|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
update?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελπιζω να μην τημωριθω γι άυτο που θα σου πω το ενυδρειο σου ειναι σκευτη γκ$$$$$λα!! ...ποπο τα σπαει!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας!
![]() Συγνώμη που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω να αιτήματά σας νωρίτερα αλλά θα το κάνω αμέσως τώρα! ![]() ![]() Σε ευχαριστώ πολύ strider,είναι και μένα ο αγαπημμένος μου ο L190 ''Llanos'' ![]() Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! ![]() Kώστα,δες παρακάτω ![]() Χαίρομαι που σου αρέσει Krisos! ![]() ![]() Έκπληξη! Μαντέψτε τι.... ![]() Update!!!! ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο όπως ήταν τον Οκτώβριο του 2008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Close up στα ξύλα έξω από το νερό και στη Christmass moss και το Echinodorus osiris που αναπτύσσονταν πάνω τους ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο τον Δεκέμβριο του 2008 ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η αντίστροφη όσμωση στη θέση της και εν λειτουργία ήδη από τότε
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TDS meter νερού βρύσης και εξόδου αντίστροφης όσμωσης ![]() ![]() Σωληνώσεις νιπτήρα και των 2 φίλτρων... ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Close up αντίστροφης όσμωσης και των σταδίων της... ![]() Το δεύτερο φίλτρο όσο καλύτερα μπορώ να το φωτογραφήσω χωρίς να αποσυνδέσω την αντίστροφη όσμωση...Φαίνεται το πάνω του μέρος μόνο... ![]() Και τώρα περνάμε στην κατασκευή του εξοπλισμού που χρειάζεται για αυτόματες αλλαγές νερού ![]() Εδώ βλέπετε το σωλήνα υπερχείλησης με τα Τ. Χρησιμοποίησα 2 Τ ώστε όταν σταματάει η λειτιουργία του sump λόγω διακοπής ρεύματος(από εμένα ή τη ΔΕΥ ![]() ![]() ![]() Εδώ βλέπετε την κατασκευή που θα μπεί στην άκρη του χοντρού σωλήνα της αποχέτευσης που περνάει πίσω από το ενυδρείο...Το λεπτό ακροφύσιο είναι για την σύνδεση σκούπας βυθού ενώ το χοντρό θα είναι μόνιμα συνδεδεμμένο με την υπερχείληση του sump... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ισως το φανταστικοτερο ενυδρειο που ειχα ποτε την τιμη να δω απο κοντα!
![]() ![]() ![]() εισαι πολυ μερακλης Κωστη και γενικα λιγο μουρλος ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() οντως ενα κλαδεμα το θελει....... ![]() ![]() ![]() ευχομαι να ειναι παντα γεματο ζωη και υγεια!!υπεροχο,χαρμα οφθαλμων!! ![]() ![]() καμια γεννα?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου Κώστα!!!
![]() ![]() Χαίρομαι που σου αρέσει τόσο πολύ ![]() ![]() ![]() Οι φωτό δεν είναι πρόσφατες οπότε το κλάδεμα έχει ήδη γινει πάνω από τα καπάκια...Τώρα όμως θέλει αραίωμα μέσα στο νερό το Hydrocotyle leucocephala καθώς κόβει σχεδόν όλο το φως... ![]() Γέννα πρέπει να είχα καθώς είδα από ένα μωρό pleco 1,5εκ. μια νύχτα που πήγα να ταίσω και 2 νύχτες μετά ξαναείδα ένα λίγο μικρότερο.Δυστυχώς καμμία από τις 2 φορές δεν είχα την καμερα μαζί και τα μωρά έφευγαν από το τζάμι που τα έβλεπα αφού τα κοιτούσα λίγο...Έπειτα από αυτό δεν ξαναείδα μωρά οπότε δεν ξέρω τι έγινε. Χωρίς καμμιά φωτό και χωρίς να τα έχω δεί και εγώ καλά με το φώς της ημέρας για να ξέρω ποιό είδος είναι δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι επίσημα αλλά τουλάχιστον ξέρω εγώ πως κάτι έγινε ![]() ![]() ![]() Συνεχίζοντας με το update,εδώ βλέπετε το μέρος που τοποθετούνται οι παραπάνω κατασκευες...Η άσπρη γωνια είναι της αποχέτευσης και η μαύρη γωνία που είναι βιδωμένη στο sump είναι για την υπερχείληση του sump... ![]() ![]() ![]() Μερικές φωτό από το υπόλοιπο χώρο του ντουλαπιού...όπως βλέπετε όλα είναι πολύ στριμωγμένα και πρόκειται να στριμωχθουν ακόμα περισσότερο! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η κατασκευή της αποχέτευσης ολοκληρωμένη και τοποθετημμένη
![]() ![]() 2 φωτό από τον Blue Eye μου που με κοίταζε καθόλη τη διάρκεια των εργασιών και της φωτογράφησης ![]() ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο όπως ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου 2009... ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ένας Baryancistrus demantoides μου πάνω στο καρότο του ![]() ![]() ![]() Το ενυδρείο όπως είναι τώρα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Βάζω τόσες πολλές φωτογραφίες γιατί δεν είναι ολόιδιες,υπάρχει και ένα κινούμμενο ''ξύλο'' αν προφέξετε καλά ![]() ![]() ![]() Ελπίζω να σας άρεσε!!! ![]() Σκοπεύω να κάνω και μια καινούργια φωτογράφηση σύντομα,μόλις φτιάξω κάποια πράγματα που θέλω... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!!!!!!!!πως δεν το ειχα δει τοσο καιρο??τελεια κατασκευη!!!!τα ξυλα ποσο τα πηρες φιλε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!
![]() ![]() Τα ξύλα στο ενυδρείο είναι από Equador και είναι γύρω στα 140κιλά σύνολο ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αχ ...αχ ...αχ....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πολυ ομορφο!!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εισαι "αρρωστος" Κωστα!!!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!
![]() Χαίρομαι που σας αρέσει τόσο πολύ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ποιος περιμενει 3 χρονια μεχρι να δουμε φωτο....
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Γιάννη,πίστεψέ με,δεν κάνω καθόλου πλάκα,τα ψάρια που είχα από την αρχή υπόψη μου να βάλω σε αυτό το ενυδρείο μεγαλώνοντας θα χρειαστούν ένα 3μετρο ενυδρείο για να έχουν άπλα και να ζούν καλά και άνετα ![]() ![]() ![]() Δυστυχώς και εγώ την ίδια αναμονή με εσάς πρέπει να κάνω... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
γεια σου κωνσταντινε ... βλεπω μια χαρα το ενυδρειο το εχεις και σε χαιρομαι !! βεβαια το βλεπω ειναι σχετικο γιατι ακομα κανουν πουλακια τα ματια μου απο τις πολλες φωτο που με τραβηξες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που σου αρέσει Μανώλη!
![]() ![]() Οι φωτογραφίες ήταν χωρίς flash,δεν δικαιολογούνται τα πουλάκια ![]() ...και που να δείς στο 3μετρο φωτογραφίες.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ριξε κανε βιντεακι μαστοραααα !
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
update!!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
+100000000000000
|
|
||||
|
||||
![]()
Όποτε λέω θα κοιμηθώ νωρίς παω και ξεθάβω κατι τετειες θεματαρες και με παιρνει τι πρωι
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, κιχλίδες και γατόψαρα/pleco
![]() Δεν είναι πλέον βιοτοπικό όμως, οι κιχλίδες είναι Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και τα γατόψαρα/pleco Νοτιοαμερικάνικα. Είναι βιοτοπικό Αμερικής γενικά ![]() Ορίστε και 2 πρόσφατες φωτογραφίες του ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι ξέθαψες και μας αρρώστησες τώρα;;;
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα καλημερα,
Ψηνομαι κι εγω για βιοτοπικο Ν. Αμερικης (για τετρα κυριως), σε αρκετα μικροτερες διαστασεις (150-160 μηκος και αντιστοιχο πλατος και υψος). Σε αυτη τη φαση ειμαι σε αναζητηση γυαλας, αλλα περιττο να σου πω οτι δεν εχω ακομα λυσει το θεμα των σκληροτητων και pH. Δυο ερωτησουλες: 1- Το ξύλο (βλ. κορμο) που ακριβως το βρηκες? Εψαξα για Ζωοφιλια Αγ. Στεφανος αλλα δεν βρηκα καποια διευθυνση. Γενικα πως το ζητησες? Εψαχνες ειδικα για κορμό Ν. Αμερικης, ή τον βρηκες μπροστα σου? Επισης, ειχες θεμα με την ανωση του νερου, ή βουλιαξε ευκολα? 2- Τυρφη: Τι τυπου χρησιμοποιεις, ποση βαζεις στα λιτρα σου, και ποσο συχνα κανεις αλλαγες? Ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα της σκληρότητας λύνεται πανεύκολα με μια αντίστροφη όσμωση. Μετά απλά κάνεις μείξη με νερό βρύσης σε αναλογία που να σου δίνει το επιθυμητό TDS
![]() 1. H Ζωοφιλία Αγ. Στεφάνου έχει κλείσει χρόνια τώρα. Ήμασταν φίλοι με τον ιδιοκτήτη και κανονίσαμε να έρθει τροπική ξυλεία από Equador σε container μαζί με πράγματα άλλων. Τα ξύλα του ενυδρείου είναι 180 κιλά και έχω άλλα 75 σε αποθήκη μου για μελλοντική προσθήκη, καθώς οι Panaque τα τρώνε. Τα περασμένα χρόνια, έβγαλα 20-30 κιλά ξυλόσκονη από το ενυδρείο.... Κανένα θέμα με την άνωση, τα ξύλα είναι πολύ βαριά και συμπαγή. 2. Δεν χρησιμοποιώ τύρφη, το νερό είναι πολύ μαλακό και θα είχα θέμα με ph crash. Επίσης δεν μου χρειάζεται καθόλου ούτε για το χρώμα του νερού, τα ξύλα προμηθεύουν άφθονες τανίνες τα πρώτα χρόνια και αργότερα μπορείς να βάζεις alder cones ή magnolia cones που βάφουν το νερό κατευθείαν. Αλλαγές νερού κάνω κάθε βδομάδα κανονικά, πιο αραιά αν θέλω να αναπαραστήσω εποχή ξηρασίας για προετοιμασία αναπαραγωγής
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διευθύνσεις και τηλ. κατασκευαστών? βοήθεια στο στήσιμο! | mios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 23-03-07 20:41 |
Kostas G.(River tank βιότοπος Rio Orinoco) | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 4 | 11-02-07 14:51 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |
Στήσιμο Νεου Ενδρείου | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 20-03-04 01:31 |