|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είπαμε crash test αλλα αυτο δεν ξανα έγινε Ιούνιο Μήνα σηκώθηκα σήμερα το πρωι και έμεινα ξερός, ολη νύχτα έριχνε χαλάζι μεγάλη καταστροφή και στα περιβόλια δεν έμεινε τίποτε,
Τα ηλιακα παντως αντεχουν 30% υπολοιπο στες μπαταρίες ο ηλιος κριμένος στα σύννεφα φόρτιση 5,4 αμπερ απο 28 που επρεπε με ηλιοφάνεια.
|
||||
|
||||
![]()
Τρελάθηκε ο καιρός, μου φαίνεται βλέπω χιόνια στoυ Γιάννη την αυλή !!! χααχαχχα
Εδώ Πάτρα πάντως με τα aircondition είμαστε. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη, θα σου απαντούσα το πρωί, αλλά είπα μη σου χαλάσω το θέμα...
Όπως και να έχει πάντως, όντως ο καιρός τρελάθηκε. Την Παρασκευή έβρεχε και εδώ για 3 σχεδόν ώρες, αρκετά έντονα μάλιστα, Ιούνιο μήνα. Τώρα που μιλάμε νωρίς το πρωί που παίρνω περίπατο το σκυλί, ίσα-ίσα που αντέχεις με t-shirt. Είναι από δροσερός ώς ελαφρά κρύος ο αέρας... Το μεσημέρι όμως ανατρέπονται όλα... Το κατάλαβα ότι σου έχει κάνει μεγάλες ζημιές... είναι το μοναδικό που φοβάμαι και εγώ στον κήπο μου. Όποτε έλαχε χαλάζι, μετρώ πληγές... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Διαβασα ολες τις αποψεις δεν καταλαβα αν αγοραστικαν τα πανελ η οχι παντως δεν ειναι τοσο μεγαλη η δαπανη οσο την υπολογιζεται η μιλαμε για διαφορετικα υλικα. Εγω παραθετω γνωσεις και υλικα του κυκλου μου με ενδεικτικες τιμες. Φωτοβολταικο πανελ περιπου 60χ25 στοιχιζει γυρω στα 170ε αυτοματος φορτωσεως 40ε δυνατοτητα φορτισης δυο 12V -200Ah Μπαταριες marine κλειστου τυπου 180ε η μια, αντλια σεντινας με παροχη 750γαλον/ωρα στα 50ε. Εαν χρειαζεται φορτιση του συστηματος απο τα 220v Υπαρχει αυτοματος φορτωεκφορτιστης της waego 50ε που ανετα συμπληρωνη το φορτιο για ολο το 24ωρο. Υπ οψιν οτι το πανελ φορτωνει και μονο με το φως της ημερας ασχετα απο ηλιοφανια.Καλα ειναι να τοποθετητε ψηλα σε μια σωληνα γιατι ειναι ελαφρυ για να μην γεμιζει τον κηπο και τα περιξ της λιμνης.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τώρα με έβαλες στην πρίζα και ξεκινάω νέα έρευνα. Η τελευταία εραυνα που είχα κάνει ήταν 3,000 εύρο ανά KW. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννη, οι τσιμεντόλιθοι πρέπει να "πιαστούν" με τσιμέντο και το λάινερ πρέπει να έρθε από πάνω τους. Μην το αμελήσεις αυτό. Δώσε ιδιαίτερη σημμασία ώστε η επιφάνεια τους να είναι φάδι. Μετά περνάς το λάινερ από πάνω τους, γεμίζεις ως άνω με νερό και τότε στεραιώνεις (το λάινερ) με χώμα πάντα έξω και πίσω από τους τσιμεντόλιθους. Μην ανεβάσεις το χώμα ως άνω. ¶σε το καμία 10ριά ποντους πιο κάτω ή αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις πλακόστρωτο τότε και πάλι πράττεις ανάλογα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το έχω ξαναπεί και σε άλλο ποστ: δεν ξέρω πάνω από πόση ισχύ σου επιρέπει η ΔΕΗ στην Ελλάδα να συνδεθείς στο δίκτυο της και να της πουλάς ενέργεια, αλλά αν είσαι πάνω από το όριο αυτό και σου επίτρεπει να ΔΕΗ να συνδεθείς (δεν ζεις π.χ. σε νησί!!!), δεν συμφέρει να κρατάς την ενέργεια των Φ/Β για δική σου χρήση, αφού πουλάς στην ΔΕΗ σε τριπλάσια τιμή από ότι αγοράζεις. Αν μπαίνει θέμα αυτονομίας και απεξάρτησης από την ΔΕΗ υπολογίστε απόσβεση σε τουλάχιστον 10 χρόνια!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πανελ 60χ25 δεν λεει τιποτα (ποσα Wp, μονοκρυσταλικο η πολυκρυσταλικο) Φορτηστης, ποσα αμπερ εισοδο και ποσα εξοδο; Φορτώνει μονο με το φως υπο συζήτηση (ναι αλλα, οταν το συστημα εχει δυνατοτητα πχ 28 αμπερ και με συννεφια δινει 5 αυτο δεν ονομάζετε φόρτιση) Μπαταριες Marin, δεν γνωρίζω αν ειναι deep discharge Δωσε λεπτομεριες καθως και τον προμηθευτή γιατι με ενδιαφέρει η επέκταση Χρησιμοποιώ Inverter pure sine wave 1ΚW με 3 KW Peak και τροφοδοτώ ταυτόχρονα ενα καταψύκτη
|
||||
|
||||
![]()
εχουμε τιποτα νεοτερο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα λειτουργούν μια χαρα προστέθηκε και floating skimmer
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50551 Περασε φετος χιονια και παγο και τα ψαρια ειναι μια χαρα ακομα και ενα fancy που δεν μπορεσα να πιασω και φοβόμουν οτι δεν θα ζήσει με τες χαμηλές θερμοκρασίες περιμενω την ανοιξη να ζεστανει ο καιρος να ζωντανέψουν τα φυτα για να κανω πλήρη παρουσίαση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα θέλεις να πεις ότι η λίμνη δουλεύει με τις πλάκες Γιάννη? Πόσο σου έχει στοιχίσει το έργο? Από απλή μου έρευνα το βρήκα ασύμφορο. Περιμένουμε παρουσίαση....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρκετά εδώ για να μην χαλάσουμε το πολύ ενδιαφέρον θέμα του Γιάννη.
|
||||
|
||||
![]()
Καποιο νεο εχουμε με το οικολογικο συστημα..??Εχω αρχισει και το ψαχνω και εγω
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Απο τοτε λειτουργεί ακομα οι μπαταρίες θελουν αλλαγή τον χειμώνα δεν βγάζουν την νύχτα πλεον αλλα το να σταματα η αντλια για δυο τρεις ωρες τον χειμώνα χαλασε και ο κοσμος
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμ μια χαρουλα...ναι οντως δεν χαλασε και ο κοσμος..Σε ποση συνολικη καταναλωση πλεον αναφερομαστε?Τα πανελ και Α/Γ τι παραγωγη σου αποφερουν?
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Τα πάνελ μου δίνουν γύρω στα 22 Αμπερ θεωρητικά 30+ αλλά γέρασαν και αυτα η κατανάλωση μου ειναι γύρω στα 150W το καλοκαίρι τον χειμώνα μόνο μια αντλία 75W
Τσονταρει φυσικα και η ανεμογεννήτρια αλλα λίγα πράματα ολο ζημιες μου βγαζει η κινεζα
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πληροφοριες για νανοκιχλιδες της λιμνης ταγκανικα(help!!!) | chrysan8os(goldy) | Tanganyika | 20 | 20-12-06 15:17 |
Κατασκευη Καπακι | gleboukas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 08-08-06 08:50 |
Αρθρο για κιχλιδες λιμνης malawi | panos73 | Malawi | 10 | 26-05-06 23:11 |
Κατασκευη Ενυδρειου | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-04-06 15:11 |