη ψαρα δεν κάνει απονιτροποιήση αν δεν αναπτυχθούν τα καλά βακτηρια . το ξερω.... απλα ηταν ενα υλικο στο φιλτρο για μηχανικη φιλτρανση και απλα το ανεφερα Η λίμνη σου για να δουλέψει αυτη την στιγμη θέλει 400 λίτρα ελαφρόπετρα για 4 κυβικά με Κοι . αυτο απο που και πως το υπολογιζεις-υπολογιζουμε?? Θυμάσαι τα 2 χρυσοψαρακια που μεγάλωνα μέσα στους μονομάχους ??? Ξέρεις πόσο πήγαν τα Νιτρικά μου με εκείνα τα 2 ?? 2 αλλαγες την εβδομάδα έκανα και καθαριζα 2 φορές το φίλτρο. to φιλτρο γιατι το καθαριζες??? αφου δεν ειχες αμμωνια κ νιτρωδη δουλευε σωστα!!! χρειαζοσουν μονο αλλαγες νερου Ναι αν αφήσεις μια λεκάνη στο ήλιο θα πρασινίσει αλλά στην λεκάνη που μεγαλώνω αυτη την στιγμη τα χρυσόψαρα και είναι μεσα στον ήλιο με ένα μπουκαλάκι ελαφρόπετρας και αεροφίλτρο (φίλτρο diy) έχω μόνο τριχοειδη. εδω παλι με μπερδευεις..... με ενα φιλτρακι της "πλακας" δεν εχεις αλγη και αλλου θελουμε τεραστιες ποσοτητες ελαφροπετρας??? Αν έλεγα στον Γιάννη να πάρει την uv για να βλέπει τα ψάρια του ξέρεις τι θα γινόταν ?? Η UV δεν κάνει εξαιρέσεις υπάρχει λόγος που την βάζουν στην έξοδο του νερού , δέν λεει να περασουν τα καλά βακτήρια απο δεξια και κακά απο αριστερα τα σκοτώνει όλα ανεξαιρέτως . Ξερεις πότε θα την έστρωνε? Ποτέ. Αρα το οτι εδωσα την εξοδο του φιλτρου με την uv και στελνει το αποστειρωμενο νερο στο δευτερο φιλτρο με την ελαφροπετρα ειναι λαθος??? Γιατι αλλαξα φίλτρανση και δεν κρατησα τα φίλτρα μου στα Κοι αφου μια χαρα καθαρό ήταν το νερό, ξέρεις πολύ καλα ότι αρχισαν τα Νιτρικά μου να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να μετραω 3 φορές την μέρα μην χάσω την μπάλα, και να κάνω αλλαγες καθε 2 μέρες για να μην πάρω τα ψαρια στο χέρι μεχρι να κάνω το φίλτρο . Αυτα Σταυρο μου ελπίζω να σε κάλυψα . Παράθεση: Αρχική Δημοσίευση από Τάκης ![]() Σταύρο δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Και βέβαια το στρώσιμο παίζει ρόλο στη διαύγεια του νερού, και μάλιστα σημαντικό παράγοντα. φυσικα κ παιζει Και καλά κάνεις και παίρνεις για παράδειγμα τη δικιά σου, μη ξεχνάς όμως πως κάθε ενυδρείο και κάθε λίμνη είναι ένα μοναδικός ζωντανός οργανισμός, και αναφέρεις πως τον Χειμώνα η λίμνη σου με 36 λίτρα ελαφρόπετρα είχε πράσινο νερό. Και έστω πως τα 36 λίτρα με την ιχθυόφορτιση που είχες ήταν ικανοποιητικά. και ξαναλεω... τα ψαρια ηταν μικρα, αταιστα σε 3 κυβικα νερο....ποσο μπορει να μολυναν με αμμωνια ??? Ξέχασες όμως ένα σημαντικό παράγοντα, σε εσένα ήταν Χειμώνας και του Γιάννη είναι Καλοκαίρι. Η βιολογία με τους ίδιους ρυθμούς αναπτύσσεται τώρα που η θερμοκρασία είναι από 25 βαθμούς και πάνω και το ίδιο τον Χειμώνα που στη περιοχή σου η θερμοκρασία μπορεί να ήταν και 5 βαθμούς ; Οχι βέβαια , καμία σχέση, το Καλοκαίρι αναπτύσσεται ραγδαία ενώ τον Χειμώνα με το ζόρι συντηρείται. εδω εχεις δικιο Επίσης η πράσινη αιωρούμενη άλγη είναι ένα δείγμα έλλειψης βιολογίας χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια. Μπορεί να μην έχω λίμνη, έχω ενυδρείο όμως που είναι στον Ήλιο, κυριολεκτικά στον Ήλιο, και μπορεί να μην έχω άλγη λόγω των σαλιγκαριών, αλλά ποτέ δεν είχα πράσινο νερό, και αυτό λόγω καλής φίλτρανσης. στασιμο νερο χωρις ψαρι που δε χρειαζεται βιολογια...γιατι πρασινιζει?? Επίσης με τις συζητήσεις που είχαμε στο δικό σου θέμα, κατάλαβα πως κάνεις πολύ μεγάλες αλλαγές χωρίς να αποχλωριώνεις το νερό, και όπως τα είπαμε με τον Παναγιώτη , αυτό δυσκολεύει στη διατήρηση της βιολογίας. σωστα νερο με χλωριο σκοτωνει τη βιολογια...αλλα αυτο το εκανα 2 φορες για να μπορεσω να δω τα ψαρια....αλλες φορες αλλαζω λιγο νερο και αυτο που εξατμιζεται τωρα φιλτρο ανθρακα (thanks Τακη - tsala ) Προσωπικά πιστεύω πως το πράσινο νερό και οι άλγες γενικότερα είναι πολυπαραγωντικό θέμα, εξαρτάται από πολλά δηλαδή. Πάντως στο θέμα του Γιάννη σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το στρώσιμο του φίλτρου και η δημιουργία ικανοποιητικής βιολογίας αρα αν βαλω στα 2 8ολιτρα βαρελια που πηρα βιολογικο υλικο , μπολι και κλεισω την uv σε μια βδομαδα θα ειναι κρυσταλλο??? ![]() απλα νομιζα λανθασμενα οτι η uv σκοτωνει την αλγη και η βιολογια αμωνια κ νιτρωδη.... ενα στην πραγματικοτητα τρεφεται απο αυτα..... αρα αν δεν εχουμε δυνατη βιολογια υπαρχει πιθανοτητα εμφανισης της... αρα σωστα ειναι πολυπαραγωντικο θεμα....
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχααχα ρε Σταυρο συγνωμη ρε φιλε αλλα αφου το μυστικο για μια κρυσταλινη λιμνη ειναι η τεντα παρε μια τεντα!!!
------------------------- περα απο την πλακα σε μια λεκανη με φυτα λιμνης που μου ειχε στειλει η αρτεμις κανα μηνα πριν κανω την λιμνη την οποια χτυπουσε ο ηλιος ολη μερα δεν ειχα καθολου πρασινη αλγη μονο τριχοειδη ειχε.ηταν πανω απο μηνα σε λεκανη Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη odin79 : 26-08-16 στις 21:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αγορασα και δε με αφησαν να τη βαλω ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την τέντα την περνούμε ανάλογος τα κυβικά της λίμνης ή την ιχθυοφορτωση? ![]() Ζητά τους 2 μέρες υπομονή και όταν δουν την διαφορά με την τέντα δεν θα θέλουν να την βγάλουν. 2 μερες μόνο!!! |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31750 τα ιδια ισχυουν και για τις λιμνες.οι αλγες ειναι αλγες. για να εχεις πρασινο νερο,σημαινει οτι υπαρχει καποια ανισοροπια. ειτε αυτο ειναι ανυπαρκτη βιολογια,ειτε ειναι πολλα ψαρια και πολλα νιτρικα,ειτε πολυ φως,ειτε πολλα φωσφορικα,ειτε πολυ οργανικο σκουπιδι στον πατο της λιμνης,ειτε κακη κυκλοφορια και αναταραξη. το οτι δεν εχεις ψαρια μεσα,δεν σημαινει πως δεν χρειαζεται βιολογια η λιμνη,ουτε πως δεν εχεις αμμωνια απο αλλες πηγες. αληθεια μετρησεις εχεις κανει καθολου στη λιμνη? μετρηση φωσφορικων στο νερο που βαζεις στη λιμνη? τη δικια μου λιμνουλα,τη βαραγε ο ηλιος ολη μερα για ενα χρονο ολοκληρο,δεν πρασινισε ποτε το νερο. τριχοειδη μπορει να ειχε και μου αρεσε κιολας,πρασινο νερο ποτε. |
|
|||
|
|||
![]()
Ý
Παράθεση:
Ότι η κυρία αιτία της άλγης είναι ο ήλιος... Κ ότι η βιολογία απλά σκοτώνει αυτό που την θρεφει ------------------------- Παράθεση:
Δε χρειάζεται.... Πήρα uv ![]()
Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavos : 26-08-16 στις 23:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο, για το φίλτρο που λέμε πως θα βγάλει πρασινιλα είναι γιατι τις πιο πολλές ώρες το νερό είναι στάσιμο, το στάσιμο νερό 99% θα βγάλει άλγη, στα τοιχώματα όμως, και αν είναι ανοιχτο στην ατμόσφαιρα μπορεί και να γίνει πράσινο νερό, αρα δεν ειναι το ίδιο, μιλαμε για πράσινο νερό και όχι για άλγη στα τοιχώματα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν νομίζω ότι αυτή η φίλτρανση έδιωξε το πράσινο νερό. Οι άλγες γενικά έχουν έναν κύκλο ζωής (νομίζω)
|
||||
|
||||
![]()
Αν αμεληθει το καθάρισμα των φίλτρων (ή αλλαξουν αλλοι παράμετροι) μία χαρά θα εμφανιστεί πάλι ή άλγη...
![]() Παντος όταν οι συνθήκες είναι σωστές θα κάνουν τον κύκλο τους και θα φύγουν... |
|
|||
|
|||
![]()
Εργασία και χαρά!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ωωω τι βλεπω εκει; φτιαχνουμε φιλτρα;;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο Σταυρο!ωραια πραγματα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παμε ενα μικρο update....
αυτα τα λιγα πραγματα και εργαλεια για να γινει αλλαγη αντλιας και στη συνεχεια τοποθετηση φιλτρων!!! ![]() ![]() ![]() αντλια ![]() φιλτρο πιεσεως και uv 11W ![]() εξοδος 1" και ταφ με δυο βανες που φευγει σωληνας Φ20 ![]() για να μην τρυπήσω τα βαρελια ( 80 λιτρα ) ανεβασα το σωληνα και κατεβηκε στον πάτο του βαρελιου στα βαρελια θα προστεθει κι αλλο βιολογικο υλικο....οσο παρει ![]() τα βαρελια γεμιζουν απο κατω προς τα πανω και εγινε τρυπα και μπηκε ρακορ δεξαμενης 1" και γωνια απο εξω ![]() ![]() πρωινες καλημερες!!!! ![]() μια πετρα σα να επεσε!!!! ![]() και μερικες φωτογραφιες απο τα ψαρακια μου!!! τα ψαρια ειναι γενικα πολυ φοβισμενα.... το σουρουπο και αν κατσω αρκετη ωρα ακινητος ξεθαρευουν ![]() ![]() ![]() ![]() βιντεο σε λιγο -------------------------
Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavos : 04-09-16 στις 21:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό Σταυρο οι βελτιώσεις
![]() ![]() Τι τα εκάνες βρε τα ζωντανά και φοβούνται τόοοοσο ??Κατα τα άλλα κουκλάκια είναι, έκανες συλλογή απο χρυσά ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν εκανα μεγαλη αλλαγή νερού....
Έχασε λίγο νερό από μια σύνδεση... Αλλά όλα οκ Τώρα για τα ψάρια τι να πω.... Όλο έτσι είναι. Ελπίζω να ξεθαρεψουν
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεα Λιμνη | MIXALIS CYPRUS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 181 | 07-10-11 20:51 |
νεα λιμνη | giorgos344 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 128 | 23-05-11 08:37 |
H ΛΙΜΝΗ ΜΟΥ | Paris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 21 | 10-05-11 21:13 |
βαρβαρο στρωσιμο αναγκαστικα!τι ψαρακια μπορω να βαλω να αντεξουν?? | nikossar | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 20-09-10 04:17 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |