|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο το αποτέλεσμα!!!
![]() Η πέτρα μόνο μου φαίνεται λίγο μεγάλη και τραβάει το μάτι.. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο.
Νομιζω αν η πετρα ηταν μικροτερη και αφηνε χωρο αναμεσα στα ξυλα, θα εμοιαζε ξεμπαρκη. Μ αρεσει ετσι οπως ειναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο έγινε! Δεν το περίμενα ότι θα δείξει έτσι. Μπραβο!
Από εκεί και πέρα, μπορείς την πέτρα να τη σπάσεις σε 2 κομμάτια (άν γίνεται) και να μπεί στό κέντρο πάλι, αλλα να φαίνεται οτι πιάνει λιγότερο χώρο. Τέλος, η πετσέτα που είχες βάλει για να δοκιμάσεις τα διάφορα στησίματα, ήταν ''καθαρή'' (χωρίς μυρωδιές/ουσίες απο απορρυπαντικά - σαπούνια κλπ)?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Παράθεση:
Ναι και το σκούπισα προφανώς όλο πριν του βάλω οτιδήποτε... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα guppys και τα cpd's χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες νερού. Και δε ξέρω αν τα guppy με την κινητικότητα τους θα σπάνε το κοπαδακι των cpd's.
Πολύ ωραίο γίνετε το ενυδρείο σου και δείχνει καλύτερα με μαυρο χαλίκι παρά με μπλέ πετσέτα ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ούτε παιδί να είχα τέτοιο άγχος... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εσυ ρωτησες για τα ψαρια.
Δεν είμαι Σιγούρος οτι χρειάζεται το excel. Εχεις εύκολα φυτά.το excel δεν ξέρω άλλα δε το εμπιστευομαι. Φτιαξε καλυτερα diy συσκευή διοξειδίου. Δεν έχει καμια σχέση με το άγχος του παιδιού αλλά κατα μια έννοια κι αυτό παιδί σου είναι που θελεί την φροντιδα σου και την προσοχή σου
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από εμένα !!
![]() Εγώ προσωπικά σε αυτά τα λίτρα θα προτιμούσα Excel ...Με το Excel σε αυτά τα λίτρα δεν θα σου κοστίζει πολύ ...το diy co2 μακροπροθεσμα θα σε κουράσει !!! |
|
||||
|
||||
![]()
To excel εφόσον τηρείς τη δοσολογία και δεν κάνεις υπερβάσεις, κάνει "παπαδες"!
Δεν μου δημιούργησε πρόβλημα σε κανενα φυτό - το αντίθετο Ειτε φυτό επιφάνεις είτε τα υπόλοιπα, αναπτύσονται μια χαρά Ρίχνω excel κάθε 2 ημέρες, την προτεινόμενη δοσολογία Για το ποιο κοστίζει πιο λίγο, είναι δεδομένο πως το DIY είναι σχεδόν ανέξοδο |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τέστ νερού επηρεάζονται από τις τανίνες των μοπάνι? Εννοώ ότι το νερό είναι ήδη θολό, αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην σύγκριση του χρώματος των τεστ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βάζεις σε ένα άλλο καθαρό μπουκαλάκι νερό από το ενυδρείο, και βάζεις μπροστά στη καρτέλα με τα χρώματα αυτό το μπουκάλι, και συγκρίνεις το τεστ με το χρώμα που φαίνεται μέσα από αυτό το μπουκάλι και όχι άμεσα από τη καρτέλα
|
|||
|
|||
![]()
Πρώτη μέτρηση τιμών στο νερό μετά από 6 ημέρες λειτουργίας, έχουμε και λέμε:
ΝΗ3,4 = 0,25-0,35 pH = 7,4 - 7,7 NO2 = 0ppm NO3 = 0-0,05ppm Κάποια σχόλια για τι τιμές? Πως βλέπετε να πηγαίνει η κατάσταση? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βάλε τροφή παραπάνω να ανεβάσεις πιο πολύ αμμωνία , είναι πολύ λίγη και θα αργήσει πολύ για να σου στρώσει, αν μπορείς να την ανεβάσεις και στο 2 θα είναι ακόμα καλύτερα, θεωρώ πως 0,35 είναι πολύ λίγη
|
||||
|
||||
![]()
Τι θερμοκρασία έχεις? ανέβασε την για να επιταχύνεις τη διαδικασία
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ήθελα να ρωτήσω τροφή πόσο κα κάθε πότε να βάζω μαζί με τα υγρά βακτήρια? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τροφή όσο θα έβαζες αν είχες ψάρια και λίγο παραπάνω, αυτό όμως εννοείται καθημερινα, επειδή όμως δεν βάζουμε τροφή καθημερινά γιατι δεν χαλάει τόσο γρήγορα, να υπολογίσεις να βάζεις όση τροφη θα έβαζες πχ σε 3 ημέρες και λίγο παραπάνω, στις επόμενες 3 ημέρες αν έχει χαλάσει τη βγαζεις. Θα έχεις δηλαδή τούλια ξεχωριστά ανα 3ημερο. Θερμοκρασία και 27 και 28 να τη πας ακόμα καλύτερα. Μάλλον όμως θα χρειαστείς άλλον ή και άλλον θερμαντήρα, γιατί αν καμια νυχτα κάνει πολύ κρύο θα την ακούσουν τα ψαράκια, και δεν θα έχεις και σταθερότητα Γιατί δεν βάζεις μπολι ; Θεωρώ πως με βακτηρια δεν θα κερδίσεις και πολύ χρόνο, δεν τα έχω και τόσο σε υπόληψη
|
|||
|
|||
![]()
Κάποιες φώτο από τα φυτά μου (6 ημέρες στο ενυδρείο) να πάρω γνώμες.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Η γνώμη ενός φίλου ήταν η εξής: Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχει δικιο ο φιλος σου.
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε να μην ανυσηχώ για κάποια κιτρινίσματα ή κάφε στίγματα σε μερικά φύλλα είναι φυσιολογικό?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ήθελα να ρωτήσω σε άστρωτο ενυδρείο γίνεται να κάνω αλλαγή νερού ή θα πάω πίσω την όλη διαδικασία? Επειδή το νερό είναι πολύ θωλό, κυρίως λόγο των μοπάνι και μου μειώνει το ήδη περιορισμένο φως...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να κανεις αλλαγη 30% αλλά να ξαναβαλεις τροφή και βακτηρια που βαζεις, καλο θα του κανεις
|
|||
|
|||
![]()
Όταν κάνουμε αλλαγές νερού σε νέο άστρωτο ενυδρείο, κάνουμε κάποια διαδικασία καθαρισμού στα υλικά του φίλτρου και αν πως? Το φίλτρο μου έχει CARBON CARTRIDGE, ANTI-NITRATE SPONGE AND BIOBALLS
|
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που στρώνει δεν χρειάζεται καθαρισμα το φιλτρο, εκτός και αν βάζεις τροφή και εχουν μπουκώσει τα σφουγκαρια και δεν τραβάει. Το CARBON CARTRIDGE (άνθρακας) δεν είναι απαραίτητο, τον βγαζεις και βαζεις πιο πολύ βιολογικό υλικο (siporax , ελαφροπετρα κλπ)
|
|||
|
|||
![]()
Βασικά σκέφτηκα την εξής πατέντα και κάνω. Βάζω αρκετή τροφή σε φίλτρο γαλλικού και την αφήνω 2 μέρες να κρέμετε στο νερό από το πορτάκι ταίσματος, με το σκεπτικό ότι δεν βρωμίζει και παράλληλα η αμμωνία μπάινει στο νερό... Έχω άδικο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά μου ακουγεται
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλημέρα |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν λες αρκετη τροφη;
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βάζεις πάρα πολύ τροφή. Τι τροφή? Φυλλαράκια?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρείο 80 λίτρων | puntomad | Malawi | 5 | 22-12-13 21:39 |
Νέο ενυδρείο 60 λίτρων | tzetzos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-11-11 22:46 |
Νέο ενυδρείο 20 λίτρων | tony | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 27-04-09 12:33 |
ερωτήσεις για ενυδρείο 50 - 60 λίτρων | Theokyr | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 02-10-06 09:00 |