|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Για 4 μηνες κανεις θαυματα... και δεν ειναι υπερβολικο αυτο που λεω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα με πάρετε κι εμένα μαζί;;;;;; Δεν θα σας ακολουθήσω στο ... σαφάρι. Στο δασαρχείο θέλω να μείνω να το κάνω θερινό
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω μπορω να σας γυρισω μεσα στο δελτα του εβρου,μεσα βαθια και κοντα στα πουλια να τραβηξετε τρελες φωτο εχουμε βαρκα μεσα και καλυβα και ο μπαμπας μου ξερη το δελτα του εβρου(Γιαουραντα) πολυ καλα.Αρκη να μου το πειτε καμια βδομαδα ποιο μπροστα να τα κανονισω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Εκτός αν μιλάμε για τούρκικα μέρη οπότε ζητώ και συγνώμη. Και μην μου πείτε ότι δεν φταίμε κι εμείς!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε και το πάμε για εκδρομούλα!!!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η Lucy μας εβαλε χερι και δεν εχει κι αδικο ! ειλικρινα δεν ακουσα ουτε μια φορα ελληνικα τοπωνυμια, αντιθετα ολοι οι ντοπιοι χρησιμοποιουν τις τουρκικες ονομασιες.
Ακομα και στο ιντερνετ βριθουν οι αναφορες σε "Γκιαουρ οντα" και "κοτζα ορμαν". Αραγε δεν υπαρχουν ελληνικα τοπωνυμια για αυτες τις περιοχες; |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά δεν έχετε άδικο , αλλά δυστηχώς κάποια πράγματα έμειναν έτσι!Σαφώς και προτιμώ να το αποκαλούμε Δέλτα του Έβρου ή Δέλτα του Νέστου κτλ κτλ!
|
||||
|
||||
![]()
Εχει δικιο η lucy που μας μαλωνη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι foto είναι σούπερ Αλέξανδρε ΜΠΡΑΒΟ!
Έμαθα πράγματα είδη κλπ... ![]() Και να κάνω μια παρένθεση: αν τα ονομάζατε μόνο με τις Τούρκικες ονομασίες θα πίστευα οτι πέρασε τα σύνορα και όχι οτι μιλάτε για Ελληνικά εδάφη! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πως το ονομαζουμε ας ρωτησουμε κανεναν που ξερη τουρκικα να μας εξηγηση τι σημαινει Γκιαουραντας στα τουρκικα.Εμενα μου ειπανε οτι σημαινει το σπιτι των ελληνων.
|
||||
|
||||
![]()
Η επίσημη ονομασία του Δέλτα του Έβρου είναι Αινήσιον Δέλτα, αυτή όμως που οι ντόπιοι ακόμα αναφέρουν είναι... Γκιαούρ Οντά, δηλαδή το «νησί των χριστιανών» ή, καλύτερα, «το άπιστο νησί (χωρίς μπέσα)»αλλα η μετάφραση είναι κάπως δύσκολη,θα έλεγα το μέρος τwν απίστων........ στο χωριο μου,που η μιση είναι τούρκοι οντα λένε το σπίτι-κρεβατοκάμαρα-μέρος.......tespa εγώ προτιμώ. το δέλτα του έβρου.ξεφύγαμε από το θέμα....ΤΕΛΟΣ
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι δύσκολο.
Είναι 2 οι λέξεις Γκιαούρ & Οντάς. Το Γκιαούρ σημαίνει άπιστος και το χρησιμοποιούσαν οι οθωμανοί σαν προσδιορισμό(υποτιμητικό) για τους χριστιανούς. Το Οντάς σημαίνει δωμάτιο αλλά έχει και την έννοια του προσωπικού χώρου. ¶ρα το Γκιαούρ-οντάς μπορείς να το μεταφράσεις σε : Χώρος των απίστων, μέρος των γκιαούρηδων κλπ κλπ. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αλεξανδρε αν και το "σπουδασα" ,δεν ασχοληθηκα ουτε τοσο-οσο εσυ.Συγχαρητηρια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γκιαούρ Αντά τον ξέρουν πολλοί, που σημαίνει νησί των απίστων, νησί χωρίς μπέσα, λόγω των απρόβλεπτων και συχνών πλημμύρων του. Ολόκληρη η έκταση της δελταϊκής πεδιάδας ανέρχεται σε περίπου 200.000 στρέμματα, από τα οποία τα 150.000 βρίσκονται στην Ελλάδα και τα 80.000 αποτελούν την έκταση που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Ραμσάρ.(τώρα που το λύσαμε αυτό το θέμα..ας παραμείνουμε στις υπέροχες φωτογραφίες,που τράβηξε ο φίλος μας.)
|
||||
|
||||
![]()
Ε αφού λυθηκε το θέμα της μετάφρασης, (που δεν έκανα τέτοιο θέμα, εγώ διαμαρτυρήθηκα για τις ξένες ονομασίες κι όχι τι σημαίνουν) κι αφού ησυχάσατε όλοι, τότε κι εγώ σταματώ!
Αλέξανδρε ζητώ συγνώμη κι εδώ που κανιβάλισα το θέμα σου! Εδώ βλέπεις καθαρά αυτό που σου γράφω στο τελευταίο π.μ. Ας μείνουμε στις πραγματικά όμορφες φωτογραφίες σου! Σας στέλνω τα χαιρετίσματά μου από το τσάι τσιφλίκ. Σας καλώ και στην περιοχή μου να σας ξεναγήσω στο μπόζ νταγ και στο καρά τσαλί. Κι αν έρθετε διήμερο θα πάμε και στο καρά ντερέ. Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
χθες μόλις γύρισα από Θράκη κι εγώ, ο καιρός δεν βοήθησε και πολύ αλλά μπορέσαμε να παρατηρήσουμε αρκετά πραγματάκια
![]() Οι σαύρες σου Αλέξανδρε είναι: η 1η αρσενική Lacerta trilineata και η 2η μία ανήλικη Lacerta viridis. Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες από μπόλικα ερπετά από το trip ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Ηλια ! Ευχαριστω για τις αναγνωρισεις.
Κι αλλη μια απο τα ορεινα του Εβρου. Νομιζω οτι ειναι Podacris tauricus ![]() Δεν καθοταν να την φωτογραφισω, κι ετσι κατεφυγα στην μεθοδο του...υπνωτισμου ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σωστά! και ξέχασα να σου πω για την χελώνα που είναι μία Testudo graeca (νομίζω πως το ξέρεις, εδώ ξέρεις όλα τ'άλλα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυ καλο θεμα ειχε και η λιμνη Κερκινη προχθες εβλεπα και εχω φοβερες φωτογραφιες απο εκει.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Συνεχιζω με μερικες ακομη, απο τα ορεινα του νομου, με τα επιβλητικα δαση τις λιμνες, τους χειμαρους και τα τρεχουμενα νερα.
Απεραντα δαση οξιας και βελανιδιας με πολλη ζωη μεσα τους. ![]() ![]() Tα Ελατα ειναι σπανια ![]() Ενας απο τους χειμαρους που καταληγουν στο ρεμα του Δερειου και κατ επεκτασιν στον Εβρο. ![]() ![]() Αγριες Βιολετες προμηνυουν την ανοιξη στα ορεινα. ![]() Το ρεμα του Δερειου εχει πολλα ψαρια μεσα. ![]() Το ιδιο και οι λιμνες. ![]() Σκαθαρι ζεβρα; ![]() Lycaena phlaeas ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μερικά ερπετουλάκια από Θράκη κι από μένα, δεν ξέρω ποιες να διαλέξω... θα βάλω μερικές ενδεικτικά,
Σπιτόφιδο - Zamenis situla ![]() ![]() Μερικές Οθωμανικές οχιές - Montivipera xanthina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σαΐτα - Platyceps najadum ![]() ![]() Νερόφιδο - Natrix natrix ![]() ![]() Πράσινη Σαύρα - Lacerta viridis ![]() ![]() Γραμμωτή νεροχελώνα - Mauremys rivulata ![]() Τρανόσαυρες - Lacerta trilineata ![]() ![]() ![]() Σαπίτης - Malpolon insignitus ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφες εικονες....με ταξιδεψαν στο παρελθον..
στην εισοδο του διδυμοτειχου υπαρχει ενα αλσος.....με ενα μικρο χειμαρρο που τωρα καταληγει σε τεχνιτη λιμνη..εκει συναντησα του πρωτους μου τριτωνες...σε εκδρομη του δημοτικου.... τα χρονια εκεινα μπορουσες να βρεις δεντροβατραχους στα οικοπεδα διπλα απο την αυλη σου.... απο τοτε εχω να ξαναδω αυτα τα πλασματα.... χαιρομαι που συνεχιζουν να υπαρχουν...αν και πλεον δε πιστευω να τα βρισκεις μεσα στις αυλες... με τις κυριες Montivipera xanthina εχω ανοιχτους λογαριασμους απο τοτε... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hλια, ωραιες φωτο ! Η 2η με το βλεμμα του Σαπίτη ειναι εντυπωσιακη !
Οσο για την xanthina, δεν ξερω γιατι αλλα αυτη η οχια παντα με γοητευε, και την φοβομουν παραλληλα. Εχω ηδη αναφερει στον Ηλια αλλα θα ηθελα να το πω κι εδω οτι ως εφηβος οταν οργωνα τα βουνα στο νησι μου, ειχα συναντησει μια τεραστιων διαστασεων οθωμανικη οχια που ακομα με στοιχειωνει. Μακαρι να ειχα μια φωτογραφικη μηχανη τοτε.. |
|
|||
|
|||
![]()
Oι φωτογραφίες σας υπέροχες!
![]() Μια ερώτηση προς τον strahos, την φωτογραφία του τρίτωνα που είναι μέσα στο νερό πως την έβγαλες? |
|
||||
|
||||
![]()
Ηλια βλεπω πηρες τον μακρο στην αγκαλια και ξεκινησες τουρνε...
![]() Υπεροχες φιλε... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
τώρα που τον έχω συνηθίσει καταλαβαίνω πόσο μάπα είναι ο 18-55 που ήταν στο κιτ... Ο 100άρης είναι απλά άπαιχτος όταν τον μάθεις. Που να δεις κάτι άλλες που έχω βγάλει με πιο μακρυνά θέματα με ανθρώπους... φοβερές. |
|
||||
|
||||
![]()
ηταν γραφτο μου να τις συναντησω παρα πολλες φορες....μεναμε στην ακρη της πολης διπλα στα χωραφια και παιζαμε φυσικα αναμεσα στα χορτα...δε θυμαμαι καν ποσες φορες ειδαμε εχιδνες....τοσο εκει οσο και στο αλσος που λεω...οπου καθε πρωτομαγια (καλη ωρα ερχεται) που το αλσος σφυζει απο ανθρωπους ακουγες σε καθε παρεα να λενε οτι ειδαν μια πιο εκει η παραπερα...προφανως σφουζουν τα μερη μας απο το συγκεκριμενο ειδος..
ειναι το φιδι που εχω συναντησει περισσοτερο απολα...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αν.Μακ. και Θρακη, συναντήσεις | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 815 | 31-07-17 21:19 |